VIP Magazin
13 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Veşnicia s-a născut la sat. Ileana Puică
 Descarcă
August 2012, Nr. 99

Veşnicia s-a născut la sat. Ileana Puică

Comentează   |   Cuprins

Ileana Puică
Director marketing şi vânzări hotel Codru

Apariţia Ilenei a stârnit mare agitaţie la Butuceni. Este o prezenţă gălăgioasă (nu şi deranjantă), care epatează şi ne lasă pe toţi aproape fără respiraţie. Mai ales pe bărbaţii din zonă. Machiajul à la Sophia Loren îi scoate în evidenţă trăsăturile foarte frumoase şi, când o priveşti, le dai dreptate designerilor care scot anorexicele de pe podiumuri. Cerem revenirea în vogă a formelor ca la Marilyn Monroe şi Ileana noastră! Şi nu se discută. Ok?

Relaţia cu satul
Chiar dacă Ileana nu este o fată de la ţară, chiar dacă este o prezenţă de nelipsit în cluburile de karaoke mai ales, chiar dacă rară petrecere mondenă ne-o imaginăm petrecându-se fără această fată veselă şi plină de viaţă, în sufletul ei e o lume simplă şi caldă, fără străluciri de glamour. A crescut cu poveştile celebrului ei bunic Vasile Vasilache, a fugit după cocoşul roşu din cărţile lui şi a crescut printre vopselele părinţilor ei, pictori de meserie. Acestea fiind spuse, Ileana nici nu încearcă să-l contrazică pe Lucian Blaga, care a afirmat cu titlu de aforism că veşnicia s-a născut la sat. „Lucian Blaga a avut perfectă dreptate!”

Ce îi place la ţară
Satul Selişte, satul bunicilor ei, se află chiar la poale de codru. Pentru Ileana, Selişte era o poveste cu personaje reale – deschise, primitoare, zâmbitoare. Îi plac satele care seamănă cu satul bunicilor ei pe linie paternă, care este exact aşa cum l-a descris Spiridon Vangheli… Îi plac Paştele şi Crăciunul cu colindători, sărbători pe care nu le-a mai regăsit niciodată în copilăria ei din capitală. Îşi aminteşte cu emoţie cum păştea bobocii, dădea de mâncare la pui, culegea cireşe şi căpşune sau, pur şi simplu, se bucura de aerul şi atmosfera din casa bunicilor. Cum să fie altfel, dacă bunicii o răsfăţau atât de mult?

Ce nu îi place la ţară
Azi, în ciuda amintirilor de neuitat, ar deranja-o infrastructura proastă şi  lipsa comodităţilor cu care s-a obişnuit la oraş. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

cind sa nascut
lucian blaga   -  
05 Septembrie 2012, 17:58
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău