VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Vera Terentiev. „Faţa nouă” cu propriul stil
Iulie 2006, Nr. 27-28

Vera Terentiev. „Faţa nouă” cu propriul stil

Comentează   |   Cuprins

PREZENTATOARE TV7

Nu este de multă vreme în televiziune, dar prestanţa sa la “Cotidian TV7” denotă siguranţă şi profesionalism. Cu o nuanţă fină de “retro”, lasă să se înţeleagă că este genul de femeie frumoasă şi deşteaptă. Face parte dintr-o generaţie de tinere prezentatoare tv cu perspective în domeniu.

Vârstă: 22 de ani
Studii: Facultatea Jurnalism şi Comunicare Publică, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova
Calităţi: responsabilitate
Defecte: în limite acceptabile
Dorinţe:  să am dorinţe care pot fi realizate
Culoare preferată: albastru
Cartea preferată:  nu mă limitez la o singură carte
Ce este pentru tine “TV 7”: locul de muncă şi de creaţie
Prezentatorul preferat: Robert Turcescu
Prezentatoare:  Melania Medeleanu, Teo Trandafir
Emisiuni preferate:  “POLITICĂ, FRATE” cu Andrei Gheorghe
Bâlbâieli celebre de-ale tale: sper să nu fie atât de evidente, încât să devină şi celebre

Am găsit-o muncind de zor. Se pregătea de emisie. Nu avea timp de pierdut şi, făcând abstracţie de convenţii, am început discuţia. Nu-i place să vorbească despre viaţa personală şi de aceea conversaţia noastră s-a axat pe serviciu.    
 
A ajuns în televiziune prin uşa din hol: nici din întâmplare, nici cu menajamente.  Pe când era mică, juca cu iniţialele numelui său (TV). Studiind la Facultatea de Jurnalism de la ULIM, dorinţa de a prezenta ştirile TV a crescut considerabil. Tot această dorinţă nestinsă a făcut-o să  participe la câteva concursuri de preselecţie a prezentatorilor, organizate de posturile de televiziune de la noi şi a avut rezultate bune. Asta, probabil, şi datorită faptului că a frecventat diverse training-uri pentru jurnalişti. În fine, a fost selectată ca reporter şi prezentator de ştiri de către un post de televiziune, dar cu o arie de acoperire redusă, la care a lucrat vreo zece luni. Acum prezintă programul de ştiri “Cotidian” la postul de televiziune TV7, de la care a primit invitaţia să participe la casting-ul pentru locul de prezentator al buletinului de limba română. A acceptat şi a susţinut examenul. De fapt, în meseria ei examenul  la prezentarea ştirilor îl susţine în fiecare zi.

Fiindcă este foarte ocupată, îşi doreşte să stabilească o relaţie de echilibru între meserie şi viaţa personală, ca nu cumva una dintre componente să fie minimalizată. Vrea să persevereze, să-şi cultive calităţile de prezentatoare şi să devină un bun profesionist. Vrea să facă carieră. O carieră în sensul bun al cuvântului.

În afară de televiziune, face şi radio – activitate ce îşi are specificul său, în sensul că libertatea din faţa microfonului e alta decât cea din faţa camerelor de luat vederi. La radio, se pune accentul doar pe voce şi pe mesaj, ceea ce îi permite să se simtă mai descătuşată, în timp ce televiziunea solicită eforturi suplimentare, aici acordându-se atenţie sporită aspectului fizic, gesturilor, mimicii.

Pare mirată când îi vede pe unii colegi plictisiţi de jurnalism: n-ai cum să te plictiseşti, fiindcă este un domeniu interesant. Crede că de jurnalism ai putea doar să oboseşti. Această meserie o copleşeşte cu gama informaţiilor sale. Jurnalismul este captivant, dar e necesară multă muncă pentru a rezista şi a fi într-un pas cu evenimentele şi ea îşi educă rezistenţa.

Volens-nolens, este comparată cu persoanele publice sau vedetele de televiziune de prin alte părţi. Fireşte că se întreabă dacă şi la noi se va ajunge vreodată la nivelul celor din România, spre exemplu, fiind vorba de aspectul financiar şi cel de imagine. La această temă crede că evoluţia depinde nu doar de prestaţia vedetelor de televiziune. Atât în planul imaginii, cât şi a celui financiar, nivelul lor e în funcţie de performanţele posturilor de televiziune, de gradul de dezvoltare a infrastructurii media per ansamblu. Cu cât mai bune vor fi emisiunile oferite de posturile tv autohtone, cu atât le va fi mai mare audienţa, iar o audienţă numeroasă le va impune respectivelor instituţii cerinţe şi mai mari vizavi de calitatea emisiunilor.

Urmăreşte modul în care prezintă ştirile cei din România, în special prezentatorii de la “Realitatea TV”. Are multe de învăţat de la ei. Nu consideră însă că ar trebui să imităm pe cineva - fiecare trebuie să-şi cultive propriul stil.

Marcel Toma

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău