VIP Magazin
13 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Valentina Naforniţă. Artistul anului 2012
Decembrie 2012, Nr. 103

Valentina Naforniţă. Artistul anului 2012

Comentează   |   Cuprins

cântăreaţă de operă (soprană)

Concert din Muzică de Bach
Este cea mai în trend cântăreaţă de operă din Moldova, vocea ei este admirată pe cele mai prestigioase scene ale Europei, dar şi acasă, acolo unde revine din primul motiv prielnic. Inclusiv pe scenele de la noi în cele mai importante spectacole – nu fiecărui i se încredinţează să cânte imnul ţării… Dar nimic nu se compară cu scena din Viena, pe care Valentina a cucerit-o, la fel ca şi „La Scala”….

Ţi-a îndreptăţit aşteptările anul care pleacă?
Anului 2012 i-aş spune un frumos „Mulţumesc!” pentru toate realizările de care am avut parte. Desigur, au fost momente şi bune, şi rele, însă după foarte multă muncă şi perseverenţă, totul a decurs mai bine decât m-am aşteptat.

Cu ce realizări ne putem mândri?
Cred că nu este greşit dacă spun că cea mai mare realizare din acest an a fost debutul meu de la „Teatro alla Scala” în opera „Rigoletto”. Însă cu siguranţă că, pe lângă asta, am avut multe altele care vor rămâne în amintirea mea mereu. Chiar şi acel moment în care am cântat imnul ţării în faţa întregii Moldove, când am trăit emoţii de nedescris. De aceea, „nota” pe care mi-o acord sau, mai bine zis, mi-o dă mereu publicul, nu poate fi decât încântătoare. Câte mai am de făcut? Foarte multe!

Dacă ai fi decis tu câştigătorul acestei nominalizări, care ar fi fost verdictul?
Îi admir foarte mult pe Cătălin Josan şi pe Pasha Parfeny. Poate pentru că îi cunosc mai bine, chiar am avut şi concerte împreună. Cu siguranţă le dau votul meu în egală măsură.

Când vei spune satisfăcută „Viaţa mi-a reuşit”?
Probabil, peste mulţi, mulţi ani, când voi avea o familie mare căreia îi voi împărtăşi toate clipele frumoase din viaţa mea. Atunci voi privi în urmă cu dor şi mulţumire.

„Concert din muzică de Bach”
Hortensia Papadat-Bengescu
„Concert din muzică de Bach” este un roman realist având ca temă societatea burgheză românească de la începutul sec. XX. Scris în 1927, romanul face parte din ciclul „Halippa” şi este o încercare de a realiza un roman de tip frescă socială.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău