VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
VIP magazin la 10 ani. Topuri şi Ediţii speciale
Iunie 2014, Nr. 121

VIP magazin la 10 ani. Topuri şi Ediţii speciale

Comentează   |   Cuprins

Prin intermediul Ediţiilor speciale, „VIP magazin” a explorat la propriu toate domeniile de activitate economică şi socială, dar şi diversele tipologii umane. Am oferit imagini complexe ale mediului actoricesc prin topul „50 cei mai populari actori basarabeni”, ale celui de showbiz prin „50 cele mai influente vedete din Moldova”, am navigat prin spaţiul virtual, descoperind „55 cei mai influenţi bloggeri din Moldova”, an de an am făcut totalurile anului prin intermediul celor mai influenţi 50 de moldoveni, iar din 2013 am extins un nou proiect, „Omul anului”.

Pe nişa economică, am realizat proiecte inedite, precum „Top 111 cele mai îndrăgite branduri în Moldova” sau „100 manageri de top”, am venerat frumuseţea şi inteligenţa feminină prin intermediul proiectului „99 femei ale Moldovei”, dar şi prin cel mai fierbinte proiect „Top 100 cele mai sexy femei din Moldova”. Deseori, revista „VIP magazin” a fost acompaniată de suplimente speciale, unele dedicate personalităţilor marcante din domeniul muzicii autohtone, altele, cu titlul „Exclusiv cu Rodica Ciorănică”, au oferit poveşti complexe de viaţă, fără secrete, ale persoanelor publice. E mult, e puţin, voi decideţi, cert este că, pe parcursul anilor, ne bucură faptul că respectivele proiecte au devenit adevărate branduri.01. 50 CEI MAI populari ACTORI BASARABENI (2005)
Mihai Volontir, Svetlana Toma, Dumitru Caraciobanu, Grigore Grigoriu, Petru Vutcărău sunt doar câţiva dintre actorii moldoveni care, în 2005, s-au regăsit în topul „50 cei mai populari actori basarabeni” De ce, pentru ce şi cum a apărut ideea unei treceri în revistă a actorilor noştri? Noi, muritorii de rând, nu concepem că actorii ar avea o viaţă în afara scenei sau a camerelor de filmat. Curiozitatea noastră a scotocit întotdeauna în culise, unde am căutat continuarea dramelor sau a tragicomediilor pe care le-am văzut pe scenă. Dar acolo am găsit destine în faţa cărora pălesc toate intrigile din lume. Oameni care s-au resemnat cu condiţia artistului în R. Moldova şi care îşi duc conştiincios crucea mai departe. La realizarea acestui top am consultat o serie de personalităţi care au avut ocazia să-i vadă în scenă sau pe ecran pe marii noştri actori.02. 50 cele mai influente vedete din Moldova
Pentru doi ani consecutivi, „VIP magazin” a realizat în premieră un top al vedetelor din show-businessul moldovenesc. Indiferent dacă avem sau nu un showbiz, avem totuşi vedete. Chiar dacă ale noastre încă nu au propriile restaurante, linii vestimentare sau de parfum ca şi acelea de la Hollywood. Revista noastră a selectat 50 de nume cunoscute în show-businessul moldovenesc care au înregistrat în respectivul an succese demne de atenţia unui astfel de clasament. În 2011, în top 5 vedete s-au regăsit Dan Bălan, Nicolae Botgros, „Zdob şi zdub”, Natalia Barbu şi Nata Albot. Şi în următorul an, Dan Bălan nu a cedat poziţia de lider, fiind urmat de Eugen Doga, Sasha Lopez, Nicolae Botgros şi Natalia Barbu.

03. 55 cei mai influenţi bloggeri din Moldova
Aproximativ 3000 de bloguri personale şi colective există astăzi în Republica Moldova.  Blogosfera moldovenească este colorată de politicieni, jurnalişti, medici, oameni din societatea civilă, care zilnic îşi spun offul în mediul online. Prin acest proiect, ne-am propus să vedem cine sunt cei mai activi, populari, citiţi, vizualizaţi şi comentaţi bloggeri de la noi şi să-i ajutăm pe cititorii noştri să se „descurce” mai uşor în tânăra junglă a bloggingului din Moldova. Ajutaţi de mai mulţi experţi media şi IT, „VIP magazin” a selectat 55 de bloggeri populari şi influenţi, din diferite domenii. Printre aceştia se regăsesc Oleg Efrim, Gheorghe Erizanu, Igor Guzun, Eugen Luchianiuc, Vitalia Pavlicenco ş.a.

04. 111 cele mai îndrăgite branduri în Moldova (2012), 100 manageri de top (2010)
În anul 2007 şi mai apoi în 2012, ne-am propus să descoperim preferinţele moldovenilor şi să le oferim poveştile brandurilor îndrăgite. Între teama de a fi criticaţi pentru pionierat şi între curiozitate, a prevalat cea din urmă.  Votingul pe site-ul vipmagazin.md ne-a confirmat prezenţa mai multor branduri moldoveneşti cu tradiţie, care nu aveau cum să nu figureze printre primele zece. Am găsit şi la noi poveşti interesante, în pofida faptului că unii figuranţi ai topului au refuzat să ne povestească istoriile lor.

În 2010, ne-am propus să vă prezentăm manageri care conduc afaceri de zeci şi sute de milioane de lei sau care au înregistrat o ascensiune fulminantă în carieră, sau au devenit un element obişnuit în mediul de afaceri în ultimii ani. Am realizat, în premieră, catalogul „100 manageri de top”. Catalogul cuprinde manageri de top (prezentaţi în ordine alfabetică), ce provin din peste 20 de domenii de activitate. Dincolo de poveştile lor impresionante a contat şi cifra de afaceri, reuşita managerului, implicarea lui socială, dar şi situaţia financiară.05. 50 cei mai influenţi moldoveni (2005-2012)
După mai multe încercări de a realiza topuri după modelul clasamentelor FORBES, ne-am asumat curajul şi îndrăzneala să lansăm în Moldova un anuar al celor mai influente personalităţi. Nu este neapărat un top, poate fi privit şi ca o carte de vizită a Moldovei, alcătuită din 50 de oameni de succes: iubiţi, detestaţi, contestaţi, dar care, în opinia noastră, au fost cei mai influenţi pe parcursul anului. Ne-am propus să facem o radiografie a elitei moldoveneşti având la bază trei criterii: influenţa politică sau puterea de decizie, puterea financiară şi notorietatea protagoniştilor. În cele opt ediţii „50 cei mai influenţi moldoveni”, pe locul de frunte s-a regăsit timp de patru ani consecutiv Vladimir Voronin şi timp de alţi patru ani la rând Vlad Filat, care în 2012 a partajat titlul cu Marian Lupu.  06. Exclusiv cu Rodica Ciorănică (2012-2013)
Femei precum Natalia Barbu, Geta Burlacu, Viorica Nagacevschi, Angela Aramă şi Marina Ungureanu au acceptat invitaţia Rodicăi Ciorănică de a-şi povesti în exclusivitate viaţa prin intermediul unei confesiuni fără frontiere. Exclusiv-urile Rodicăi au oferit cititorilor nu doar o lectură incitantă, ci şi adevărate exemple de forţă interioară şi decizie. Sunt poveşti adevărate la care poţi reveni oricând pentru un gând bun.

07. Ediţii speciale „Noroc”, Eugen Doga, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici
Tradiţional, de ziua noastră, prin intermediul unor suplimente, am prezentat poveşti de viaţă ale personalităţilor marcante din Moldova. Poveştile lor nu puteau să fie cuprinse în interviuri pe câteva pagini, aveam prea multe de spus şi de oferit cititorilor. Pentru ei am gândit ediţia de colecţie, un supliment al revistei, care să prezinte în peste 20 de pagini detalii din viaţa lor. În ediţiile de colecţie am realizat un interviu exclusiv cu regretatul Mihai Dolgan şi am descusut istoria legendarei trupe „Noroc”, am stat de vorbă cu Eugen Doga, cunoscându-i treptele succesului şi i-am comemorat pe Ion şi Doina Aldea-Teodorovici. Fiecare supliment a fost însoţit de un CD de colecţie cu cele mai recunoscute şi dragi melodii ale protagoniştilor.08. 99 de femei ale Moldovei (2006, 2009, 2013)
„99 de femei din Moldova” este unul dintre cele mai dificile, dar şi cele mai fascinante proiecte pe care le-am realizat până acum… În 2006 şi 2009, ediţia a însumat portrete de excepţie. Am redescoperit femei care contează în politică, care aduc frumuseţea, conduc şi decid, femei dedicate meseriei, care se văd şi se ascultă şi care iubesc Moldova. În 2013 această revistă a însemnat 990 de idei deştepte de la 99 de femei cu personalitate şi atitudine în tot ce fac, femei din diverse domenii: politică, business, cultură, showbiz, frumuseţe. 99 de exemple de viaţă şi atitudine.09. Top 100 cele mai sexy femei din Moldova
„Top 100 cele mai sexy femei din Moldova” – proiectul iniţiat de revista „VIP magazin” şi ajuns în 2014 la cea de-a V‑a ediţie, a devenit deja tradiţional pe piaţa media, prezentând publicului cele mai sclipitoare şi atrăgătoare femei din spaţiul public al ţării, din domenii precum business, administraţie, mass-media, show business, ­modeling, viaţa mondenă. 100 la număr. Am promovat ideea că să fii sexy nu înseamnă doar să apari în pielea goală (deşi şi asta este o artă pentru că nu  oricine în pielea goală arată frumos), cineva copleşeşte prin privire, cineva – prin agerimea minţii şi a simţului umorului, dar şi prin şarmul care nu este dat de la natură oricui. Ca urmare a votingului, inclusiv prim SMS, Măria Sa cititorul „VIP magazin” şi utilizatorul www.vipmagazin.md au decis timp de cinci ani ordinea topului. Astfel, titlul de cea mai sexy femeie din Moldova a revenit Nataliei Cheptene în anul 2010, Olgăi Stepanenco în 2011, Nataliei Gordienko în 2012, Oliei Tira în 2013 şi Xeniei Deli în 2014.

10. TOP 100. Omul anului (2010-2013)
Prima ediţie a proiectului „Oamenii anului” a fost în 2010, însumând 12 categorii, iar în 2013 am transformat proiectul în unul de amploare „Top 100 omul anului”. Într-un an aşa cum a fost  2013, calificat de aproape fiecare dintre noi drept unul imposibil şi complicat, am venit cu un clasament din 100 de personalităţi care au savurat succesul şi împlinirea sub toate formele lor, personalităţi care s-au remarcat prin victorii şi performanţă în politică, afaceri, media, cultură, medicină, învăţământ sau showbiz. S-au dat adevărate bătălii şi credem că a fost o premieră fascinantă, în care societatea a urmărit zilnic ce se întâmpla pe net. Acest lucru ne-a bucurat, pentru că am înţeles că avem opinii, avem discernământ şi că ne pasă! Ceea ce ne bucură cel mai mult este că în acest an am extins acest top pe categorii mult mai largi precum: politică, business, management, societate, mass-media, sport, cultură, showbiz şi că am reuşit  să punem în valoare nu doar elita, dar şi oameni mai puţin obişnuiţi cu reflectoarele.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău