VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
VICTORIABANK: Primii 23 de ani de succes bancar
Noiembrie 2012, Nr. 102

VICTORIABANK: Primii 23 de ani de succes bancar

Comentează   |   Cuprins

Cu o istorie de 23 de ani, VICTORIABANK este prima Bancă Comercială din Moldova şi unul din liderii pieţei bancare autohtone, numărând peste 1300 de angajaţi, sute de mii  de clienţi deserviţi anual, peste 100 de filiale şi reprezentanţe în toată ţara şi un vast portofoliu de produse şi servicii, majoritatea din ele lansate în premieră pe piaţă autohtonă. Prima care pe lângă succesul în domeniul economic a investit în societate, lansând un Program de Responsabilitate Social Corporativă „Deschide uşile spre viitor” - în cadrul căruia susţine tinerii talentaţi şi copii din familiile social-vulnerabile, investeşte în artă şi în studii de calitate cu un Program de burse pentru studenţi. De numele Primei bănci este legată o cultură bancară, inovaţie, performanţe şi tehnologizare.

VICTORIABANK  a pus bazele procesului de dezvoltare a sistemului bancar în Moldova în condiţiile economiei de piaţă, conform valorilor occidentale, care sunt şi vor rămâne prezente în toate produsele, serviciile şi abordările băncii. Sloganul „Prima Bancă din Moldova” a caracterizat succesele acesteia pe parcursul anilor,  menţinute de numeroase ori cât pe plan naţional, atât şi internaţional: VICTORIABANK este una dintre cele mai mari bănci din Europa de Sud-Est conform clasamentului SeeNews TOP 100 SEE Banks, este „BANCA ANULUI ÎN REPUBLICA MOLDOVA” potrivit revistei britanice „The Banker”, în top participând bănci din 147 de ţări ale lumii. De asemenea, VICTORIABANK şi-a reconfirmat statutul de „FAVORIT AL ANULUI” pe plan naţional, fiind premiată cu înalta distincţie „Mercuriul de Aur” la concursul „Marca comercială a anului”. Inovatori şi optimişti, cei din echipa de la Prima bancă muncesc cu devotament asupra proiectelor de anvergură, care după cum au obişnuit piaţa autohtonă, se dovedesc a fi la cele mai înalte standarde de etichetă bancară.

Natalia Politov–Cangaş
Preşedinte, BC „VICTORIABANK” S.A.
Prima Doamnă, de la Prima Bancă din Moldova. Un etalon de abnegaţie şi profesionalism, frumos ambalate într-o eleganţă feminină de excepţie. Mereu peste înălţimea aşteptărilor, în fruntea unei instituţii bancare cu renume. Realizată pe plan profesional şi personal, se bucură să aibă alături o echipă de profesionişti creativi şi fideli, o familie frumoasă, fiind o soţie şi o mamă fericită. Din 2006 este la VICTORIABANK, răstimp în care a reuşit să repoziţioneze prima bancă în topurile de pe piaţa financiar-bancară a Republicii Moldova. Investeşte suflet şi multă perseverenţă în produsele bancare tehnologizate şi competitive, accesibile pentru client şi, evident, în managementul unei echipe profesioniste. Planurile de viitor rămân a fi axate pe menţinerea ratingului VICTORIABANK pe piaţa financiar-bancară, atragerea în continuare a unor clienţi importanţi şi impulsionarea activităţii investitorilor străini. Prezentă şi în numeroase acţiuni sociale şi de caritate, VICTORIABANK a devenit sub egida Dnei. Politov-Cangaş, una social responsabilă. Iubeşte disciplina, raportând direct reuşitele băncii la investiţii în cultura corporativă, oferte şi serviciile reciproc avantajoase în relaţia cu clientul, creştere, mişcare şi dezvoltare.

Corneliu Ghimpu
Prim-Vicepreşedinte BC „VICTORIABANK” S.A.
Economist prin vocaţie, este responsabil în Prima Bancă pentru domeniul ce solicită o răspundere suplimentară pentru banii încredinţaţi de către clienţi. Pentru domeniul bancar, este sigur, sunt necesare şi indispensabile cunoştinţele economice, matematice, psihologice, dar şi abilităţile manageriale, de care o dat dovadă din plin în reuşitele sale profesionale. Toate aceste domenii l-au interesat dintotdeauna, fapt care l-a determinat să-şi dedice viaţa profesională sistemului bancar încă din 1994. Este mândru că din 2006 a venit în echipa celei mai prestigioase şi performante bănci VICTORIABANK. Împărtăşeşte din plin ideea sloganului din perspectiva mentalităţii inovative, progresiste şi îndrăzneţe, a calităţii serviciilor prestate şi tehnologiilor moderne, precum şi a rezultatelor obţinute. Este convins că pentru obţinerea succesului orice acţiune trebuie să aibă la bază un raţionament, este şi regula pe care n-o ignoră sub nicio formă. Consideră că banul este un instrument important şi în nici un caz un scop în sine, cu atât mai mult unica valoare. Iar fiind administrat corect, raţional, disciplinat şi cu grijă, produce efecte prospere pentru întreaga societate.

Ludmila Vangheli
Vicepreşedinte, BC „VICTORIABANK” S.A.
Actualmente, gestionează o mare „maşinărie” bancară care se numeşte VICTORIABANK, având alături o echipă consolidată şi dinamică, constituită din specialişti cu experienţă. Consideră că dinamismul cu care se implementează proiectele şi necesitatea luării deciziilor prompte şi exacte definesc sistemul bancar de alte domenii de activitate. După absolvire, a lucrat o perioadă îndelungată în statistică. Lucrul cu cifrele şi bazele de date nu era pentru ea doar cifre şi „coşuri de consum”, ci oameni, familii cu părinţi şi copii. A urmat Comisia Naţională pentru Piaţa Valorilor Mobiliare, Banca de Economii şi apoi VICTORIABANK. Îi place să creadă că profesia de „economist”, deşi nu pare romantică, poate ajuta mulţi oameni să aibă o viaţă mai bună, atunci când este practicată cu sinceritate şi aplicând valori corecte.

Este convinsă că o bancă serioasă trebuie să insufle încredere clienţilor săi. O bancă serioasă înseamnă investiţii în proiecte de anvergură, în produse şi servicii de calitate, care să bucure clienţii. De aceea, VICTORIABANK înseamnă capital solid şi profit de respect, încredere şi rezultate excepţionale.

Elena Goncear
Director, Direcţia economico-financiară
A avut parte de multe realizări şi succese în 29 de ani de activitate a sa, printre care, probabil, cel mai important,  elaborarea sistemului de instruire prin care au trecut  mii de lucrători bancari. Pentru dna Goncear, fiecare zi de activitate la VICTORIABANK este o provocare din care învaţă ceva nou.

Maria Iovu
Contabil-şef
Cuantumul tuturor relaţiilor financiare stabilite între VICTORIABANK şi partenerii săi. Dă dovadă de multă muncă şi operativitate – este şi specificul domeniului bancar, fără de care nu s-ar descurca. Spune întotdeauna adevărul – este şi regula de la care nu deviază sub nicio formă nici la serviciu şi nici în viaţa privată.

Cumatrenco Alexandru
Director, Direcţia Trezorerie
Naşterea fetiţei şi a băieţelului, care uite-acuş vine şi el pe lume, încadrarea într-un colectiv în care se iau decizii rapide, îndrăzneţe, inovatoare, la prima bancă comercială înregistrată în R.M., care a implementat prima foarte multe produse şi servicii şi care este „copiată” de către concurenţi la multe capitole – sunt momentele sale frumoase.

Mihai Ciobanu
Director, Direcţia valutară şi relaţii internaţionale
Rezultatele cu care se mândreşte de când munceşte aici: şapte sisteme de plăţi rapide implementate, s-au stabilit relaţii de corespondenţă noi cu principalele bănci ale lumii şi au crescut veniturile din conversii. Este onest faţă de valori şi oameni.

Viorica Rozmeriţa
Director, Direcţia credite
Munca la bancă este total deosebită şi nu poate fi comparată cu alte activităţi, necesită o autodisciplină înaltă, responsabilitate, seriozitate, înţelegerea că orice virgulă este foarte importantă înainte să iei o decizie, respectarea strictă a cerinţelor şi îndeplinirea sarcinilor în termenele stabilite.

Vladimir Stovbun
Director, Direcţia Carduri bancare
Pentru a activa cu succes în domeniul bancar, dă dovadă de decenţă, stăpânire de sine şi rezistenţă psihologică – mulţi nu rezistă când prin mâinile lor trec milioane. Pentru el, „Prima bancă” înseamnă primul card bancar emis în Moldova, primul bancomat instalat şi lista poate continua.

Corneliu Popovici
Director, Direcţia juridică
Îi face o deosebită plăcere să activeze într-un colectiv unit, profesionist şi ambiţios. E fericit să vadă cum instituţia din care face parte îşi consolidează poziţia de lider pe piaţă şi să conştientizeze că şi el este acel care a contribuit la aceste realizări frumoase. Dintotdeauna a ştiut că va activa în domeniul jurisprudenţei – profesia îl caracterizează şi îl completează.

Maria Neamţu
Director, Direcţia gestiune gaj
Postul de director al Direcţiei gestiune gaj îl ia ca pe o realizare, dar şi satisfacţie profesională. Specificul activităţii sale la bancă este unul… „non bancar” – implică termeni ca acţiune, mişcare, evaluare. Pentru Maria, sintagma „Prima bancă” înseamnă Excelenţă şi Performanţă în toate serviciile prestate .

Svetlana Reşitco
Director, Direcţia audit intern
Să lucreze la VICTORIABANK înseamnă pentru Svetlana multă responsabilitate – statutul instituţiei o obligă. A decis că anume acesta este domeniul său şi anume în el va face carieră, încă din momentul admiterii sale la facultate. Dacă e la serviciu sau în particular, mereu se străduieşte să-şi respecte principiul vieţii – să fie omul cuvântului.

Marina Gospodarenco
Director, Direcţia strategie şi marketing
Specializată în comunicare publică a acceptat provocarea de a lucra alături de o echipă perseverentă. Domeniul bancar a devenit pentru ea, un stil de gândire şi percepţie, o comunicare în care accentele trebuie puse pe o cultură corporativă bine consolidată .

Eugeniu Solcan
Director, Direcţia reţea şi logistică
A trăit momente unice atunci când i s-au născut gemenii Milena şi Matei, iar hobby-ul său cel mare este să-şi facă familia (în special copiii) să se simtă bine. Se simte perfect şi când colegii sau clienţii îi mulţumesc pentru atmosfera (din punct de vedere logistic) creată în oficiile Băncii, acolo unde în principiu se şi simte confortabil, ca acasă.

Alexei Vîhristiuk
Director, Direcţia resurse umane
Lucrează la „Prima bancă” – lider în implementarea proiectelor, a noilor tehnologii, absolut eficient, un brand recunoscut la nivel naţional şi internaţional. A activat în diferite domenii, dar anume în sistemul bancar a sesizat adevăratele valori, care stabilesc un set de principii, criterii şi cerinţe: un management bun, conştiinciozitate, corectitudine şi spirit de echipă.  

Text: Marcel Toma. Foto: www.fotoroom.md. Machiaj: Olga Sacara-Breahna.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău