VIP Magazin
20 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Top 50 cele mai influente vedete (locurile 11-20)
Noiembrie 2011, Nr. 91

Top 50 cele mai influente vedete (locurile 11-20)

Comentează   |   Cuprins

„VIP magazin” a realizat în premieră un top al vedetelor din show-businessul moldovenesc pentru anul 2011. Indiferent de părerea dacă avem sau nu un showbiz, avem totuşi vedete. Chiar dacă ale noastre încă nu au propriile restaurante, linii vestimentare sau de parfum ca şi acelea de la Hollywood.

Revista noastră a selectat 50 de nume cunoscute în show-businessul moldovenesc care au înregistrat în 2011 succese demne de atenția unui astfel de clasament şi au influenţat, prin numele şi activitatea lor, diverse procese de creaţie, cultură, politice chiar. E adevărat, a fost un an umbrit de electorală, un an cu mai puţine concerte şi lansări de CD, evenimente strict legate de creaţie. În schimb, am asistat la înviorarea domeniului de televiziune, unde au apărut noi emisiuni şi talk-show-uri. Interpreţii au semnat mai multe contracte de publicitate cu companii locale şi internaţionale, iar câţiva s-au orientat spre pieţele muzicale din România şi Rusia, unde au înregistrat anumite succese.11.Aura
interpretă

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 339 mii (locul 14)
Apariţii mass media: 8
Apariţii în presa scrisă: 22 (locul 13)
Difuzări TV/Radio: 1783 (locul 6)
Stare financiară: 7,5 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 7 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 29,5 puncte

Pe lângă cariera artistică, Aura a deprins, în ultimii ani, şi „meseria” femeii de afaceri, fondând Agenţia de organizare a evenimentelor „Aura-Show”. Desigur, numele ei de vedetă a contribuit esenţial la promovarea şi succesul companiei sale. Calităţile ei de manager şi producător le-am putut aprecia şi în procesul de organizare a câtorva proiecte interesante – „Şlagărul anului”, „Muzica şi moda” şi „Copii cuminţi cu vedete părinţi”. Interpreta a mai făcut parte din juriul preselecţiilor naţionale ale Eurovision şi Eurovision junior.

Anul 2011 i-a adus trei piese noi – „Inelul de iarbă” (plus videoclip), „Doar în doi” şi „Sentiment divin”, şi un contract de publicitate la apa „Poiana Brăneşti”. A avut concerte în România, Italia, Portugalia, Irlanda şi Ucraina. Cea mai mare bucurie i-au adus-o gemenele Lori şi Beti, care au mers anul acesta în clasa întâi. Are un apartament cu trei odăi în centrul capitalei şi un automobil „Lexus570”.

12. Cătălin Josan
interpret

Interesul publicului:
9
Accesări pe Google.com: 765 mii (locul 5)
Apariţii mass media: 8
Apariţii în presa scrisă: 19 (locul 16)
Difuzări TV/Radio: 1208 (locul 9)
Stare financiară: 6 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 5 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 28 puncte

Este anul lui. Anul în care talentul descoperit acum câţiva ani la concursul „Mega-Star” din România culege laurii celebrităţii. Piesa „Don’t Wanna Miss You”, interpretată de Cătălin Josan, a câştigat Discul de Aur în Italia, iar piesa „Walking On Fire” se află astăzi în primele poziţii de la posturile de radio italieneşti. E şi firesc să aibă planuri de a se muta în Italia, mai ales că are semnat acolo un contract cu Casa de discuri „Time Records” şi încheie de curând înregistrările pentru noul album.

Lucrurile merg destul de bine pentru basarabeanul care a semnat primul dintre artiştii români contractul cu cea mai mare casă de discuri „Universal Music”, filiala din România şi a participat de câteva ori la preselecţiile Eurovision din România. În acest an Cătălin a devenit artist VEVO, titlu conferit de giganţii mondiali de divertisment pentru audienţe video considerabile din reţeaua de muzică online.

13. Natasha Gordienko
interpretă

Interesul publicului:
5
Accesări pe Google.com: 57,9 mii. (locul 28)
Apariţii mass media: 8
Apariţii în presa scrisă: 40 (locul 5)
Difuzări TV/Radio: 382 (locul 25)
Stare financiară: 7,5 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 7 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 27,5 puncte

Una dintre cele mai solicitate cântăreţe de la noi. Nu lipseşte la cele mai importante spectacole din ţară, dar şi peste hotare. Anul 2011 a ţinut-o mai mult la Kiev, acolo unde a lucrat la un material nou şi a fost aproape de a semna un contract de colaborare, a participat la spectacolul jubiliar al concursului de la Jurmala, la care au fost invitaţi doar cei mai notorii câştigători din istoria lui, dar nu a uitat nici de Chişinău – tocmai a lansat cel de-al doilea album al său, „Cunună de flori”, într-o atmosferă fastuoasă la „Leogrand”, în prezenţa unui public select de politicieni, oameni de afaceri şi colegi de breaslă, printre care ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, deputaţii Igor Dodon şi Chiril Lucinschi, preşedintele CEC, Iurie Cecan, Larisa şi Gabriel Stati, Ilan Şor, Natalia Cangaş-Politov, Feiruz Isaev, Alexandru Pincevschi, Lucia şi Dorian Berdos, Yaakov Tichman, Natalia Abaşchina ş.a. Investiţiile în înregistrarea albumului şi concertul de prezentare au fost evaluate aproximativ la 35 de mii de euro.

Este invitată să cânte la cele mai importante evenimente, a fost printre puţinii interpreţi moldoveni invitaţi la nunta omului de afaceri Ilan Şor cu interpreta din Rusia, Jasmin, dar şi la alte evenimente artistice şi corporative. Costul unui recital al său se estimează la 350-450 de euro, are o maşină „Mercedes C200 Coupe” şi locuieşte împreună cu bunica sa, într-un apartament în sectorul Botanica.

14. Cleopatra şi Pavel Stratan
interpreţi

Interesul publicului: 8
Accesări pe Google.com: 488 mii (locul 11)
Apariţii mass media: 6
Apariţii în presa scrisă: 25 (locul 10)
Difuzări TV/Radio: 687 (locul 20)
Stare financiară: 8,5 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 5 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 27,5 puncte

Dacă doriţi să aflaţi care sunt noutăţile familiei Stratan, adică ale lui Pavel, Cleopatra şi Cezar, nu aveţi decât să accesaţi pagina www.familiastratan.com. Lansat la mijlocul lui 2011, site-ul conţine informaţii despre toţi trei, melodiile şi videoclipurile celor doi artişti mai mari.

Deocamdată, Pavel nu a anunţat nimic despre noile sale proiecte pentru cei doi copii ai săi — ca de obicei, este vorba de o surpriză. A menţionat doar că o lume întreagă se va bucura de Cezar. Familia Stratan s-a mutat, se pare, definitiv la Bucureşti şi, deşi iniţia să facă o conferinţă de presă în care să anunţe despre plecarea sa din ţară, Pavel s-a răzgândit. Cleopatra e în clasa a treia, iar Cezar merge la grădiniţă. Anul acesta a fost pentru Cleo unul destul de frumos, ea filmându-se într-un spot publicitar pentru „Felicia Optic Center”, unde face publicitate la ochelarii pentru copii. Iar Cezar a promis pe site că va prezenta în curând poeziile sale cu lipici. Dividendele succesului Stratanilor de acum câţiva ani îi asigură lui Pavel Stratan celebritatea unui artist care are mereu ceva de spus, chiar dacă tace.

15. Anatol Ştefăneţ
liderul trupei „Trigon”

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 276 mii (locul 15)
Apariţii mass media: 4
Apariţii în presa scrisă: 11 (locul 24)
Difuzări TV/Radio: 208 (locul 28)
Stare financiară: 7,5 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 9 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 27,5 puncte

Formată încă în 1992, „Trigon” este o trupă de referinţă pentru ţara noastră în ochii străinilor. Şi prin faptul că abordează muzică etno-jazz, şi prin festivalul pe care s-a ambiţionat să-l facă. Anatol Ştefăneţ, conducătorul formaţiei, este şi organizator, şi preşedinte al „Etno-Jazz Festival”, sprijinit, prin tradiţie, de Compania „Moldcell”. La ediţia jubiliară din acest an au evoluat muzicieni din 14 ţări. Încă de la fondare, trupa a participat la festivaluri şi a avut turnee în 28 de ţări. În 2011, „Trigon” a avut concerte în Suedia, Austria, România, Rusia şi Germania.

Anatol Ştefăneţ este angajat al Departamentului Cultură al Primăriei municipiului Chişinău în calitate de şef al trupei „Trigon” şi are un salariu lunar de 900 de lei, iar salariul adjunctului său este de 700 de lei. Pentru concertele din alte ţări, onorariile formaţiei variază între 1.500 şi 3000 de euro (uneori 4000 de euro), bani din care membrii formaţiei îşi achită transportul, cazarea şi întreţinerea. Dl Ştefăneţ deţine un apartament cu trei camere în Chişinău, o vilă în Crângul Privighetorii din raionul Criuleni şi un automobil „Mercedes Vito”, cu care se deplasează întreaga formaţie la concerte.  

16. Zinaida Julea
Interpretă

Interesul publicului: 7
Accesări pe Google.com: 139 mii (locul 19)
Apariţii mass media: 5
Apariţii în presa scrisă: 10 (locul 30)
Difuzări TV/Radio: 751 (locul 17)
Stare financiară: 7 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 8 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 27 puncte

Este cea mai cunoscută cântăreaţă de muzică populară de la noi, iar superlativul de „cea mai” nu este nici pe aproape unul exagerat. Zinaida Julea este la fel de solicitată în concerte, nunţi, la televiziuni şi radiouri ca şi acum 10, 20 sau 30 de ani. Cu un repertoriu ce încălzeşte inima fiecărui moldovean, distinsa cântăreaţă este chemată astăzi de diasporele moldoveneşti şi peste hotarele ţării. Cândva, fiind în componenţa Orchestrei „Fluieraş” a Filarmonicii din Chişinău, a cutreierat lumea întreagă, de la America Latină la Africa de Nord şi Asia.

Astăzi cântăreaţa evoluează alături de Orchestra fraţilor Advahov, lansând cu ei mai multe melodii noi. „Întotdeauna mi-am propus ca oamenii să se regăsească în cântecele mele şi, dacă astăzi cineva ţine la mine, probabil că am ajuns, prin cântecele mele, la inima lor”, mărturiseşte ea. Zinaida Julea a fost decorată cu cele mai înalte distincţii de stat, inclusiv cu Ordinul Republicii. În ultima perioadă a lansat trei albume, „Pe uliţa satului”, „Pentru inima oricui” şi „Lume, nu mă judeca”. Este soacră mică şi îşi doreşte să devină şi bunică. Locuieşte într-un apartament din centrul capitalei.

17. Constantin Cheianu
Publicist, dramaturg, prezentator TV

Interesul publicului: 6
Accesări pe Google.com: 98 mii (locul 24)
Apariţii mass media: 8
Apariţii în presa scrisă: 20 (locul 15)
Apariţii TV/Radio: emisie (1 oră) – „Ora de ras”, emisie (5 min) luni-joi – „Mai pe scurt”
Stare financiară: 3,5 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 9 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 26,5 puncte

I se întâmplă ceva foarte frumos în ultima perioadă. Are un serviciu care îi place foarte mult. Este recunoscut şi oprit în stradă pentru autografe. A devenit, în 2011, o persoană şi mai populară datorită emisiunii „Ora de ras” de la „Jurnal TV”, pe care o prezintă alături de actorul Anatol Durbală şi emisiunea de autor „Mai pe scurt”. Deşi televiziunea îi „mănâncă” majoritatea timpului, încă mai scrie pentru „VIP magazin” şi nu a renunţat la teatru. În 2011 a avut o premieră la „Satiricus” –
„Tzara asta a uitat de noi”. Veniturile prezentatorului TV se sumează din onorariile obţinute din mass-media şi montarea pieselor de teatru.

De la înălţimea sa de doi metri, lucrurile de la noi se văd cu totul altfel. De aceea, Cheianu nu poate digera sub nicio formă prostul gust, kitschul, vulgaritatea şi nedreptatea din viaţa de zi cu zi. De aici, subiectele satirico-tragice pentru „Ora de ras” şi constatările pentru „Mai pe scurt”. Nu are maşină, casă şi apartament – o vedetă „în afara standardelor” şi un intelectual a cărui opinie adună zilnic mii de telespectatori în faţa ecranelor.

18. Lorena Bogza
editor, prezentatoarea emisiunii „În PROfunzime”, PRO TV Chişinău

Interesul publicului: 5
Accesări pe Google.com: 79,4 mii (locul 25)
Apariţii mass media: 8
Apariţii în presa scrisă: 10 (locul 34)
Apariţii TV/Radio: emisiunea „În PROfunzime”, luni, PRO TV Chişinău
Stare financiară: 4 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 9 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 26 puncte

Statisticile ne arată că într-o singură lună circa 132.401 de vizitatori unici şi peste 2.628.691 de afişări au fost înregistrate pe site-ul www.inprofunzime.md. Noul proiect marca PRO TV, lansat la mijlocul anului, se află în grija Lorenei Bogza şi poartă denumirea emisiunii care a consacrat-o în mass-media de la Chişinău. Apreciată şi respectată deopotrivă de partidele de la putere şi de cele din opoziţie, Lorena Bogza îşi face meseria de jurnalist politic de aproximativ 15 ani. Faptul că la lansarea site-ului a fost prezentă întreaga elită politică moldovenească vorbeşte de la sine. Şi în acest an, invitaţii ei au fost primele persoane din stat, iar subiectele abordate au vizat în cel mai direct mod criza politică din 2011.

Dincolo de ecran şi online, Lorena este pasionată de gătit şi de şofat. Nici nu se gândeşte să schimbe „Citroënul” ei negru şi drag pe o maşină mai scumpă şi agresivă. Locuieşte într-un apartament cu două odăi şi deseori îşi invită prietenii la o coptură de casă.

19. Andrei Porubin
actor, jurnalist, showman

Interesul publicului: 2
Accesări pe Google.com: 3 mii (locul 46)
Apariţii mass media: 8
Apariţii în presa scrisă: 3 (locul 46)
Apariţii TV/Radio: filme dublate la Moldova 1, emisie, luni-vineri „Radio Noroc”
Stare financiară: 7 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 9 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 26 puncte

Prezentare de evenimente organizate în PMAN, alte genuri de festivităţi, petreceri corporative şi private – sunt doar câteva dintre numeroasele activităţi ale omniprezentului Andrei Porubin. Angajat ca redactor-prezentator la Filarmonica Naţională, Andrei nu uită de meseria de jurnalist, prezintă programul „Norocul de seară” la „Radio-Noroc”. Continuă să dubleze în limba română filmele de producţie străină la „Moldova 1”, participă la diverse activităţi de caritate (telemaratonul în memoria lui Emil Loteanu şi Grigore Grigoriu). Este Maestru în Artă, decorat cu medaliile „Meritul Civic” şi „Mihai Eminescu”, locotenent-colonel în rezervă al Armatei Naţionale, se bucură de apariţia pe lume a nepoţelului său…

Potrivit Inspectoratului Fiscal de Stat, în ultimii trei ani, venitul mediu anual al lui Andrei Porubin a constituit 80 de mii de lei. Onorariul său pentru un eveniment a fost de la 300 până la 600 de euro, dar a prezentat şi destule spectacole gratuit. Are o maşină („Nissan Tiida”) şi locuieşte într-o casă la sol în două nivele cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi.

20. Formaţia „Akord”
Igor Stribiţchi şi Igor Sârbu

Interesul publicului: 9
Accesări pe Google.com: 860 mii. (locul 4)
Apariţii mass media: 8
Apariţii în presa scrisă: 16 (locul 20)
Difuzări TV/Radio: 3179 (locul 2)
Stare financiară: 5 (Proprietăţi, venituri, afaceri)
Influenţa în domeniu: 4 (Autoritate în domeniu, influenţă asupra procesului de creaţie)

Total: 26 puncte

Băieţii au lansat, la început de an, piesa „Mă doare”. Apoi a urmat „Crush”, care a înregistrat difuzări record la toate posturile de radio şi TV din Moldova şi „Când te visam" (duet cu Cristina Croitoru). Putem spune că după Dan Bălan, piesele băieţilor de la „Akord” au fost şi sunt cele mai difuzate la ora actuală. Succesul formaţiei se datorează şi promovării bine ghidate de managerul trupei, Iurie Badicu.

Onorariile formaţiei variază în funcţie de tipul evenimentului, durata evoluării şi dorinţele comanditarului. Un recital de 30 de minute al trupei „Akord” costă de la 500 de euro, iar pentru o nuntă cap-coadă (moderare şi interpretare de muzică uşoară) onorariile pornesc de la 1000 de euro. Formaţia a fost invitată să participe la concerte în România, unde onorariile sunt mai mari de 1000 de euro. La capitolul proprietăţi private, Igor Sârbu nu are imobile şi conduce un „Mercedes C230”. Igor Stribiţchi are un apartament pe care îl împarte cu soţia sa, Olga Busuioc, şi o maşină „Hyundai Sonata”.

Proiect de Sergiu Gavriliţă. Coordonator proiect: Rodica Trofimov. Texte: Rodica Trofimov, Marcel Toma, Irina Tribusean. Analiză google şi presa scrisă: Simion Ciochină (mulţumiri speciale ziarului „Antenna”). Analiză difuzări TV şi radio: „Media Forest Moldova”. Fotografii: arhiva „VIP magazin”, arhiva personală a vedetelor, Florin Tăbârţă, Roman Canţîr, revista „Nunta”.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

bravo Iurie si
AKORDul !!!
ION   -  
26 Decembrie 2011, 13:35
Sus ↑
cine stie cum de aflat datele de contact ale Zinaidei Julea, de invitat pe ea la nunta sa cinte??
nina   -  
11 Iunie 2012, 14:58
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău