VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Svetlana Ceban. Colegialitatea în faţa concurenţei
Iulie 2006, Nr. 27-28

Svetlana Ceban. Colegialitatea în faţa concurenţei

Comentează   |   Cuprins

PREZENTATOARE NIT


Prezintă „Curier”-ul de patru ani şi este una dintre „feţele” postului de televiziune NIT. S-a afirmat rapid în meseria sa, debutând încă din facultate. Este o fire dinamică, ce emană energie şi vitalitate. Şi, ca urmare, am avut o discuţie dezinvoltă şi interesantă datorită volubilităţii protagonistei. Altfel nici nu putea fi – Svetlana tocmai îşi sărbătorise ziua de naştere.

Vârstă: 25 de ani
Studii: absolventă a Universităţii de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării
Calităţi: stabilitate, tendinţa de autoinstruire
Defecte: egoistă, şovăielnică
Dorinţe: vrea să devină un bun jurnalist
Culoare: roşie
Cartea preferată: “Doctor Jivago”, Boris Pasternak
Ce este pentru tine NIT: la moment, este cea mai mare parte din viaţa mea
Prezentatori preferaţi: Alexei Pivovarov, Anton Hrekov (“NTV”)
Prezentatoare: Ecaterina Andreeva („Pervîi canal”)
Emisiuni preferate: “Неделя с Марианной Максимовской” (REN TV)
Bâlbâieli celebre de-ale tale: Nu le pot spune, pentru că ar provoca un conflict internaţional.

Primul „contact” a fost unul oficial, de genul „trimiteţi întrebările prin mail”, iar răspunsurile care ne-au survenit au fost sobre şi uscate. Lucrurile s-au schimbat în timpul şedinţei foto, atunci când a fost „îmblânzită” de Roman Canţîr, astfel că am decis să vorbim cât mai puţin despre televiziune.

Nu se consideră vedetă, motiv din care nu are probleme de familie – are noroc că şi soţul activează în acelaşi domeniu şi o înţelege. La început, au existat probleme legate de obligaţiunile de serviciu: au fost situaţii când urma să se reţină seara la muncă, iar el avea planificată cina de familie cu părinţii. Timpul le-a aşezat pe toate. Soţul însă până în prezent nu se poate obişnui cu machiajul de studio: „Spală-l!” – este primul lucru pe care îl aude când se întoarce acasă, după serviciu.

Atunci când este întrebată dacă rezistă tuturor tentaţiilor la care sunt supuse persoanele publice, dă dovadă de diplomaţie răspunzând cu o altă întrebare: ce poate fi considerată o tentaţie în meseria pe care o practică? A face un reportaj urmările căruia ar pune în pericol securitatea sa – a avut o singură situaţie de acest gen din care a ieşit cu bine. Dorinţa de a obţine un material exclusiv nu o mai consideră tentaţie.

Recunoaşte că ea sau imaginea ei place bărbaţilor, dar crede că asemenea situaţii s-au întâmplat doar pentru că cineva a dorit, mai degrabă, să-i spună un lucru plăcut. Este sigură de faptul că o relaţie dintre o persoană care apare zilnic „pe sticlă” cu un eventual „fan” nu duce la bine niciodată, indiferent care este statutul social al acestuia. Nu este adormită de parfumul vorbelor frumoase, fiindcă e convinsă că dintr-acestea li se spun majorităţii prezentatoarelor de televiziune şi... rămâne cu picioarele pe pământ.

Se opreşte puţin atunci când vine vorba de împliniri în plan profesional -  un om împlinit, consideră Svetlana, este acel care se autoinstruieşte permanent. Crede însă că în unele momente, această necesitate nu poate fi materializată din cauza oboselii sau de lene, dar lucrează mult asupra sa în acest context.

Viaţa privată, pentru interlocutoarea mea are accente ca la toţi muritorii de rând: fericire în familie, copii, draperii albe şi lungi în bătaia vântului de sud. Dacă ar lucra asupra unui proiect personal, cel mai probabil, ar fi ceva legat de sfera socială: soluţionarea problemelor locative, ajutorarea oamenilor de vârsta a treia, a copiilor abandonaţi etc. Dacă ar fi avut posibilitatea sau i s-ar fi propus vreun asemenea proiect, s-ar fi implicat.

Este sigură de faptul că şi în Republica Moldova se poate face carieră în televiziune, iar după exemple  nu trebuie să meargă prea departe – sunt destule şi la postul de televiziune la care lucrează. Dintre preferinţe sau exemple demne de urmat în meseria sa din „afară”, îi place de Andreeva, ca la toţi telespectatorii de limbă rusă. Îi sunt dragi şi prezentatorii emisiunii „Сегодня в 22”, mai ales simpatizează prezentatorii bărbaţi – de la ei are de învăţat multe. La noi, are o părere bună despre toate fetele care fac acelaşi lucru la alte televiziuni. I  se par simpatice şi interesante. Despre concurenţă nu poate fi vorba - preferă să le accepte în calitate de colege decât de concurente.

Marcel Toma

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău