VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Şef pentru o zi la „VIP magazin”. Geta Burlacu
 Descarcă
Mai 2012, Nr. 97

Şef pentru o zi la „VIP magazin”. Geta Burlacu

Comentează   |   Cuprins

Opt ani de apariţii pe piaţa media înseamnă ceva şi e un timp suficient. Suficient să devii lider şi un etalon. De asemenea, e suficient pentru ca să şi oboseşti, să doreşti un respiro şi să laşi pe cineva în loc să facă treabă bună. Cel puţin, la fel de bună ca şi cei care o fac acum.

După opt ani, Sergiu Gavriliţă ar putea schimba fotoliul de redactor-şef la „VIP magazin” pe un post de spălător de vase într-un program „Work & Travel” timp de un an de zile ca să-şi facă şi mai geniale ideile pe viitor, iar directorul Rodica Ciorănică are toate perspectivele să schimbe VIP-urile din Chişinău pe cele din Monte Carlo. Şi cum posturile nu pot fi lăsate fără stăpân, ideea înlocuitorilor este şi ea aproape, aşa că am probat cam cum ar arăta revista noastră sub conducerea altor persoane, deloc mai puţin inspirate, din spaţiul public. Au trecut şi un casting, au dat şi probe foto, şi-au înaintat viziunile şi ideile despre cum ar arăta „VIP magazin” în mâinile lor, iar cei selectaţi au fost preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, actorul şi prezentatorul Andrei Porubin, interpreta Geta Burlacu şi Lorena Bogza, prezentatoarea emisiunii în PROfunzime de pe Pro TV Chişinău. Am oferit câte un birou fiecărui, loc unde şi-au desfăşurat talentul, ca să simtă mai bine ambianţa revistei, să se lase pătrunşi de spiritul „VIP magazin”. După toate probele şi interviurile susţinute, după ce le-am aflat părerile şi planurile, unele mai domoale, altele, mai categorice, jocul trebuie dus până la capăt şi la final va rămâne doar unul! (Text: Marcel Toma. Doina Popa. Foto: Vadim Jantîc).

Nota bene: Pentru cei care iau viaţa prea în serios, concretizăm că acesta este un joc de creaţie şi imaginaţie.

Geta Burlacu, interpretă

Are amintiri frumoase legate de „VIP magazin”, mai ales când îşi aminteşte despre primele sale apariţii într-o revistă glossy – era în 2005, când a lansat primul său album, „Ce n-aş da”. O şi spune peste tot că „VIP magazin” a descoperit-o – era prima dată când apărea cu un articol mare şi poze frumoase, pe măsură. E ca şi prima dragoste, pe care nu o uită niciodată. Au fost şi alte colaborări, printre care o „copertă” cu simpaticul viţel de la Măgdăceşti, una foarte haioasă, ceva interesant şi inedit ca experienţă şi experiment. Este în relaţii de prietenie cu cele două Rodici de la „VIP magazin” – Rodica Ciorănică şi Rodica Trofimov.

Primele acţiuni
>> L-aş trimite pe Sergiu Gavriliţă să se odihnească undeva departe, în Butan, dar aş ţine legătura cu el şi l-aş ruga să mă ajute pentru că, neavând experienţă… sau nu l-aş ruga, poate este un om cu nişte intenţii meschine… şi invers, ar fi doar bucuros dacă eu nu m-aş descurca. Pe Rodica Trofimov aş lăsa-o mâna mea dreaptă. În viaţă sunt oameni cu care nu te vezi prea des, nu îi suni în fiecare zi să întrebi ce parfum să-ţi cumperi sau ce mai fac copiii sau soţul. Nu contează cât de des te întâlneşti cu ei, întotdeauna ştii că sunt oameni care pot să te ajute la o nevoie – aşa impresii lasă ea. Pe Rodica Ciorănică aş păstra-o neapărat, pentru că ea este şi un brand al revistei „VIP magazin”, are o emisiune care este foarte bine mediatizată în ţară.

Revista răsfoită pe plajă şi aspectul grafic
>> Dacă tot se spune că presa scrisă pierde teren în faţa internetului, zic că e nevoie de combinaţie. E bine să ai o revistă online, care poate conţine şi video şi care oferă mai multe posibilităţi, incluzând pagini de muzică, filme, noutăţi video, spoturi video. Dar totuşi, nimic nu se compară cu mirosul de tipografie şi cu o revistă răsfoită mai ales pe plajă cu ochelari de soare.

>> Mi se pare foarte ok când sunt combinate imaginea cu textul, pentru că mie chiar îmi place să răsfoiesc şi să găsesc oameni cunoscuţi sau să văd cum arată oamenii necunoscuţi al căror nume doar l-am auzit. Poate, aş mări puţin caracterul literelor, l-aş face puţin mai evidenţiat.

Kandelaki şi Trofimaş
>> Ca autori la revistă, aş lua-o să scrie pe Tina Kandelaki (râde), pe Mihaela Rădulescu, iar pe Trofimaş aş lăsa-o în calitate de adjunctul meu. Din ţară aş lua-o pe Nata Albot, pe Elena Zbârnea, pe Sorina Ştefârţă şi, poate, aş scrie şi eu câte ceva. (râde)

O revistă mai dură
>> Aş face revista puţin mai bărbătească, pentru că întotdeauna femeile citesc, privesc şi se interesează absolut de tot. Iar bărbaţii… la rândul lor, mai puţin răsfoiesc revistele pentru femei. Cred că i-aş da revistei o notă puţin mai dură, mai masculină.

Lume, lume…
>> L-aş pune mâine în revistă pe medicul Ion Agapii, care i-a făcut operaţie la ochi copilului meu dăunăzi şi aş scoate în evidenţă şcoala noastră de medicină, care este una dintre cele mai bune. Pe Karizma, pentru că în ultima perioadă îmi place foarte mult cum cântă şi conştientizez că a crescut foarte mult. Şi pe Alla Zingan.

Mânca-l-ar mama de photoshop
>> În privinţa fotografiilor, mi-ar plăcea mult un stil avangardist, aşa cum se filmează acum în Franţa şi în Anglia, cu o notă de experiment. Aş întrebuinţa photoshopul doar atunci când chiar este nevoie. În rest, aş alege fotografi care ştiu să lucreze bine cu lumina. Nu este nevoie ca o femeie de 75 de ani să arate de 35.

>> Scoatem curvele
Ce aş lăsa neapărat la „VIP magazin”? Echipa, site-ul şi esenţa, ideea. Ce aş schimba? Nu ştiu dacă este nevoie să schimb totul radical chiar din prima zi. Cred că aş mai scoate din curve şi din pseudo-VIP-uri. (râde)

>> Până la opt – peste nas, după – peşte la grătar
Dacă aş vedea că din trei, unul lucrează, iar doi fumează, i-aş concedia, mi-aş cere iertare, le-aş da recompensă pentru două luni, dar i-aş concedia. După ora opt seara putem sta cu toţii la un vin alb cu peşte la grătar, dar până atunci cred că le-aş da peste cap şi peste nas. Dar toţi suntem oameni şi un şef trebuie să fie corect şi dur. Şi în acelaşi timp, bun. Sunt convinsă că sunt oameni care nu pot fi înlocuiţi şi sunt convinsă că, energetic, o echipă depinde foarte tare de acest lanţ în sine, dar, în general, sunt pentru principiul junglei: „Supravieţuieşte cel mai deştept şi puternic”.

>> Pe cine „dezgolim frumos”?
Pe cine? Pe mine, desigur. Dar de ce să nu dezgolim bărbaţii? Aş dezgoli nişte bărbaţi, pe bărbatul meu să-l dezgolim… el e aşa de frumos şi de bun. Sau cupluri dezgolite frumos. Dintre politicieni, cred că trebuie dezgoliţi toţi pe rând.

Biroul 428

Primul. De la Casa Presei. Aici a început „istoria modernă” a revistei noastre, locul în care au fost zămislite ideile frumoase care au ţinut în viaţă „VIP magazin”. Iniţial, a fost biroul directorului, Rodica Ciorănică, al redactorului-şef, Sergiu Gavriliţă, şi al directorului administrativ, Elena Volcovschi, iar acum aici îşi manifestă talentele şi energiile redactorul Irina Tribusean, designerul Cătălina Mudrea şi coordonatorul de proiecte Simion Ciochină. Aici intră mai puţină lume faţă de biroul 432, liniştea este factorul dominant şi caracteristic.

Stăpânii biroului

Irina Tribusean
Este simpatică, chiar dacă vorbeşte mult şi tupeul său este cu greu de stăpânit – e şi el unul simpatic. „Asta mică”, cum e numită drăgostos de cei mai vârstnici, posedă deosebite calităţi profesionale şi organizatorice la care alţi colegi abia visează. Albinuţă drăguţă şi harnică, care poate, cu un efort oarecare, să se transforme şi în viespe. Simpatică, oricum.


Cătălina Mudrea
Fiica cunoscutului pictor Andrei Mudrea, evită de fiecare dată acest subiect şi trece la predicat, deşi alţii ar fi defilat cu acest steag prin centrul capitalei – fată modestă. Că doar n-a venit la „VIP magazin” să se laude cu asta, ci pentru a face un produs elegant, stilat şi cu gust, lucru pe care îl şi realizează cu o tăcere şi cumsecădenie de invidiat şi de urmat.


Simion Ciochină

„VIP magazin” nu înseamnă doar revista care apare pe parcursul a opt ani, ci şi alte pro-iecte inedite şi interesante. Printre care şi site-ul www.vipmagazin.md – toate sunt pe seama lui Simion. Proiectele, topurile de acolo, toate sunt în grija lui. El are grijă, printre altele, şi de latura spirituală a colegilor, este un bun creştin prin exemplu, plus că le mai şi spune când începe postul şi în ce zi se poate mânca peşte.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău