VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Sandu Manciu. Primul star
Aprilie 2009, Nr. 60

Sandu Manciu. Primul star

Comentează   |   Cuprins

Telefonul nu încetează să sune. Apelurile şi mesajele vin unul după altul. Ştiam că Alexandru are foarte mulţi prieteni şi tot atîtea cunoştinţe şi toată această lume frumoasă nu contenea să-l felicite pe primul cîştigător al „Fabricii de staruri”. Acum, imaginaţi-vă ce s-a întîmplat de ziua lui, pe 24 martie, cînd a împlinit 23 de ani! Iar de cînd e la volanul „Ford Focus”-ului, pe care l-a primit cadou de la organizatorii primului reality-show din Moldova, privirile asupra lui s-au înzecit. De fapt, băiatul cu gînsacul a crescut de mult. A devenit un tînăr frumos, cu o voce extraordinară şi, cum spunea cineva din familia lui, cu lipici la fete. Şi mai încrezător în steaua lui norocoasă.

Este pasionat de patinaj, îi place să se dea cu rolele, să privească filme şi... să se joace cu fratele cel mai mic.  

acă e să facem o mică incursiune în biografia lui Alexandru Manciu, atunci aflăm că s-a născut la Tiraspol, unde părinţii lui, Elena şi Sergiu, erau studenţi la Colegiul de muzică. Apoi, familia Manciu s-a mutat la Bender, unde practic a început cariera viitorului star. A început să cînte pe la patru ani şi, din cîte îşi aduce aminte Alexandru, prima piesă a fost „Hai, bordei”. „Părinţii cîntau într-o formaţie şi pentru că nu aveau cu cine mă lăsa, mă luau cu ei la repetiţii. Aşa am început să învăţ singurel cuvintele. Tata este trompetist, iar mama – dirijor de cor”. Alexandru mai are încă doi fraţi mai mici, cărora le place muzica la fel de mult ca şi la ceilalţi membri ai familiei.

„Primul concurs la care am participat se numea „De la 5 la 20”, din Bender. Am luat locul I şi tot atunci mi s-a propus să prezint acest concurs”, îşi aduce aminte Alexandru. Apoi, îşi aminteşte de perioada „De la 5 la 10”  – emisiune ce l-a făcut cunoscut în toată ţara. Avea vreo cinci-şase ani cînd tatăl lui l-a adus pentru prima dată la Chişinău, la televiziunea moldovenească. „Ţin minte foarte bine momentul. În redacţie erau doamnele Ecaterina Teleşcu şi Svetlana Spătaru. Pe atunci, emisiunea era prezentată de tanti Ludmila. Am intrat în birou şi tata îmi zice: „Hai, Sandu, cîntă”. Sandu tace. Tata mă mai roagă o dată. Eu tac. „Ce s-a întîmplat?”, tata îşi pierdea răbdarea. „Eu îi cînt numai lui tanti Ludmila. Unde este ea?”. „Tanti Ludmila va fi la concert”. Pînă la urmă, am refuzat să cînt, taică-meu m-a scos în coridor şi m-a întrebat ce vreau. I-am spus că mi-i foame. „Hai, că noi am venit de la Bender, ca să participi la concurs, şi tu nu vrei să cînţi...” După ce am mîncat, mi-au venit minţile la loc. Eram gata să cînt, să dansez, să fac scamatorii”, rîde Alexandru.

Deşi depăşise limita de vîrstă, el a continuat să cînte la „De la 5 la 10”. Între timp, familia Manciu se mutase la Chişinău. „În anii ceea, am participat la foarte multe concursuri din Rusia, România, Ucraina, Polonia. Nu am numărat niciodată diplomele de acasă”.  

În perioada adolescenţei, a început să i se schimbe vocea şi Alexandru s-a oprit de cîntat. În schimb, după absolvirea Liceului „C. Porumbescu”, şi-a continuat studiile la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, facultatea de instrumente cu coardă, specialitatea vioară. S-a dedicat studiilor şi, deşi îşi dorea o carieră muzicală, nu s-a grăbit să se lanseze în show-business. În schimb, a început să compună melodii. „Cred că mi-am dorit să finisez studiile şi apoi să mă ocup de carieră. „Fabrica de staruri” a fost ca o provocare şi cred că a apărut la timp în viaţa mea”, spune eroul „Fabricii”.

DE ÎNTREBĂRI PENTRU ALEXANDRU MANCIU

Ce ai luat acasă din Casă (de staruri)?
Am luat cu mine experienţa de a trăi într-un spaţiu închis, cu mai multe persoane sub acelaşi acoperiş, orele care m-au ajutat mult să progresez şi, în rezultat, să cîştig. Cînd am plecat din Casă, am luat nişte stari, ca amintire. Ştiu că nu-mi pot cumpăra nimic cu ei, dar oare cînd o să mai văd eu bani cu imaginea mea pe ei?

Ce ai omite din Proiectul „Fabrica de staruri”?
Nu aş elimina nimic, pentru că absolut totul a fost interesant şi util. Chiar şi nesuferitele treziri matinale şi orele de fitness nu mi se mai par atît de insuportabile acum.

Cu cine dintre vedetele mondiale ţi-ai dori să cînţi?   
Cu Jamiroquai, Raul Midon.

Care sînt speranţele legate de promovarea ta?
Speranţele sînt foarte mari. Bineînţeles, fără muncă, nu aş putea realiza nimic. De aceea, intenţionez să muncesc mult pentru a merge înainte.  

Dacă mai erau cinci persoane ca tine, cu şcoală muzicală, experienţă şi talent, crezi că tot tu aveai să cîştigi la „Fabrica de staruri”?
Aş vrea să menţionez că o bună parte din concurenţii „Fabricii” au studii muzicale. Unii mai avansate, alţi mai modeste. Patru dintre foştii mei colegi îşi fac studiile, ca şi mine, la Academia de Muzică şi, cu toate acestea, oricum am cîştigat. Aş vrea să cred că victoria mea nu s-a bazat doar pe experienţa mea de dinaintea proiectului. Şi asta am de gînd să demonstrez.

Cînd crezi că poţi să te consideri un star?
Statutul de vedetă în ţara noastră este puţin diferit de ceea ce presupune acest statut pe alte pieţe muzicale. La noi, să cîştigi un reality-show muzical sau să-ţi reprezinţi ţara la „Eurovision” este considerat aproape un apogeu al carierei. Cred că un artist se poate considera un star cînd are în palmaresul său multe concerte şi multe albume scoase pe piaţă.

Cînd îi spui fetei celea că ai iubit-o 4 ani?
Ea ştie.

La cîţi ani te-ai îndrăgostit vulcanic de o fată?
Pe la 18-19 ani.

Care a fost cea mai nebunatică declaraţie de dragoste?
Încă n-am făcut-o.

Cine dintre fetele de la proiect sînt mai aproape de gusturile tale?
Nici una, ele sînt simpatice, dar nu pe gustul meu.

Cum crezi, ce defecte ai?
Permanent mă atrage ceea ce este interzis.

Ce calităţi ai?
Romantic, prietenos, comunicativ, vesel şi îndrăgostit de muzică.

Dacă nu ar fi muzică în viaţă, atunci ce ar fi?
Nu aş fi nici eu.

Dacă te-ai vedea astăzi cu Michael Jackson, ce i-ai spune?
Poate facem o piesă împreună?

Care este cea mai frumoasă amintire din copilăria ta?
Copilăria îmi şi este cea mai frumoasă amintire, pentru că am avut o copilărie foarte frumoasă. Şi aceste amintiri le datorez părinţilor mei, care au fost gata să renunţe la multe bucurii, ca să mă vadă împlinit.

Ai accepta un rol într-un film moldovenesc?
Cu mare plăcere aş accepta, pentru că demult îmi doream să joc într-un film.

Fotbal sau bere?
Nici una, nici alta.

Vioară sau pian?
Şi una, şi alta.

Chişinău sau Bucureşti?
Chişinău.

Ţi-ai dori să locuieşti singur?
Da.

OPINII:

Nata Albot, directoarea „Academiei de staruri”:
„Fabrica de staruri” a fost cea mai consistentă şi frumoasă experienţă de televiziune. Am reuşit să cunosc oameni extrem de profesionişti şi să am parte de clipe de neuitat. Cred că Alexandru, acum cînd a cunoscut gustul succesului, nu va mai putea da înapoi şi nici să rămînă unde este. În plus, are la dispoziţie tot ce-i trebuie ca să-şi pornească o carieră - talent, voce, look, susţinere şi ambiţie. Sînt absolut convinsă că în anul viitor, dacă va compune o piesă bună, ne va reprezenta la „Eurovision”.

Corneliu Durnescu, producătorul general al „Fabricii de staruri”:
Prin „Fabrica de staruri” am demonstrat că se poate. Se poate face un reality-show de calitate şi o emisiune de divertisment cu audienţe impresionante pe ţară. Cel mai greu a fost începutul, pentru că şi proiectul în sine este unul complicat. Dar am reuşit, adunînd în spatele show-ului specialişti de valoare care au dat tot ce au avut mai bun.

Teo Rădulescu, conducătorul artistic al show-baletului „Teodor”:
Pentru noi a fost o nouă experienţă, o verificare a capacităţilor de muncă. O enormă plăcere de a comunica. Şi a fost cel mai scump proiect în care am participat vreodată. Mulţi dintre participanţii la proiect au şanse de a se afirma, eu i-aş evidenţia, în afară de cîştigător, pe Dima, Fatima, Adriana şi Vasile.


TEXT: Rodica Trofimov.
FOTOGRAFII: Roman Canţîr

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Alexandru Manciu esti cel mai tare si meriti pe deplin sa fii iubit de toata lumea. Si as vrea sa te rog sa vizi orasul meu natal Causeni.
tatiana   -  
03 Martie 2010, 18:00
Sus ↑
Alexandru esti cel mai bun si cel mai constient Star dintre toti.Meriti toata stima
Maria   -  
06 Martie 2010, 22:29
Sus ↑
alex esti super te plac foarte mult cind ai venit de hramul oraselului Nisporeni si team vazut am ramas frumos uimita o sa ma mindresc o viata intreaga ca am cintat alaturi de tine te pup dulce.si inca ceva vreau bespus de mult nr de tel mobil.
liuda   -  
19 Martie 2010, 11:01
Sus ↑
imi place la nebunie de alex fiindca este cel mai frumos star de-a lungul fabricii de staruri
aliona   -  
05 Aprilie 2010, 17:47
Sus ↑
alex este cel mai bun imi plaigce si este cel mai talentat de aceea a cistigat fabrica de staruri
daniela   -  
05 Aprilie 2010, 17:51
Sus ↑
Alexandru,te ador pru piesele pe care le-ai scris!!! Ele vin din inima si patrund direct in inima celor ce le asculta! Mult succes tie in continuare!!!
stela   -  
09 Aprilie 2010, 19:21
Sus ↑
fetelor cei cu voi...treziti-va la realitate,nu-l mai laudati atata ca o sa-i creasca prea tare urechile...sunt de acord ca are voce si ca e talentat baiatul,ca muzician o spun,dar chiar sa-i cereti numarul de mobil???asta e prea de tot...va pierdeti din demnitate...
Luminita   -  
20 Aprilie 2010, 10:49
Sus ↑
imi placi la nebunie
mariana   -  
21 Aprilie 2010, 15:05
Sus ↑
imi placi la nebunie
mariana   -  
21 Aprilie 2010, 15:06
Sus ↑
Alexandru cam a prins boala stelara,dupa parerea mea. La fabrica era un baiat modest si chiar il sustineam mult! Azi,insa,e plin de aere de vedeta! Cam degraba,dupa mine !
Tatiana - 29.04.2010   -  
29 Aprilie 2010, 12:35
Sus ↑
Sandu are cam multe aere de vedeta! E prea degraba sa se comporte ca o vedeta de talie mondiala!
Tatiana - 29.04.2010   -  
29 Aprilie 2010, 12:38
Sus ↑
BRAVO SANDU,SUCCESE !!!!!!!!
violina   -  
14 Mai 2010, 23:55
Sus ↑
imi place la nebunie deoarece este dragut
viktoria   -  
16 Mai 2010, 18:38
Sus ↑
e super ;] ;] ;];];];];];];];];];];];];];];];];]
mariana   -  
02 Iunie 2010, 09:52
Sus ↑
e foarte foarte toarte frumos talentat cu o voce superba...... esti super.....
Tanya sava   -  
26 Iunie 2010, 20:04
Sus ↑
imi place ceia ce face Alexandru Manciu,
onorincik   -  
23 Noiembrie 2010, 21:35
Sus ↑
eu stiam ca tu vei cistiga,cu ajutorul lui Dumnezeu sa indeplinit ceea ce am crezut si acum esti un star. esti super
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
magdalena rus   -  
14 Iunie 2011, 00:10
Sus ↑
esti super
magdalena rus   -  
14 Iunie 2011, 00:11
Sus ↑
Hai mai cumintiti-va,nu-l mai idolarizati asa . Vreti sa spuneti ca Dibo ,Andrei,Dima sau Vasile sunt mai putin talentati?????????Pursi simplu Sandu este mai ieftin la zimbete si ochisori dulci.....Nu vreau sa-l ofensez dar nici sa-l ridic in slavi.....Este un baiat ca toti ceilalti atita tot...
nastea   -  
22 Decembrie 2011, 17:21
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău