VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Sandu Grecu în rolul lui Michael Corleone
 Descarcă
Februarie 2011, Nr. 81-82

Sandu Grecu în rolul lui Michael Corleone

Comentează   |   Cuprins

Editorului senior de la PUBLIKA TV îi plac filmele cu gangsteri americani de la mijlocul secolului trecut: se aseamănă foarte mult cu realitatea de la noi.

America anilor ’50, Moldova anilor ‘90… „Naşul”, cu Al Pacino, este unul dintre filmele sale preferate. A revăzut recent trilogia şi a retrăit aceleaşi emoţii ca prima dată. Consideră „Naşul” mai mult decât un film foarte bun - o lecţie de viaţă. Cu personajul Michael Corleone are o singură trăsătură comună – ambiţia, dar şi aceasta se manifestă în mod diferit, din simplul motiv că au vieţi diferite. La personaj îi plac pauzele pe care le făcea înainte de a acţiona. În viaţă e ca şi în fotbal: trebuie să ştii să faci pauză înainte de a lovi decisiv. „Nimic personal, doar business” este una dintre frazele celebre ale filmului, pe care a reţinut-o. O asociere cu Al Pacino îl onorează - unul dintre actorii săi preferaţi, despre care crede că este cel mai bun actor din toate timpurile.

Naşul, partea a II-a (the Godfather,  Part II)
Ecranizare a romanului omonim al lui Mario Puzo, dramă de producţie americană din 1974. Regia – Francis Ford Coppola. În distribuţie: Al Pacino (Michael Corleone), Robert Duvall (Tom Hagen), Diane Keaton (Kay Corleone), Robert De Niro (Vito Corleone)… Filmul este o continuare a peliculei „Naşul” şi prezintă povestea a două generaţii succesive, care luptă pentru putere în familia Corleone. În partea a doua, Coppola prezintă două poveşti: începutul şi ascensiunea unui Don Vito tânăr, jucat cu o abilitate surprinzătoare de Robert De Niro şi ascensiunea lui Michael (Al Pacino). În paralel cu istoria lui Vito, de când fuge din Sicilia natală, după ce Mafia i-a omorât deja familia, până la renumele american, se desfăşoară încercarea lui Michael de a supune Las Vegasul. Filmul a fost nominalizat la 11 premii „Oscar”, câştigând şase, printre care pentru „Cel mai bun film” şi „Cel mai bun actor în rol secundar” (De Niro), fiind selectat în Registrul Naţional de Film al Statelor Unite.

Proiect de Sergiu Gavriliţă.
Coordonatori: Simion Ciochină, Irina Tribusean.
Text: Marcel Toma. Foto: Vadim Jantâc. Stil: Eugen Reabenikyi. Coafură şi machiaj: salonul MICUŞA STIL.
Locaţii: hotel CODRU, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. Vestimentaţie: Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.
Mulţumim pentru susţinere magazinului de suvenire ARBALET

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

ehhh, sa facut o greseala in fotosesie...
pe timpurile celea asa cravetsi nu se purtau :)
Victor the Great   -  
08 Februarie 2011, 14:48
Sus ↑
hei
uite atent ultima poza.....care e originala....:)
vjik   -  
08 Februarie 2011, 21:07
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău