VIP Magazin
15 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Orange prezintă. Olia Tira
Decembrie 2009, Nr. 68

Orange prezintă. Olia Tira

Comentează   |   Cuprins

„Unicul meu”, piesa prezentată la ultima preselecţie naţională a „Eurovision”-ului, a adunat peste 50.000 de vizualizări pe youtube. A cîntat în duet cu Dibo la „Fabrica de staruri”. A avut recital la „Faces of Friends”, festivalul la care a debutat acum cîţiva ani.  Mai multe medalii la campionatul de arte de la Hollywood, cea de-a doua participare la „Cerbul de Aur” şi Premiul „Unda de platină”. Toate – realizate de Olia Tira într-un singur an.

 Anul acesta, l-am cunoscut pe Geff Weber,
cunoscutul producător care a fost premiat de două ori cu „Grammy” şi care a semnat vreo 17 albume, ce au intrat în top 10 din SUA. Are o experienţă de peste 25 de ani în industria muzicală şi 175 de albume în total, colaborînd cu Steve Lukather, Marcus Miller, Chick Corea, Stanley Clark. Iar nu demult am mai avut o întîlnire interesantă, cu un artist devenit legendă la 42 de ani! O întîlnire planif icată de doi ani. Este vorba de interpretul şi chitaristul Richard Bona. El m-a găsit pe myspace şi mi-a scris. Cred că mă voi mai întîlni cu el şi nu o singură dată.

 Niciodată nu-mi fac planuri pentru mult timp înainte. De aceste lucruri se ocupă producătorul meu, Serghei Orlov. În general, cred că toate în viaţă se întîmplă atunci cînd trebuie să se întîmple. Pur şi simplu trebuie să crezi şi să lucrezi asupra ta. Uneori, nu poţi să-ţi atingi scopurile într-un timp anumit. Fără îndoială, dacă ai o dorinţă mare de a-ţi realiza visul, mai devreme sau mai tîrziu acest lucru se va întîmpla.

 Nu-mi place cînd se spune că show-businessul moldovenesc nu există.
La noi concertează  artişti de peste hotare, se organizează multe festivaluri, concursuri şi concerte. Toate acestea oare nu fac parte din show-biz? Nu stăm bine la capitolul promovare, dar există un Dan Bălan, „Zdob şi Zdub”, „Trigon” sau un Cătălin Josan. Mi se pare că problema e în calitatea produsului muzical şi a managementului. Dacă există şi una şi alta, succesul este asigurat.

 În 2006 eram o fată necunoscută, de 17 ani, de la Cahul.
Atunci am participat pentru prima dată la preselecţia „Eurovision” şi am acumulat experienţă bună şi nu prea. A fost anul în care au fost anulate rezultatele finalei, în care ieşise Geta Burlacu, Serj Kuzenkoff şi Alexa. La Atena au mers Arsenium şi Natalia Gordienco. În 2007, la etapa finală, au rămas „Zdob şi Zdub”, Natalia Barbu şi eu. Încă nu pot uita preselecţia din anul trecut - am acumulat acelaşi punctaj cu Geta Burlacu şi ea a reprezentat Moldova la Belgrad. Şi, deşi anul acesta rezultatele preselecţiei erau evidente de la început, am decis să particip... pentru a patra oară. Pot să spun că sînt un veteran al preselecţiilor „Eurovision”.

 Ca să obţii succes în muzică,
trebuie să munceşti foarte mult, să dedici tot timpul tău. E vorba şi de lecţii de vocal şi coregrafie, de arta actorului, solfegiu – trebuie să te ocupi măcar cîteva ore pe zi. Din diferite considerente, nu toate  din cele enumerate sînt posibile pentru mine. Sînt studentă la Universitatea de Arte şi mă străduiesc să nu dau de gol profesorii. Învăţ, cresc, trăiesc! Cred în steaua mea. Acum cîţiva ani nici nu visam la concerte mari, la festivaluri şi turnee în Germania, plecări peste ocean. Dar toate s-au întîmplat! Şi totul abia urmează.

 Muzica rock rămîne a fi cea mai populară,
  la fel ca şi în anii ’60. „Rolling Stones”, Paul McCartney, Linkin Park, Nickelback, „Metallica” sînt mereu pe primele poziţii. Pot să scadă vînzările în orice alt domeniu al muzicii, numai în rock nu! Cînd am concertat în Germania, am avut impresia că acolo alt gen de muzică nici nu se ascultă. La fel e în SUA, Marea Britanie. Rockul nu este numai muzică, ci şi religie, mod de viaţă.

 Mi-ar fi interesant să fac ceva în televiziune. Mai ales că am deja experienţă în acest domeniu. Timp de un an am prezentat, împreună cu Serghei Abalin, „Utro na CTC”. Tot mai des mă gîndesc la un proiect pentru tineri, poate fi ceva legat de muzică sau de modă.

 Băiatul visurilor mele este inteligent, interesant în comunicare, capabil să iasă din orice fel de situaţie, tacticos, grijuliu, pasional şi un pic nebun şi cu toate acestea – un romantic incurabil!

 Fiecare om care se respectă, trebuie să fie individual în ceea ce priveşte vestimentaţia. Trebuie să ştie cum să combine o haină cu alta, să-şi gîndească propriul stil (sau să apeleze la profesionişti), care să corespundă cu lumea şi energia lui interioară. Şi, cel mai important, trebuie să ştie cum să se prezinte, indiferent de felul în care este îmbrăcat. Esenţial să nu încurce glamourul cu patosul.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

foarte frumoasa trupa am refer la toti dar si olia e super apropo sa stii iti sta foarte bine cum estia cum la par e cooool si al fel si lui sergiu :X:x:x
alexa   -  
31 Mai 2010, 18:13
Sus ↑
Revista aceasta este o adevarata capodobera . Bravo acelor care muncesc la ea.
Loredana   -  
03 Iulie 2010, 11:42
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău