VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Orange prezintă. Geta Burlacu
Decembrie 2009, Nr. 68

Orange prezintă. Geta Burlacu

Comentează   |   Cuprins

Ne-a potolit „Setea nebună” de muzică bună. În toamnă, ne-a dăruit „Cerbul de Aur”, chiar dacă fără premiu, noi am văzut-o cu toţii pe Geta Burlacu cîştigătoare. Apoi, încă un concert, la Filarmonica Naţională, „La poarta pămîntului” şi încă unul, de Crăciun, în stil simfo-jazz.  

  În timpul decernării premiilor de la „Cerbul de Aur” ştiam că nu sîntem printre cei „norocoşi”. E acelaşi teatru peste tot şi totul depinde dacă ai dorinţa personală de a intra în joc sau de a te da la o parte. Am ieşit la decernare pentru că nu am vrut să par o isterică. Chiar dacă n-am luat nici un premiu, m-aş duce chiar mîine la „Cerbul de Aur”, pentru că îmi este drag acest festival. Credeţi că o să mă admită?

În România, am cunoscut-o pe Aura Urziceanu – mă uitam la ea ca un copil. I-am spus că am dat examene în baza cîntecelor ei. Cred că a fost bucuroasă să audă asta. Mi-am imaginat atunci cum peste vreo 25 de ani se va apropia de mine o fetişoară de 30 de ani şi care îmi va spune că e încîntată de piesele mele. Aş înţelege atunci că munca mea, cariera, nu au trecut degeaba.

 Am avut o vară frumoasă. Pentru prima dată în viaţă, după mulţi ani, am mers cu toată familia, inclusiv părinţii mei, la mare. Imaginaţi-vă pe mama şi copiii mei distrîndu-se la aqua parc şi strigînd împreună de bucurie.

 Despre albumul „O sete nebună”. Sînt multe piese frumoase în acest album, aşa mi-a spus cineva, profunde şi cu înţelepciune, dar şi uşoare, luminoase, dansante. E greu să spui cum se promovează industria muzicală de la noi. Cel care spune că vinde mii de CD - minte amarnic. Pentru mine, numărul de discuri vîndute nu reprezintă cel mai principal scop – muzica mea e ascultată de oameni de diferite vîrste, pături sociale, naţionalitate. Pentru că cu toţii, cînd sîntem fericiţi, îndrăgostiţi sau suferim, simţim la fel. Dacă şi soţia Ministrului Justiţiei din Azerbaidjan a vrut albumul meu cu autograf, înseamnă că a fost un album de succes.

 Anul acesta, fiica mea a cîntat pentru prima oară în scenă. La concertul meu de la Filarmonica Naţională. „Mamă, am emoţii! Dacă uit cuvintele? Lumea o să rîdă de mine...”. Publicul a cîntat împreună cu ea „Femeia ca şi vinul”. Elvira a cîntat mult mai bine decît cîntam eu la vîrsta ei.

  Toată lumea care se aruncă în România are dreptate. Dacă ai ce spune publicului, trebuie să spui, dacă vrei să f ii auzit, trebuie să te faci auzit. Nu trebuie să stai în găoacea ta, în Republica Moldova, şi să cînţi pentru tine şi familia ta.

 Încet-încet, mă mişc înainte. Nu ştiu unde voi ajunge. Important e să nu mă opresc.

 Oricît de tare nu s-ar dezvolta muzica modernă, lumea preferă muzica scrisă pînă în anii ’90, unde se aude melodia şi se ascultă cuvintele. Muzica de pînă la 1990 avea carne, oase, respiraţie şi cred că n-o să dispară niciodată. Întotdeauna o să existe fani ai muzicii house, r-n-b sau alt gen şi asta e f iresc. Tot ei vor fi acei care vor veni în sălile de concert, să-şi delecteze sufletul şi să plîngă, chiar dacă după asta vor merge într-un club de noapte.

  Ca şi în modă, în muzică se vor purta anii 70-80, cu ceva modificări, cu nasturi şi şireturi schimbate. Muzica viitorului va fi mai bogată, cu sunete şi combinaţii noi, cu rifful de la chitară schimbat, cu altă culoare. De fapt, nimic nu se schimbă. Asta este. E o lege a naturii, dacă o însuşeşti, îţi este mai uşor să trăieşti. Trebuie să ai doar intuiţie, ochi, urechi şi răbdare.

 Intuiţia contează cel mai tare pentru mine. O ţară întreagă poate să-mi spună că nu am dreptate, dar sînt împăcată cu mine doar după ce singură mă conving de acest lucru.

 Mi-i drag mijlocul de aur în toate. Important e să se respecte bunul gust. Mă plictisesc de atîta glamour, care mi se pare foarte artificial, infiltrat deja în prea multe domenii. Am impresia că prinţesele nu fac pipi. Fiţe ieftine. Imaginaţi-vă să rugăm într-o zi tot glamour-ul nostru să-şi răsuf lece mînecele şi să lucreze o zi la un spital sau la un azil de bătrîni. Sau să doneze o jumătate de litru de sînge „glamouros”. Concluzia mea e una tristă, întîlnesc tot mai mulţi oameni rupţi de la adevăr, care nu percep viaţa reală. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

AVETI VOCE BUNA
DAN   -  
25 Septembrie 2010, 23:53
Sus ↑





* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+2°