VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Octavian Țîcu
Martie 2016, Nr. 138

Octavian Țîcu

Comentează   |   Cuprins

43 de ani, istoric, lector universitar, ex-sportiv de performanţă

Fostul multiplu campion naţional la box şi participant la Jocurile Olimpice, ex-ministru al Tineretului şi Sportului, este omul care le ştie şi le încearcă pe toate. Octavian Ţîcu este mereu pregătit, acum şi cu un motto la subiectul nostru, împrumutat de la Oscar Wilde: „Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înţelese”.

Şi-a văzut prima dată actuala soţie, Viorica, pe 18 august 2002, pe la 10 dimineaţa. Sunt căsătoriţi din 11 octombrie 2003, iar rodul iubirii lor este fiul Andrei, născut de Ziua Îndrăgostiţilor, 14 februarie 2004. Semnificativ rod al iubirii… Despre dragoste, despre femei şi nu numai, vedem ce mai scrie doctorul în istorie Octavian Ţîcu.

Mesaj pentru Viorica

Au fost mai multe semne care m-au convins încă de la început că eşti femeia lângă care voi dori să trăiesc şi să îmbătrânesc. Ele s-au adunat în timp, întărind această senzaţie. Au fost momente când ambii nu am crezut că se mai poate, dar de fiecare dată ne-am regăsit în lucrurile şi în trăirile care ne-au legat. Acum, la paisprezece ani distanţă, îţi mulţumesc că m-ai ajutat să mă cunosc pe mine însumi, să descopăr o altă lume a altruismului şi a sacrificiului feminin, să înţeleg că iubirea nu-i un dat nealterat, ci o luptă continuă pentru păstrare. Iubirea este eternitatea.

>>> Dacă n-ar avea alături femeia, bărbatul ar trebui să facă… o bună parte sau aproape tot ce nu face când ea este alături. Chiar şi imposibilul – copiii.

>>> Când femeia tace, bărbatul trebuie să... aibă mai multe răspunsuri gata sau să tacă mai tare decât ea. Altminteri, e cazul să se aştepte la două surprize: una neplăcută sau la alta şi mai şi. De obicei, femeile tac când sunt supărate sau când aşteaptă ceva, iar bărbatul care nu ştie să le împace are numai de pierdut. Pe mine mă salvează umorul, gândirea pozitivă şi băiatul nostru, care nu lasă loc pentru tăceri prelungite.

>>> Femeile se sprijină de umărul nostru şi se ascund după spatele nostru. Noi ne sprijinim...vorba ceea, ca nişte capete ce ne credem, pe gâturile lor şi ne ascundem după deget. Femeile s-ar descurca de minune singure, dacă n-ar vrea să nască, pentru că, să fim oneşti, toată viaţa ne cară în spate ca pe nişte copii. Dar, din când în când, au şi ele nevoie să se simtă slabe, protejate, cu toate că şi asta – pentru a ne da nouă impresia că suntem puternici.

>>> În viitor, bărbaţii vor dărui femeilor... ce au şi la ce îi duce mintea şi buzunarul: unii – nimic; alţii – lalele; unii – ceva dulce; alţii – ceva acru sau pipărat… Natura oamenilor nu se va schimba nici peste o sută de ani. Numai de nu le-ar dărui lacrimi, jigniri sau ceva şi mai rău!

>>> Ca să înţeleg femeia... am avut nevoie de o perioadă ce a însumat copilăria şi adolescenţa, ambele petrecute alături de mama mea. Apoi, mi-a fost destulă numai o privire pentru a o găsi pe cea care mi-a devenit soţie.

>>> Cel mai greu mi-a fost să-i spun… că trebuie să plec la Paris pentru două luni, când era cu Andrieş în spital, şi că trebuie să plec în Statele Unite un an fără ea.

>>> Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat ea vreodată... a fost acela de a o asculta în toate, pentru că femeia are dreptate chiar şi atunci când n-o are. Fireşte că un bărbat adevărat nu poate fi întotdeauna ascultător.

Costum, cămaşă, cravată, pantofi: Armani Collezioni

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău