VIP Magazin
22 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
O istorie rescrisă
Decembrie 2008, Nr. 56

O istorie rescrisă

Comentează   |   Cuprins

Cînd vine Eminescu din deplasare? Mozart ce mărime poartă la cămaşă? Cleopatra e la şedinţa consiliului municipal? Vă rog, spuneţi-i Veronicăi Micle să-şi pună părul pe bigudiuri. Che Guevara la ce oră se trezeşte? Harry Potter să-şi contramandeze programarea la coafor. Nu, nu are voie să se tundă. Cine îl sună pe Napoleon? Dimitrie Cantemir este acreditat la summit-ul CSI? Nu? Are timp pentru şedinţa foto? Ion Creangă e ocupat? Filmează la „Bere Chişinău”? Jeanne d’Arc are unde să-şi parcheze maşina?...

Aşa s-au întîlnit, într-o bună zi, pe platoul de filmare Jeanne d’Arc (Natalia Gordienco) cu Harry Potter (Adrian Ursu). Natalia a îmbrăcat, pentru prima dată în viaţă, o armură, adevărată 100 la 100, iar Adrian – mantia de vrăjitor. Veronica Micle (Vera Terentiev) l-a aşteptat cuminte pe Mihai Eminescu (Teodor Rădulescu), plecat cu afaceri la Bucureşti. Nu aveau cum să nu-şi dea întîlnire la restaurantul de epocă din inima Chişinăului - „Vatra neamului”. Ion Creangă (Sergiu Prodan), îmbrăcat în pantaloni în stil militar, a promis că va lucra la o nouă poveste cu happy-end. Dimitrie Cantemir (Vasile Botnaru) a schimbat studioul radio pe cabina de machiaj, gata să se prezinte la summit-ul CSI în perucă şi caftan. Cleopatra (Doina Sulac) şi Che Guevara (Nicu Ţărnă) au pus la cale crearea unui nou partid politic. În final, pe un fundal simfonic, Mozart (Iurie Borş) îi pregătise lui Napoleon (Mircea Butnaru) teren pentru manevre fotografice (sabia împăratului francez a fost transportată personal de Marcel Toma prin centrul capitalei, în plin summit CSI, riscînd cu propria-i libertate pentru următoarele 24 de ore, fiind salvat de legitimaţia de jurnalist).

Voilà! a exclamat Napoleon, cînd s-a stins blitz-ul aparatului de fotografiat. Uite aşa a încercat „VIP magazin” să rescrie istoria de altă dată, distribuind rolurile personajelor istorice personalităţilor din zilele noastre. Aşa a apărut acest proiect. Le mulţumim „eroilor” pentru faptul că s-au lăsat convinşi, că au crezut în povestea noastră şi că au intrat în pielea personajelor celebre.

IDEE: Sergiu Gavriliţă.
TEXT: Rodica Trofimov şi Marcel Toma.
FOTOGRAFII: www.fotoroom.md
MACHIAJ: Tatiana Socolov, maestru în machiaj teatral, Teatrul „Ginta Latină”.
STIL: Olga Vladimir
LOCAŢIE: Teatrul „Ginta Latină”, Restaurantul „Vatra neamului”, Sala Domnitorilor. Mulţumim pentru implicare personală
domnilor Tudor Ţărnă şi Victor Avram. MULŢUMIRI SPECIALE: Magazinului de suveniruri „Arbalet” şi Teatrului Naţional „M. Eminescu”, directorului Ion Grosu şi costumierei Maria Istrati.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+10°