VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Natalia Politov. Bancherul anului 2011
Decembrie 2011, Nr. 92

Natalia Politov. Bancherul anului 2011

Comentează   |   Cuprins

Inarmată cu o delicateţe ce poate fi uşor confundată cu prudenţa, te lasă foarte greu să ghiceşti ce gândeşte şi ce crede cu adevărat despre lucrurile din jurul nostru. Are grijă să înnoiască la fiecare cinci minute cele mai importante pagini de pe iPadul său, aşa că este una dintre cele mai bine informate femei din Moldova.

Banca pe care o conduce este prima din Moldova, or caracterul ei ambiţios şi perseverenţa nici nu s-ar putea împăca vreodată cu poziţia secundă. Fiind o adevărată lady, nu va lăsa niciodată ferestruica întredeschisă spre lumea ei privată, spre sentimentele şi slăbiciunile pe care le are fiecare femeie.

„Am depus efort ca viaţa să-mi depăşească aşteptările!”

>> Dnă preşedinte, nu e prea dificil să fii mereu o femeie puternică? Nu-mi place şi nici nu mi-a plăcut vreodată să-mi etalez calităţile. Poate ar fi mai corect să vorbim despre „cum trebuie să fie o femeie puternică în viziunea mea”. Ştiu cu siguranţă că trebuie să ştie să lupte, să fie încrezută în sine şi în ceea ce face, să fie şi tacticoasă. Ar fi ... o doză de strategie, îmbinată cu pasiune şi perseverenţă, şi toate acestea ambalate cu iscusinţă într-o nesfârşită dorinţă de a fi FEMEIE. Şi ce înseamnă a fi „FEMEIE”? A şti să stai ca un înger de veghe în viaţa copiilor tăi, a şti să aprinzi mereu focul în ochii soţului tău şi neapărat a şti să ţii la înălţime o echipă de profesionişti. Dacă regăsiţi toate acestea în Natalia Politov înseamnă că sunt o femeie puternică...

>> O femeie puternică îşi poate permite să plângă măcar uneori?
Da, categoric! O femeie puternică poate şi trebuie să ştie să plângă. Unicul secret este că trebuie să plângă de bucurie. Reuşitele sunt cu mult mai frumoase dacă ştii să le savurezi corespunzător. Vorbim acum de lucruri general umane. Dacă am vorbi despre serviciu, atunci în afaceri pentru o femeie puternică nu există noţiunea de lacrimi. Există în schimb alta, regulă pentru mine: muncă, multă muncă!

>> Sunteţi de cinci ani în fruntea „Victoriabank”. Care a fost cea mai mare victorie legată de bancă în aceşti ani? Iubesc atât de mult ceea ce fac, încât mi-am dorit întotdeauna să pot schimba percepţiile societăţii despre cât de inovativ şi performant poate deveni sectorul bancar în doar câţiva ani. Cea mai mare victorie a „Victoriabank” în aceşti ani este... că este o victorie! Clienţii au o şi mai mare încredere în noi, cota de piaţă în sectorul bancar este impunătoare. Poate fi considerat o victorie şi faptul că avem o echipă graţie căreia clienţii acestei instituţii revin cu drag la noi. Totodată, pentru noi, victoria înseamnă să ai plăcerea de a pune umărul la reuşita  fiecărui client al băncii. Avem încredere în succesul acestora, iată adevărata Victorie. Pot spune cu certitudine, „Victoriabank” a reformat piaţa de produse bancare din R. Moldova.

>> Cum e să fii primul? Deloc uşor! Să fii primul înseamnă să fii în primul rând exigent cu tine însuţi, însă nu toţi o pot face. Cei care ştiu ce înseamnă exigenţă pentru performanţă vor aprecia spusele mele. Să fii primul înseamnă să-ţi întâlneşti clientul cu zâmbetul pe buze, să fii primul înseamnă să ai încredere în reuşita lui, şi, desigur, să fii primul înseamnă să faci tot posibilul ca şi clienţii tăi să fie de rând cu tine primii. Prin greutăţi spre stele, unde există multă muncă şi supraefort pentru binele clienţilor tăi, e loc şi de „primul”.

>> Ce sfaturi le-aţi da femeilor moderne? Să nu uite niciodată cât de frumoasă este viaţa şi că fiecare zi e o nouă experienţă, o nouă provocare. Să fie independente şi să aibă o verticalitate constantă, să nu aştepte ca toate să se întâmple de la sine. Să muncească de rând cu sexul puternic, dar să nu uite niciodată că sunt femei. Să dăruiască şi să ocrotească, asta aduce mult mai multă satisfacţie decât atunci când aştepţi doar să primeşti.

>> Cu ce şi de la ce ar începe o femeie ca dvs. să conducă o ţară care poate fi de succes, dar încă nu este?
Cu sine şi de la sine. O ţară înseamnă, în primul rând, tu însuţi şi apoi noi toţi împreună. Dacă începi a lucra cu tine însuţi, atunci poţi schimba şi o ţară. Dacă e să ne referim la ce ar trebui condus în primul rând, trebuie să te poţi organiza pe tine însuţi ca să-i poţi conduce pe alţii. Deşi, sincer, mi-aş dori să nu fim conduşi, dar să ştim cu toţii că democraţia la care tindem atât de mult este să conducem noi înşine.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău