VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Natalia Cheptene în proiectul “mama“
Iulie 2007, Nr. 39-40

Natalia Cheptene în proiectul “mama“

Comentează   |   Cuprins

O nouă şedinţă foto cu Natalia Cheptene, un nou interviu. În spaţiul care ne desparte de ea, cel dintre fotoliul de acasă şi ecranul „panasonic”-ului, au încăput în ultimul timp sute de cancanuri, zeci de exclamaţii aprobatoare, comentarii, şuşoteli, critici şi emoţii de toate culorile. Şi toate concentrate şi abundente, mai ales după ce a plecat de la ştiri şi s-a lansat în noile proiecte ale PRO TV Chişinău. Cred că se plictisea şi ea dacă absenta din rubrica „gura lumii”. Mereu i-a plăcut să epateze, iar nouă – să-i analizăm „extravaganţele”. Cu toate că visele ei se deosebesc de cele ale femeilor mondene pe care cu atâta dragoste le descriu Oxana Robski sau Xenia Sobceak în cărţuliile şi interviurile lor.

Frumoasa blondă (de fapt, şatenă deschisă) nu vrea să concureze la colecţii de diamante, bijuterii „Bulgari” sau ţinute de înaltă clasă. Din toate acestea, îşi doreşte probabil o maşină, ca să fie stăpână pe timpul său. Dar şi asta mai poate aştepta... Căci acum Natalia este implicată într-un nou proiect care se numeşte „maternitatea”. Îi prinde bine „proiectul”. Îşi trăieşte din plin feminitatea şi se bucură cochet de statutul său de femeie. Este şi mai frumoasă, vocea i-a devenit mai blândă, iar privirea – enigmatică şi plină de speranţe. Îşi poartă cu mândrie şi grijă burtica. În aşteptarea minunii, a Evei, căci aşa o va boteza Natalia pe fetiţa ei, iat-o într-un interviu sincer şi cald ca niciodată. Multe le-a spus pentru prima oară.  (Rodica TROFIMOV)

>> Începând cu taximetriştii şi terminând cu rudele, toată lumea a fost surprinsă să mă vadă în rubrica “Dezgolite frumos” a „VIP magazin”-ului. Toţi – miraţi, şocaţi, indignaţi chiar. Unii m-au sunat la birou ca să-mi spună toate acestea. Erau oameni pe care nu-i cunoşteam, dar care credeau că dacă mă urmăresc pe ecrane, au dreptul să-mi telefoneze şi să-mi spună ce cred ei despre şedinţa foto cu pricina. Şi aş minţi dacă aş spune că nu mă interesa părerea lor, pentru că sunt cei pentru care muncesc. Chiar le aşteptam reacţiile. Altfel, gestul meu îşi pierdea sensul. De fapt, am vrut să epatez şi sunt sigură că am reuşit. Nu consider epatarea un rău, iar pentru „mahalaua” noastră mică uneori este binevenit să mai faci „valuri”.     

>> Mă uit la aceste poze la fel cum m-aş fi uitat în oglindă şi îmi place ceea ce văd în ea. Cred că femeile vor înţelege ce vreau să spun. Mă gândesc: cum o să le privesc când voi avea 70 de ani? Oare atunci o să-mi pară rău că le-am făcut? Cred că nu.

>> Într-o căsnicie în care cei doi se iubesc şi se respectă, nu pot exista termeni de genul „prea devreme” sau „prea târziu”. Deşi, în cazul nostru, însăşi căsătoria a fost mai mult un tribut tradiţiilor şi un moft de-al meu (care fată nu se visează mireasă?). În acelaşi timp, mă consider o familistă. Doar că pentru mine familia nu înseamnă neapărat legături de rudenie şi oameni care au acelaşi sânge. Familia sunt cei pe care îi iubeşti cu adevărat şi fără de care te simţi singur.   

>> Când mă întreabă cineva de afacerea proprie îmi amintesc de toate bârfele şi zvonurile care au făcut turul târgului, în ultimul timp, mai ales când realizam „O своём, о женском”. Lumea îmi atribuia aproape fiecare salon de frumuseţe, magazin sau restaurant pomenit în emisiunea mea. Unii susţineau că aş fi luat bani grei de la proprietarii acestora sau că mi s-au făcut cadouri foarte scumpe pentru reportajele realizate. De exemplu, după ce am realizat un top al automobilelor şi am zis că-mi plac maşinile BMW, s-a pornit zvonul că am un BMW X5 nou-nouţ. Oameni buni, spuneţi-mi şi mie unde e parcat acest automobil? Poate sunt proprietară şi nici nu am habar?    

>> Nu aş putea renunţa la statutul de femeie iubită. Am nevoie să mă iubească cineva, un bărbat. Sunt o dependentă, un „vampir” care se hrăneşte din această dragoste. Nu că aş muri fără ea, dar aş intra într-un fel de hibernare.    

>> În paşaport am rămas Cheptene. Mi se pare o trădare să-mi schimb numele. Sunt unele lucruri la care ţin foarte mult. Şi numele este unul dintre ele. În plus, ştiu că i-am făcut o plăcere lui tata, chiar dacă şi el a fost uimit de decizia mea.

>> Dimineţile mele sunt ca şi ale celorlalţi.
De fapt, nu ştiu cum sunt dimineţile altora, dar îmi imaginez că sunt la fel ca şi ale mele. Adică, trec în pregătiri. Doar că eu am nevoie de mai mult timp decât alţii. Mă trezesc cu cel puţin două ore înainte ca să ajung la serviciu. Asta pentru că în primele 30-40 de minute după ce mă ridic din pat sunt ca un zombie. Nu prea realizez ce se întâmplă în jurul meu şi le fac pe toate „în regim automat”. Abia după ce iau masa, mă trezesc cu adevărat. Apropo, micul dejun este un tabiet. Nu renunţ la el pentru nimic în lume.       

>> Aventurile amoroase sunt ca nişte explozii mici
, care parcă te trezesc la viaţă şi te mobilizează. Dar care, în acelaşi timp, te epuizează. În plus, de cele mai multe ori, îţi lasă un gust amărui.    

>> Dragostea fiziologică este prea discutată şi, din aceasta cauză
, banalizată. Totodată, mă deranjează şi cealaltă extremă, când sexul se transformă într-o temă tabu. Este un lucru absolut firesc, foarte atrăgător, frumos şi plăcut dacă nu degenerează într-o formalitate sau într-o chestie forţată.

>> Flirtul mă incită. E un joc interesant, chiar dacă ştiu că în el nu există loc pentru premii şi învingători. Problema este că bărbaţii nu prea înţeleg regulile acestui joc şi deseori se străduiesc să ia femeia la „abordaj”.

>> Culoarea neagră m-a plictisit.
Cât eram cu părul blond, negru era culoarea de bază a garderobei mele. Acum, însă, prefer un albastru-închis sau maroul.

>> Ştirile PRO TV au fost şcoala mea de televiziune. De fapt, este şi acum, pentru că  mai am de învăţat. Pot să spun că am avut un mare noroc fiind „admisă” în această şcoală. Nu cred că în ţara noastră poţi învăţa atâtea despre ştirile TV cât înveţi la PRO.          

>> „О своем, о женском”  a fost o mare provocare pentru mine. Cochetăria mea cu televiziunea şi cu jurnalistica, în general, a început de la ştiri. Acolo am lucrat cinci ani, timp în care mi s-au băgat nişte idei în cap. Şi uite, dintr-o dată, trebuia să uit tot ce am făcut în aceşti ani şi să învăţ a face cu totul altceva – o emisiune cu un target, structură, limbaj, stil, manieră de prezentare absolut diferite de ceea ce am adaptat la ştiri. În plus, eram în criză de timp, nu aveam nici mentori care să mă îndrume şi să-mi spună cum trebuie să o fac. Am învăţat totul din mers. Acum, cred că a fost un avantaj, pentru că am reuşit să fac o emisiune cu un stil aparte, al meu, fără să recurg la clişee. A fost o experienţă extrem de preţioasă şi acum mă simt chiar mai avantajată decât cei care pot face doar ştiri.
                     
>> Femeile blonde îmi trezesc nostalgia după culoarea de altădată a părului meu. Când văd o blondă frumoasă, îmi vine să intru în primul salon de frumuseţe şi să-mi vopsesc părul. Dar mă ţin, încă mă mai ţin...
 
>> Bancurile despre blonde  nu mi-au trezit niciodată supărare. Când le ascult, râd cu poftă (dacă sunt amuzante).         

>> Vestea că voi fi mamă m-a luat prin surprindere. Nu că nu am vrut copii sau că nu am planificat acest lucru. E un lucru atât de important şi atât de aşteptat, încât atunci când s-a întâmplat, îmi venea greu să cred. Am aflat că sunt însărcinată chiar în ziua de Crăciun (25 decembrie). Am venit acasă de la medic, m-am aşezat pe scaun şi am stat aşa ceva timp încercând să „prelucrez” această informaţie. Cred că dacă aş fi fost un computer, aveam nevoie de o restartare. Abia după câteva ore l-am sunat pe soţul meu şi i-am spus că am o surpriză pentru el. Dar n-a fost să fie, pentru că şi-a dat seama despre ce este vorba. A venit acasă cu o sticlă de şampanie şi un sac de fructe mare cât mine. În seara ceea am băut şampanie şi am zâmbit întruna... Nu găseam cuvinte ca să ne explicăm unul altuia ce simţim.        

>> Nu ştiu dacă mai există alte lucruri care îmi mai pot da această senzaţie de dublă feminitate,
pe care o am acum. Simt că am o prioritate în comparaţie cu celelalte femei, de parcă aş fi aleasă, deosebită, singura din lume care trăieşte această experienţă.

>> Reacţiile celor din jur la sarcina mea au fost conform aşteptărilor mele. Părinţii s-au bucurat foarte mult. Imediat după nuntă, au început să aştepte nepoţi şi tot întrebau când îi vom face bunei. Soţului meu, Igor (ca şi mine, de altfel), i-a trebuit ceva timp ca să realizeze că în curând va deveni părinte – cred că a înţeles asta abia după ce a văzut-o pe Eva pe monitorul ultrasonografului. Deşi chiar el, cu o săptămână înainte de vizita la medic, mi-a zis că simte că sunt însărcinată. De obicei, se spune că femeia ar trebui să intuiască acest lucru. La noi s-a întâmplat invers – tata a fost cel cu presimţirile.    

>> Eva a fost o surpriză pentru toţi, mă refer la sexul copilului. Igor, părinţii, sora mea, prietenii, colegii de serviciu, toată lumea zicea că o să am băiat. M-au convins şi pe mine, deşi nu înţelegeam de ce sunt atât de siguri de acest lucru. Chiar am pariat cu directorul comercial de la PRO că voi naşte un băiat. El a fost singurul care a zis că va fi fată, dar cred că şi el a făcut-o doar din spirit de contradicţie. De aceea, când medicul ne-a zis că va fi fată, am rămas mască – şi eu, şi Igor. Acum, însă, nici nu-mi închipui cum ar fi să am băiat. Cât priveşte numele, eu am fost cea care l-a ales. Aveam în minte câteva variante. Deşi îmi plăcea cel mai mult numele Eva, aveam dubii, pentru că o colegă de-a mea şi-a numit aşa fiica. După ce mi-am văzut fetiţa la USG, am zis că va fi doar Eva.               

>> Camera copilului va fi teritoriul care îi va aparţine în totalitate şi în care el va fi şeful, iar ceilalţi membri ai familiei – doar musafiri. Ştiu că voi fi o mamă democrată care nu-şi va permite să intervină în treburile acestei autonomii din casă.   

>> O dată cu sarcina, se schimbă atitudinea faţă de sine.
Cred că este cea mai „egoistă” perioadă din viaţa mea. Niciodată atenţia faţă de organism, sănătate, de orice schimbare a stării psihice sau fizice nu a fost la asemenea cote. Sarcina m-a ajutat să obţin mari succese în lupta cu viciile şi lenea. Cea mai mare victorie a fost renunţarea la fumat, după 11 ani de tabagism. Am făcut mai multe tentative pe parcursul ultimilor ani, dar abia când am aflat că sunt însărcinată am putut să mă debarasez de acest viciu. În plus, am descoperit că sunt în stare să renunţ la cafea, să mă impun la plimbări zilnice de cel puţin o oră, să mănânc ceea ce nu-mi plăcea niciodată, de exemplu, brânză, să nu mă enervez la fiecare fleac, să fiu o pacientă cuminte şi ascultătoare.  

>> Curaj înseamnă să poţi schimba ceva în viaţa ta – locul de trai, serviciul, partenerul, relaţiile cu cei din jur etc. Majoritatea oamenilor ar vrea să o facă, dar nu au curaj. Îmi pare rău că nu sunt nici eu o excepţie.     

>> Locurile preferate sunt departe de aici. Îmi place mult să călătoresc şi de fiecare dată mă întorc acasă cu inima grea. Singurul loc unde mă simt întotdeauna bine este litoralul Mării Mediterane. Acolo cred că aş putea trăi o viaţă fără ca să vreau să evadez.   

>> Fidelitatea este o noţiune care nu are o definiţie clară şi pe care fiecare o înţelege în felul său. A trăi o viaţă cu o persoană fără să o înşeli, dar şi fără să o iubeşti este fidelitate? După mine, e trădare.   

>> Bărbaţii casnici şi femeile de carieră sunt o raritate la noi. Deşi nu cunosc nici un bărbat casnic, nu cred că un asemenea  personaj mi-ar inspira respect. De fapt, cred că nici femeile nu merită să fie casnice. Pentru mine, a deveni casnică înseamnă a degrada  din punct de vedere social.
 
>> Statuetele, diplomele, premiile nu prezintă o mare valoare pentru mine. E plăcut când cineva îţi apreciază meritele, însă nu mă supăr deloc dacă nu iau vreun premiu. De fapt, mult mai important este să fiu eu însămi convinsă că am obţinut ceva. Doar atunci simt satisfacţie.   
   
>> O nouă şedinţă „dezgolită” depinde de ofertă şi de cum va arăta corpul meu după naştere. Am pus pe mine 12 kg, deşi medicii spun că este normal. Ca şi orice femeie, mă tem să nu-mi pierd forma şi voi face tot posibilul ca să revin la proporţiile de până la sarcină. Mi-am şi cumpărat un aparat pentru gimnastică şi am găsit în internet tot felul de exerciţii de restabilire.  

>> Concediul de maternitate va dura doar vreo trei luni, pentru că sunt aşteptată la serviciu, unde voi avea mult de lucru. O pauză mai lungă îmi va prinde bine şi aş vrea să petrec mai mult timp cu Eva. Dar planurile şi obligaţiunile nu coincid întotdeauna cu dorinţele.

>> Cuvântul „glamour” suferă o adevărată „inflaţie”, astfel  încât şi-a pierdut farmecul de altădată. Îmi place cum sună, îmi place semnificaţia lui. E un coctail de senzualitate, seducţie, stil şi lux. Însă, auzindu-l foarte des, mai ales din gura oamenilor care nici măcar nu-şi dau seama ce înseamnă, a început să mă irite.     

>> Fericirea este atât de uşor de obţinut, încât multora dintre noi nici nu ne vine a crede. Paradoxal, dar chiar şi atunci când suntem fericiţi, ne este frică să recunoaştem şi încercăm să găsim tot felul de pretexte ca să scăpăm de această stare.      

>> Am imunitate la diamante şi bârfe în adresa mea. Şi unele, şi altele pot doar să mă amuze. Dar, de regulă, mă lasă indiferentă.

>> Visez că într-o zi mă voi simţi bine în ţara mea. 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Rodica, este pote unicul portret pe care l-am citit de sus pana jos cu atata captivitate! Nici pentru o secunda nu mi-am dorit sa ma opresc si sa trec la altceva, asa cum faceam mai inainte!
Cat despre Natalia m-am convins odata in plus ca ea este o femeie frumoasa nu numai fizic, ci mai ales si interior! De la ea ai foarte multe de invatat!
glam   -  
29 Ianuarie 2010, 22:08
Sus ↑
Rodica,sa stii ca apreciez foarte mult ceea ce faci ...in ceea ce priveste Natalia este o femeie frumoasa,talentata si nu in ultimul rind un om minunat.........

Natalia   -  
07 Aprilie 2011, 13:51
Sus ↑
Natalia este foarte frumoasa atit fizic cit si in interior..o persoana deosebita. succese mai departe!!!!!
Tatiana   -  
07 Martie 2013, 11:42
Sus ↑
Natalia te iubim !!!ne place nespus de mult ceea ce realizezi! BRAVO !!!!!!!MULT SUCCES!
Mariana   -  
13 Aprilie 2014, 01:38
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău