VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Nata Albot & Ruslan Uskov: O casă pentru Bogdan
Septembrie 2005, Nr. 17

Nata Albot & Ruslan Uskov: O casă pentru Bogdan

Comentează   |   Cuprins

Tânără, talentată, cu un temperament de invidiat, Nata Albot intră în casele noastre în fiecare zi cu “Rondul de dimineaţă”.  Nu i-a fost frică niciodată să experimenteze. A acceptat proiecte extrem de variate şi spune că este gata să aplice în practică orice idee trasnită, cu condiţia că va fi pe placul ei.

Chiar dacă a făcut reportaje inedite pentru buletinul de ştiri PRO TV Chişinău, a condus mai mulţi ani  PRO FM Beach Party, a prezentat ştirile sport la acelaşi PRO TV Chişinău, a fost prezentatoarea  “Moldstar”, dragostea ei cea mai mare rămâne deocamdată radioul. Cel puţin aşa susţine Nata. Mai nou, de zece luni încearcă să facă faţă cu succes rolului de mamă. Aici îi vine un pic mai uşor pentru că este ajutată de soţul ei Ruslan Uskov.  Un bărbat extrem de echilibrat. De altfel, acest echilibru l-a ajutat să facă o carieră de succes în domeniul dreptului, el fiind acum directorul general al Companiei “Brodsky Uskov Looper Reed & Partners”. Un om pragmatic, dar în acelaşi timp romantic şi înzestrat cu un simţ  sănătos al umorului, Ruslan încearcă să înfrumuseţeze relaţia cu multe lucruri interesante.  Totul merge bine în casa lor şi pentru că au învăţat să facă compromisuri. Chiar şi numele băiatului a fost un compromis. El a pledat pentru Ivan, iar ea pentru Sebastian, ca într-un final să fie ales numele Bogdan.

O casă modernă         

Am mers în ospeţie la familia Uskov&Albot într-o sâmbătă dimineaţa. Nata, grăbită ca întotdeauna, încerca să le reuşească pe toate. Ruslan foarte amabil, întreţinea cu mine o discuţie fără a pierde, însă, firul evenimentelor externe prezentate în buletinele de ştiri. Comenta cu entuziasm cele întâmplate în lume, asta  până când în casă au apărut fotografii de la “VIP magazin”. Ruslan a fost din start împotriva unor poze banale şi încerca să dea tot felul de idei pentru a înviora şedinţa foto.  Nonconformismul lor se regăseşte chiar şi în felul în care şi-au amenajat casa. Primul ghid a fost Bogdan, care, plimbat de mânuţă, ne-a arătat toate odăile din apartament, manifestând un interes aparte pentru baie şi odaia lui cu ursuleţi. Nu au nici un an de când s-au mutat în noua lor casă, dar deja îi leagă de ea evenimente fericite, dar şi triste. “Apartamentul a fost cumpărat în exclusivitate pentru Bogdan. Ne-am grăbit să-l cumpărăm pentru că eram deja însărcinată şi nu reuşeam să modernizăm apartamentul lui Ruslan situat chiar în centrul oraşului”, povesteşte Nata.  

La 1 octombrie s-au mutat în apartament, iar la 5 octombrie s-a născut Bogdan. Nata ar putea să se considere o femeie norocoasă şi asta pentru că Ruslan i-a  dat mână liberă în amenajarea apartamentului. “Eu am fost cu banii, iar Nata cu toate celelalte. Singurul lucru pentru care am pledat este securitatea. Am rugat-o să evite toate construcţiile care ar putea fi periculoase pentru Bogdan. Şi aici ne-a salvat compromisul. Am ales varianta “frumos şi nepericulos”, povesteşte Ruslan.

Un revelion cu ghinion

Primul revelion din noua lor casă a fost un eşec total. Abia ajunşi în ospeţie la nişte prieteni, au fost telefonaţi şi anunţaţi că le arde apartamentul. Tot drumul spre casă au sperat că nu este ceva grav, însă când au ajuns în faţa blocului şi au văzut tocmai trei maşini cu pompieri şi-au dat seama că lucrurile stau altfel. O petardă aruncată în curtea blocului a spart unul dintre geamurile apartamentului şi l-a transformat în scrum. Cel mai mult le-a părut rău după câinele pe care l-au pierdut în incendiu. După acest eveniment, casa lor arată cu totul altfel. Ambii încearcă să găsească partea frumoasă a lucrurilor. Mobila au tapiţat-o cu  stofă de culori mai întunecate, conştientizând că fotoliile şi patul de culoare bej ar fi devenit impracticabile din moment ce Bogdan iubeşte să ronţăie covrigei prin toată casa. Înainte de a se muta în acest apartament au decorat în grabă camera lui Bogdan pentru a reuşi să o finiseze până la naşterea lui. Odaia era destul de rece. Era zugravită cu un fon de culoare liliachie, iar pereţii erau desenaţi cu eroii peştişori din filmul cu desene animate  “În căutarea lui Nemo”. După încendiu, au decorat odaia băiatului în nuanţe mult mai calde. Au ales un fon  în culoarea piersicilor, iar pereţii sunt înfrumuseţaţi cu ursuleţi pictaţi, de altfel ca şi draperia. Fiind în vacanţă în Crimeea, Ruslan  a depistat nişte lucrări extrem de nostime. Opt picturi cu diferite animale lucrate în lut stau agăţate acum pe pereţii din camera lui Uskov jr.

Bucătărie în stil high-tech

Chiar dacă toată casa a fost amenajată după ultimele tendinţe din designul de interior, bucătăria familiei Albot&Uskov  poate fi numită  ultramodernă. Pentru a  o amenaja în acest fel, Nata a trebuit să facă faţă tuturor criticilor şi obiecţiilor. “Eram conştientă că acest model nu este tocmai comod, dar îmi doream o astfel de bucătărie, în primul rând pentru că avea puţin spaţiu, dar şi pentru că era un model interesant”, ne spune Nata. A pledat pentru o zugrăveală decorativă  cu o nuanţă combinată între verde pal şi galben şi pentru o masă înaltă şi scaune la fel de înalte, similare cu cele de la bar. A ales stilul high-tech, astfel încât suporturile pentru masă şi scaune sunt din bare de fier.

Elemente nipone
   
Dormitorul m-a frapat din start. Mai văzusem aşa ceva prin filme. Este cuprins de o atmosferă intimă şi caldă datorită culorilor roz şi bordo, dar şi patului în stil japonez. “Soba” , cum numeşte patul din dormitor Ruslan, este făcut la comandă şi  este situat foarte aproape de podea. “Am avut întotdeauna probleme cu paturile deoarece suntem amândoi înalţi şi ne rămâneau picoarele afară”, ne mărturiseşte Nata. Din acest motiv au fost tentaţi să-şi facă un pat foarte spaţios şi aproape pătrat. Au comandat o saltea enormă din blană de oaie şi au mai aranjat pe podea o blană, care oferă dormitorului un pic de rusticism. “Pe lângă faptul că este spaţios, este şi foarte comod, dar şi sigur pentru Bogdan. Nata îl lasă în fiecare dimineaţă în pat cu mine după ce pleacă pe la şase la emisiune, la radio, iar eu, care încă dorm la această oră sunt sigur că Bogdan nu va cădea din acest pat şi nu se va lovi”, spune Ruslan. Şi pentru ca să aibă toate tendinţele nipone, pe sticla de la uşa dormitorului, care este de culoare bordo, sunt imprimate cîteva ieroglife de culoare neagră, bineînţeles cu semnificaţie.

Florile şi apa – elemente importante

Ca oricare femeie, Nata încearcă să-şi menţină căminul cald şi primitor. “Pentru mine contează foarte mult în casă florile şi apa”, spune Nata. Şi-a înverzit apartamentul cu multe specii de flori de cameră pe care încearcă să le îngrijească ca la carte. Recent şi-a comandat pentru “podoabele ei verzi” poliţe din metal forjat  şi şi-a amenajat o frumoasă oranjerie. Ruslan ironizează spunând că aceasta este ”ogorodul Natei” pe care îl iubeşte ca pe ochii din cap. Punctul de atracţie al salonului îl constituie un acvariu imens pe care tot Nata îl îngrijeşte, dar Ruslan în fiecare dimineaţă aprinde în el lumina.

Fără scaune şi dulapuri

Punctul în nonconformismul lor la amenajarea casei îl constituie lipsa dulapurilor şi a scaunelor. Au renunţat la ele pentru că nu aveau prea mult spaţiu, dar şi pentru că nu le place să fie tradiţionalişti. Oaspeţii se aranjează comod la podea pe blănuri din oaie, iar toate lucrurile sunt puse cu gust în construcţii cu poliţe din carton presat.    

Rodica Bileţchi

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Am citit un interviu al lui Nata Albot,unde spune ca in domeniul
media a auzit opinii probabil de la tinara generatie ca se mindresc
ca nu cunosc limba rusa,si e necesar sa cunoasca aceasta
limba.Nu-mi dau seama spre ce identitate tinde Nata Albot
dar se pare ca nu doreste sa-si aprinda paie in caciula.
Referitor la identitatea nationala,e cazul sa se stabileasca
identitatea acelor cetateni din Republica Moldova,si sa se
stabileasca prin constitutie limba romana :romani,sau limba
rusa:rusi.Dialectul de moldovean si limba moldoveneasca
nu prea poate relationa cu ceva similar ce seamana perfect
cu limba romana.Referitor sa cunosti limba rusa nu e un
lucru rau,dar daca nu o cunosti,nu trebuie sa te oblige
nimeni sa vb in limba rusa atunci cind vb in romana,si sa
te trimita in Romania,ca acolo se vb romana.In Chisinau
daca nu vb rusa se uita foarte ciudat si daca vb romana
spun ca esti roman din Romania.Stau o viata in Republica
Moldova si vb rusa si noi daca nu vb ca ei se uita ciudat.In
Moldova limba de stat este limba moldoveneasca:romana,
cei care vb romina nu sunt obligati sa cunoasca limba rusa
ca limba de stat pt ca nu locuiesc in Rusia,cind o sa ne mutam
cu traiul o sa cunoastem si limba rusa.Un alt detaliu foarte
inspamaintator,cind vii in Republica Moldova,si daca dormi undeva
si esti atacat,politia vine abia dupa 4 ore ,poate sa ieie cadavrul
,nu investigheaza nimic,nu cauta persoana si incearca sa inchida
cazul,dar daca e cazul sa protejeze pe cineva,si este sunat
902
asa nu cer acte,dar cind aud de accent romanesc sau ceva
legat cu Romania rapid legiteameaza acea persoana chiar
daca e victima.Platiti salarii mai mari dar faceti o regula in
politie si asigurati o siguranta cetatenilor,e jale ce se intimpla in Republica
Moldova.In rest cei care pleaca din Moldova nu se intorc
niciodata mai ales tinerii,sa ne auzim doar de bine.
31 August 2013, 13:46
Sus ↑
iwuytdyutdytd
ertyu   -  
19 August 2015, 18:10
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău