VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Nata Albot. I love Chişinău.
 Descarcă
Octombrie 2010, Nr. 78

Nata Albot. I love Chişinău.

Comentează   |   Cuprins

Tradiţional, „VIP magazin” dedică ediţia din luna octombrie Chişinăului - în fiecare an, de ziua oraşului, am lansat proiecte inedite dedicate capitalei noastre dragi („Sex and the Chişinău”, „Chişinăul de ieri şi de azi”, „I love Chişinau”). Şi în acest an, continuăm tematica chişinăuiană cu proiectul „10 oameni frumoşi ai capitalei”, pentru care am ales zece personalităţi cunoscute ale Chişinăului, frumoşi nu numai la chip, dar şi la suflet, care fac lucruri minunate în munca lor de zi cu zi. Pe lângă frumuseţea fizică, sunt personalităţi deosebite, realizate în domeniul în care activează, sunt oameni cu stil şi gust, copiii unor familii la fel de frumoase ca şi ei, oameni, într-un cuvânt, dragi…

A doua din acest proiect este Nata Albot, Producătoarea emisiunii „Deşteptarea” de la „JurnalTV”, 30 de ani

>> Omul frumos e cel care se uită în oglindă mai rar decât într-o carte. Încă nu fac parte dintre ei, dar depistez cu uşurinţă oamenii frumoşi şi-mi place să fiu pe lângă ei. Ajung acasă, deschid cartea şi după 20 de rânduri de frumuseţe, adorm. Acum, când cunosc oameni mai tineri ca mine şi cu mai multă minte şi lecturi în spate, înţeleg cât de incitant este acest concurs de frumuseţe.

>> Frumuseţea se mănâncă, de multe ori, din vase scumpe, dar cu linguri de aluminiu. Chiar nu ne putem plânge, ca unele popoare pe care le-am cunoscut, că nu avem femei frumoase. Aş spune că e unul dintre puţinele lucruri minunate şi stabile pe care le avem în Moldova. Mă nemulţumeşte însă felul în care această frumuseţe este consumată. Întâi de toate, frumuseţea fizică este exagerat de mult folosită ca monedă de schimb. Apar multe feţe frumoase, dar cu ochi în care găseşti prea mult gol. Trebuie să recunosc că sunt un mare admirator de frumuseţe şi îmi place să-mi plimb privirea, exact aşa cum o fac bărbaţii, peste tot ce e frumos. Dar ceea ce mă impresionează şi mă încântă este frumuseţea îmbrăcată în experienţă de viaţă şi înţelepciune.

>> Chişinău este un oraş frumos. Pe an ce trece ar trebui să fie şi mai frumos. Ceea ce nu se întâmplă. I-aş lăsa pe tinerii care absolvesc facultăţile de design şi arhitectură să-şi facă de cap. Cu certitudine, ar face o treabă mai bună decât toţi arhitecţii cu experienţă de la noi. În acest sens aş vrea să recomand blogul Blondei de la Drept, care recent a postat un mesaj adresat lui V. Plahotniuc. Să-l citiţi neapărat.  

>> Mă simt bine în grădina mea. Cât despre Chişinău, am câteva locuri în care îmi place să mă plimb. Cartierul din zona Primăriei îmi este drag. E foarte simpatic şi cartierul în care se află Oficiul Stării Civile al sectorului Centru. Dendrariul de pe str. Creangă e un loc care, pe an ce trece, devine tot mai frumos. Îmi plac străzile V. Pârcălab şi Armenească - zona veche a Chişinăului.

>> Dimineţile mele sunt turbate. La 4.30 sunt în picioare şi încep să roiesc. Întâi prin casă, apoi la „JurnalTV”. Îmi place enorm de mult să găsesc dimineaţa redacţia aproape goală. Deschid calculatorul şi încep să vrăjesc desfăşurătorul emisiunii „Deşteptarea”. Îmi ia cam o oră şi jumătate să o construiesc, după care începe marea forfotă - prezentatori, operatori, regie, invitaţi. Am o echipă pentru care nu găsesc atâtea cuvinte de laudă, pe cât le merită. Eugenia, asistenta mea, este una dintre cele mai norocoase găselniţe. Ea nici nu ştie cât de mult contez pe ea. Călin Ursu, producătorul nostru de noapte, este încă un om pe care îl ador. Pentru că totdeauna mi-au fost dragi cei care tac şi fac. 

>> În forfota de dimineaţă, aş adăuga un pat în redacţie. Am mulţi somnoroşi cărora le-aş oferi un pui de somn măcar de vreo 20 de minute.

>> Munca mea în televiziune nu mai concurează cu pasiunea faţă de radio, ci conlucrează. Am revenit la radio din septembrie şi voi încerca să-mi fac treaba bine peste tot. N-aş vrea să fiu pusă în faţa unei alegeri. E ca şi cum ai întreba un copil pe cine mai mult iubeşte: pe mama sau pe tata.

>> Omul a fost creat dintr-o simbioză de energii. Unii numesc asta Dumnezeu, alţii - efort. Dacă nu munca l-a creat pe om, apoi cu siguranţă munca e cea care îl motivează să creeze, la rândul său.

>> Pentru copiii abandonaţi, aş clona părinţii care au renunţat la ei, dar în loc de inima şi creierul original, le-aş face un transplant de la nişte balene. Acelea nu-şi abandonează copiii.

>> Dacă mi-ar pica din pod un milion de euro azi… Bună glumă, mie nu-mi pică nici măcar o muscă din pod şi pe aia trebuie s-o prind ca să nu mă mai deranjeze. Dar stau bine cu imaginaţia. Aşa că dintr-un milion de euro i-aş da o parte bunicii mele, o altă parte le-aş pune-o pe cont fetelor mele, aş construi o sumedenie de terenuri de joacă şi aş dărâma toate novostroicile, propunându-le celor care locuiesc în ele o excursie la Amsterdam. Acolo să vadă ei ce înseamnă arhitectură urbană.

>> Astăzi nu sunt atâţia bani în televiziune pe cât de mult ar fi necesar ca să se producă emisiuni bune şi calitative. Şi la capitolul capacităţii pieţei de publicitate e slut. Fiind vorba de public, cred că doar extinderea emisiei pe internet sau peste hotare este ceea spre ce ar trebui să tindă tv-ul autohton. Nu doar audienţa din Moldova ar trebui să fie obiectivul emisiunilor, ci mai cu seamă moldovenii şi românii plecaţi de acasă.

>> Oamenii n-au nevoie de vedete, eu nu am nevoie de vedete. Eu am nevoie de oameni care să nu aibă nevoie de vedete.

>> Vedetele noastre sunt şi ele sclipitoare ca şi cele din străinătate. Uitaţi-vă cât sclipici! Numai că nu sclipiciul face vedeta. Onorariile, inaccesibilitatea, talentul - astea sunt criteriile care definesc o vedetă. Dar la noi, vip-urile şi oamenii de rând cumpără salam şi brânză din acelaşi loc. Ceea ce, însă, îmi place.

>> Mi-ar plăcea ca într-o bună zi şi oamenii noştri de televiziune să meargă să muncească la Bucureşti şi invers. Sunt cu ambele mâini pentru varietate.

>> Îmi doresc un talk-show. Şi-l voi avea. În curând. Aveţi răbdare.

>> Fug de cuvinte categorice gen „niciodată”. Încerc nici măcar să nu le rostesc. Am câţiva gândaci pe care îi ţin în frâu. Dar nu bag mâna în foc, că viaţa mea tot timpul îmi va permite să-mi respect principiile. Aşa că puteţi să mă consideraţi un om fără principii sau cu prea multe.

>> Este bine să fim flexibili şi slabi. Ca să mai încălcăm câteodată principiile.

>> Aş vrea să nu enumăr cele mai frumoase realizări din viaţa mea.

>> Cariera este. Şi atât. Atât de mult mă stresează să dau definiţii. Dar când am nevoie de una, mă duc pe wikipedia. Acolo scrie că este o etapă, treaptă în ierarhia socială sau profesională.

>> „Mărunţişurile” plăcute la care nu renunţ sunt încălţările cu tona, prăjiturile fără regrete imediate, aşa, doar spre dimineaţă. Cochetăria.

>> Lumea de astăzi mi se pare grăbită. Prea mult prezentă în lumea virtuală. Prea puţin visătoare. … Nu cred în sfârşitul lumii – cred în transformare. Că lumea există doar în imaginaţia noastră, care e o treabă foarte flexibilă şi tolerantă. Şi dacă într-o bună zi în stradă vor merge broaşte ţestoase pe două labe şi cu geantă Louis Vuitton din piele de om, fiţi siguri că oamenii se vor împotrivi ceva timp, dar mai apoi vor ceda.

>> Fenomene paranormale am văzut, dar nu vreau să povestesc despre asta. Extratereştri? Nu am văzut, dar nu m-ar mira vestea că a fost demonstrată existenţa lor.

>> Nici una din faptele mele nu mi se pare stranie. Deocheate, extravagante - poate. Dar stranii… Nu-mi amintesc vreo una. Îmi place să plec englezeşte de la petreceri şi evenimente. Dar nu ştiu dacă e ceva straniu în asta. Pur şi simplu nu-mi place să-mi iau rămas bun şi să explic de ce nu mai stau.

>> Deşi nu urmăresc prognozele astrale, întotdeauna mă interesez de zodia omului pe care îl cunosc. Asta pentru că mă bazez pe nişte caracteristici generale care mă ajută în stabilirea unei relaţii confortabile cu respectiva persoană.

>> Politică avem. Patriotism, parcă tot. Cetăţeni tot mai puţini şi aceia cam zăpăciţi. În rest, referendumul i-a pus pe jar. Să vedem dacă s-au prins.

>> Moldovenii sunt „camelionari” nici mai mult, nici mai puţin decât orice alt popor din spaţiul ex-sovietic. Sărăcia şi invidia ne colorează nu prea atractiv. Nici măcar muştele nu se las atrase de aşa cameleoni.

>> Omenirea nu se mai vrea salvată. Omenirea aşa de tare nu mai crede într-un sfârşit al său, încât lasă petrolul să-i intoxice apele, omoară delfinii, cultivă mâncare genetic modificată, se iubeşte online, se hrăneşte din sms-uri, comunică la trei telefoane concomitent în loc de scrisori scrise cu peniţa. De ce o astfel de omenire să fie salvată de frumuseţe? 

Proiect de Sergiu Gavriliţă.
Coordonator: Simion Ciochină.
Texte: Rodica Trofimov, Rodica Bileţchi, Irina Tribusean, Marcel Toma.
Fotografii: Igor Schimbător.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

atita timp cit exista pe pamint oameni FRUMOSI ca voi (Rodica, Nata, Sergiu etc) binele si frumosul va fi la el acasa. va admir, multumesc ca sunteti. bucurati-va si bucurati-ne
destin   -  
14 Octombrie 2010, 17:06
Sus ↑
Frumos articol :)
Imi spuneti va rog cine canta melodia din video si cum se numeste piesa :)
Mersi!
Adriela   -  
14 Octombrie 2010, 23:23
Sus ↑
One - Great City. De fapt la sfarsitul filmuletului era scris cine interpreteaza piesa.
admin   -  
15 Octombrie 2010, 09:09
Sus ↑
o admir pe Nata de cind am avut norocul sa o cunosc personal,de atunci ii urmaresc activitatea pe care o face la radio si TV,,,iubesc acest omulets,p-u ca ma inspira ,ma face mai puternica,si imi da fortse fara ca sa-si dea seama,atunci cind imi pare ca nu mai pot...sanatate draga mea si sa fii fericita si implinita.
I love Chisinau, I love Nata!!!!!!!!!!!
Aliona C.   -  
15 Octombrie 2010, 10:35
Sus ↑
Naty, te iubesc mult!!! pup!!!:)
Oty   -  
16 Octombrie 2010, 10:42
Sus ↑
Nata esti super,te admir mult.
Aurica   -  
17 Octombrie 2010, 08:59
Sus ↑
E fenomenala femeia asta! O energie si o minte extravaganta cum nu intalnesti la fiecare colt de strada!
Natalia C.   -  
28 Octombrie 2010, 21:21
Sus ↑
Am ramas placut impresionata de articol. De mult timp o admir pe Nata.
Mihaela   -  
28 Mai 2011, 11:35
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău