VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Metamorfoze - „Fairy Tale”
August 2014, Nr. 122

Metamorfoze - „Fairy Tale”

Comentează   |   Cuprins

Începând cu această ediție, ne-am propus împreună cu salonul de frumusețe „Mes Amis” să oferim cititorilor în fiecare lună un proiect inedit de transformări. Vom pune accentul pe machiaj, coafură, ipostază, dar și pe asemănările dintre invitatul pentru transformare și personajul pe care îl joacă.

De această dată, am optat pentru tematica filmelor animate cu tentă fantasy, personaje îndrăgite de majoritatea cinefililor și am lansat provocarea transformării pentru trei prieteni de-ai noștri: directorul salonului „Mes amis”, Marcela Chironda, prezentatorul TV și bloggerul Sergiu Beznițchi și autoarea site-ului alobebe.md, Diana Guja.

Ce personaje am ales pentru ei? Aflați în paginile ce urmează.

Să ne ancorăm în lumea poveștilor!

Maleficent
Angelina Jolie în rolul Maleficent – cea mai frumoasă transformare creată vreodată. „Maleficent” este filmul în care Angelina aduce în prim plan punctul de vedere al eroinei negative din basmul „Frumoasa din pădurea adormită”, film care a devenit producţia cu cele mai mari încasări din cariera artistei. În vârstă de 38 de ani, vedeta americană şi-a confirmat încă o dată statutul de superstar prin respectivul rol. Vizionând pelicula, nu-ţi poţi lua privirea de la Maleficent.
Marcela Chironda, directorul salonului „Mes Amis”
Cunosc povestea „Maleficent” de pe când eram copil şi eram ferm convinsă că Maleficent este un personaj rău, dar iată că după ce am privit de curând ecranizarea cu Angelina Jolie în rol principal, am realizat că răutatea personajului nu este altceva decât suferinţa din dragoste. Transformarea mi-a dat o senzaţie deosebită de putere.
The Mad Hatter
(Pălărierul nebun)
Pălărierul Nebun este cel mai bizar rol al lui Johnny Depp, actor considerat unul dintre cei mai buni din generaţia sa şi care se dizolvă în totalitate în caracterul personajului. Acest fapt deja spune multe, luând în consideraţie faptul că Depp a jucat în mare parte roluri stranii. Johnny Depp spune că rolul Pălărierului Nebun a fost o adevărată provocare pentru a se putea identifica cu personajul. Pentru cunoscătorii poveştii, personajul lui Johnny Depp este complet diferit de cel din carte,.Filmul îl prezintă în calitate de erou al torturii, pe când în carte este un bărbat excentric. Actorul a cucerit în special prin dansul Futterwacken, care este o manifestarea jovialităţii.

Sergiu Bezniţchi, prezentator TV
Acest personaj este unul mai mult nebunatic decât nebun. Personal nu ne cunoaştem, dar în pielea lui m-am simţit ca un clovn în arenă, deloc dezagreabil pentru copii şi chiar foarte drăguţ pentru femei.
Red Queen
(Regina Roşie)
Regina Roşie este piesa-cheie în grandiosul joc de şah pe care-l joacă Alice în Ţara Minunilor. Caracterul personajului jucat de Helena Bonham Carter este o combinaţie dintre Regina Roşie, Ducesa şi Regina Inimilor.  Pentru acest rol, capul actriţei a fost mărit în mod digital de trei ori pentru a susţine ipoteza că Regina Roşie ar avea o tumoare care-i apasă pe creier, motivând comportamentului său irascibil. „Am jucat un rol ce reflectă extremităţile personalităţii, când într-un singur minut treci de la capacitatea de furie maximă la un haos înspăimântător de frică şi după aceea la o înălţătoare stare de frivolitate”, spune actriţa.
Diana Guja, autoarea site-ului alobebe.com
Personajul a fost chiar pe potriva mea. Regina Roşie reprezintă o mică părticică din mine, aşa cum reprezintă o mică părticică din orice om, ea fiind simbolul antagonismului. Or, noi, oamenii, suntem duali. Toţi. Senzaţia schimbării a fost magică. E curios şi, totodată, straniu să te vezi altfel. Complet altfel. Şi, lucru important, odată ce se schimbă radical felul în care arătăm, se schimbă şi felul în care gândim.


(Text: Doina Popa. Make-up: Marcela Chironda. Imagine: fotoroom.md)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău