VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Medpark. Din respect pentru viaţă, cu dragoste pentru oameni
Martie 2016, Nr. 138

Medpark. Din respect pentru viaţă, cu dragoste pentru oameni

Comentează   |   Cuprins

Acum cinci ani, în Moldova a fost lansat primul spital internaţional – Medpark. Astăzi echipa Medpark reuneşte peste 200 de medici, profesori, conferenţiari şi doctori în ştiinţe medicale, care tratează anual peste 60 000 de pacienţi. Fiind primul şi cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară, Medpark oferă peste 2800 de servicii pentru sănătate. Marea realizare a echipei Medpark în primii cinci ani de la fondare este crearea centrelor medicale de excelenţă, dintre care cinci – unice în domeniul privat sau chiar în întregul sistem medical naţional. Acestea fortifică în mod constant statutul de lider al Medpark, contribuind atât la dezvoltarea instituţiei, cât şi la accesarea de către cetăţeni a serviciilor medicale de calitate, acreditate internaţional, aici, în ţară.


Fiece succes înseamnă muncă în echipă, cu atât mai mult atunci când scopul este salvarea de vieţi omeneşti, prevenirea unor infecţii sau boli, consilierea pacienţilor şi, desigur, venirea pe lume a unor noi oameni. Echipa Medpark este sudată de aceleaşi viziuni, dar şi de o prietenie fundamentată pe ajutor reciproc şi pe încredere. Fiecare membru al echipei este important şi decisiv. Astfel, venind la Medpark, pacienţii au acces la o întreagă lume medicală, în care nu există verigă lipsă şi unde, prin eforturi comune, poate fi depistat şi cel mai ascuns sau complicat diagnostic, tratamentul şi soluţiile fiind la îndemână. În cinci ani de activitate, Medpark a fundamentat cinci centre medicale, iar în fruntea fiecărui centru este o echipă de profesionişti, condusă de un profesionist. Ei cinci sunt reprezentanţii a peste 200 de specialişti.

De la crearea sa până în prezent, echipa medicală Medpark a urmat peste 40 000 de ore de training, dintre care 4236 de ore – peste hotarele ţării.

ALIONA SERBULENCO, Viceministrul Sănătăţii

Ne bucură foarte mult că o instituţie medicală, într-un timp atât de modest, a reuşit să se impună pe piaţă cu un background robust pe care multe instituţii l-ar fi făcut în 20 de ani. Oamenii acestei instituţii au ştiut să se impună prin profesionalism şi competenţă. Au ştiut să răspundă, să aibă metode noi de tratament, dar şi atitudine faţă de pacient. Ministerul Sănătăţii apreciază foarte înalt profesionalismul acestui colectiv pe plan medical, dar şi în plan social. Ei au ştiut să fie receptivi prin faptul că din anul 2013, în comun cu Ministerul Sănătăţii, realizează un proiect cu genericul „Cu o viaţă nouă, ajutăm două”, destinat mamelor şi bebeluşilor din familii social-vulnerabile. Este foarte important de menţionat că au ştiut să sensibilizeze şi să coopteze şi pacientele care aleg să nască la Medpark.

MARIA CUMPĂNĂ, Directorul Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate

Este, de fapt, primul spital privat de o asemenea capacitate. Din partea Consiliului Naţional de Evaluare şi Acreditare în Sănătate, vreau să menţionez că Medpark a susţinut acreditarea de nivel naţional. Dar, pentru că este o instituţie serioasă, şi-a pus obiectivul să atingă nişte niveluri de calitate mult mai înalte la nivel internaţional şi a obţinut ulterior şi acreditarea internaţională JCI. Tot ce face această instituţie este pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor, cu accent pe pacient, pe siguranţa pacienţilor. Medpark organizează instruiri atât în ţară, cât şi peste hotare, instruiri continue la locul de muncă, ceea ce este un element foarte important în îmbunătăţirea capacităţilor, a aptitudinilor angajaţilor. Spitalul este printre instituţiile de performanţă şi la capitolul sistemul de management al calităţii. Experienţa ei ar putea fi preluată de multe instituţii private şi publice. 

Alexandru Cosovan, Bancher senior al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare

Din partea echipei BERD, felicit Spitalul Internaţional Medpark cu ocazia celei de-a cincea aniversări. Medpark rămâne a fi un proiect social major. Este un prilej pentru a face o retrospectivă atât a planurilor iniţial trasate, cât şi a realizărilor atinse. Medpark şi-a demonstrat rolul vital, capacitatea de a fi inovator în prestarea serviciilor de calitate şi, cel mai important, a reuşit să se bucure de încrederea pacienţilor, lucru atestat de numărul lor în creştere de la an la an. BERD, în calitate de cel mai mare investitor instituţional în Republica Moldova şi investitor în acest proiect semnificativ, are plăcerea să susţină investitori străini inovatori, care şi-au propus să realizeze astfel de proiecte ambiţioase. Aduc felicitări echipei Spitalului Internaţional Medpark pentru succesele realizate şi le urez o activitate prosperă în continuare, spre binele tuturor locuitorilor din Moldova. Spitalul Internaţional Medpark este unul dintre proiectele investiţionale ale BERD cu care ne mândrim.

MIHAIL GAVRILIUC, Prorector al Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”

În cadrul spitalului Medpark activează cei mai buni specialişti, care sunt şefi de clinici, de catedre. În aşa mod, aici s-au concentrat cele mai bune forţe, atât referitor la diagnostic, cât şi la tratamentul modern. Acest spital demonstrează cum ar trebui să fie un spital modern. Iată de ce, atunci când dăm exemple la cursuri despre cum ar trebui să funcţioneze un spital, exemplul concret este Medpark. 


Text: Doina Popa

Foto: Fotoroom.md

Concept artistic: Daniela Caraiman

Loc: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Expoziţia Invenţiile lui Da Vinci

Ţinute: Vernisaj

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău