VIP Magazin
20 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
METAMORFOZE. Speranța State vs Audrey Hepburn
Septembrie 2015, Nr. 134

METAMORFOZE. Speranța State vs Audrey Hepburn

Comentează   |   Cuprins


Filmele vechi au învățat generații întregi de oameni să viseze cu ochii larg deschiși, să se îndrăgostească nebunește și să lase viața să le dea tot ce are ea mai bun. Filmele retro au dat naștere unor colaborări iminente dintre mari cineaști și cei mai iluștri creatori de modă. Audrey Hepburn a intrat în istoria cinematografiei ca steaua Hollywoodului din anii 1950 – 1960 și ca muză pentru creațiile lui Hubert de Givenchy.

Admirată de diferite generații de tinere actrițe și nu doar, adorată și imitată de toate fashionistele lumii, ea a fost cea care a impus un nou stil — „little black dress” în „Breakfast at Tiffany's”,cea care a adus în vogă ochelarii de soare opulenți în „How to steal a million” și cea care ne-a făcut pe toți să ne îndrăgostim de capitala Italiei în „Roman Holiday”.

În cadrul celei de-a șasea ediții a proiectului „Metamorfoze”, imaginile ce urmează să le cunoașteți au în spate nu doar intenția noastră de a reproduce trei secvențe celebre din cele mai îndrăgite filme cu irepetabila actriță, dar și receptivitatea Speranței State, prezentatoarea știrilor de weekend de la PRO TV. Cu siguranță, aventurându-se cu noi în această „nebunie” retro, Speranța ne va face să mai pornim o dată cel puțin unul din filmele cu Audrey Hepburn în rolul principal.

„Vacanță la Roma”

Eu am încercat să mă simt... Audrey Hepburn. Am încercat să trec prin mine această nonșalanţă și bucurie copilărească a ei. „Vacanţă la Roma„ este o poveste fascinantă, cu o prinţesă care evadează și pornește într-o aventură pe străzile din Roma, trăind experienţe noi. Și mie îmi place să mă bucur de viață, să savurez fiecare zi. Îmi place eleganța și rafinamentul. 

„Mic dejun la Tiffany”

Audrey credea în culoarea roz și puterea râsului. Eu cred în oameni. Cred în dimineţi răcoroase cu soare, care te fac să vrei să mergi la muncă. Cred în cărţi bune, cărţi de suflet. Cred în ploi de vară. Cred în știri de calitate. „Mic dejun la Tiffany” te învaţă să trăiești în prezent, să trăiești clipa, măcar uneori, și să te bucuri de ceea ce ai. Holly Golightly este întruchiparea femeii independente, dar care e, în același timp, sensibilă și gingașă.

„Cum să furi un milion?”

În „Cum să furi un milion?”, Audrey dă dovadă de curaj și, poate, de puţină nebunie, avântându-se să-și salveze tatăl cu orice preţ. Audrey ne-a cucerit prin delicatețe și, totodată, simplitate, nu doar în stilul ei vestimentar, devenind ulterior un „style icon”, ci și prin implicarea în acțiunile umanitare, ca ambasador UNICEF. Este un stil de viață pe care vrei să încerci să-l urmezi.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău