VIP Magazin
29 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Lorena Bogza: Pro Tv a devenit viaţa mea
August 2009, Nr. 64-65

Lorena Bogza: Pro Tv a devenit viaţa mea

Comentează   |   Cuprins

Dacă aţi încerca să traduceţi numele ei, din rusă, ştiţi ce v-ar ieşi? Dumnezeu e PRO. Nu exagerez, este adevărat. De 10 ani încoace Dumnezeul ei este Pro Tv… De multe ori se găndeşte că, dacă ar ajunge să nu mai poată practica această meserie, aşa cum înţelege ea să o facă - adică liber şi cu demnitate, poate că şi-ar deschide o cofetărie... (r.c.)

>> „În momentul în care am venit eu în Pro (martie 1996), nu se punea problema să nu poţi spune adevărul, indiferent că a fost riscant sau nu. M-am angajat într-o companie pe care, practic, nu o cunoşteam (pentru că PRO TV nu se vedea în Moldova pe atunci, iar invitaţia a venit din partea lui Cătălin Giosan, nu a fost ideea mea), dar am simţit că trebuie să fac acest pas. A fost ca o provocare pentru că nu făcusem televiziune pînă atunci. Mai apoi a apărut ideea (tot a lui Cătălin) să deschidă PRO TV Chişinău. Eu am fost sceptică la început, recunosc, dar m-am convins încă o dată că tot ce îşi doreşte cu ardoare Cătălin, reuşeşte. A fost greu, dar frumos. Am muncit împreună cu toţii un an aproape, făcînd jurnale de ştiri pe care le urmăream doar noi, dar nimeni n-ar fi putut spune că nu sînt adevărate. Aşa ne-am pregătit pentru marele debut din 3 septembrie 1999...

>> Visul meu s-a împlinit. Lucrez într-o televiziune care a schimbat mentalităţi, care a influenţat cursul Republicii Moldova, care a adus întotdeauna adevărul în casele şi în sufletele celor care ne urmăresc seară de seară. PRO TV Chişinău a devenit, practic, viaţa mea...  În 10 ani am trăit atîta durere şi atîta satisfacţie! Am trăit alături de eroii ştirilor poveşti incredibile, am plîns alături de cei năpăstuiţi şi m-am bucurat pentru cei care şi-au văzut visele împlinite. Am crescut şi m-am maturizat în PRO TV, locul care mi-a devenit, practic, a doua casă, iar colegii îmi sînt prieteni şi-i pot considera familia mea.  

>> Mi-am făcut întotdeauna liber meseria.
Nu au existat limite, decît cele ale bunului simţ, nu a fost nimeni care să-mi dicteze ce trebuie sau cum trebuie să fac. Am gîndit liber şi am muncit liber, iar asta este cea mai mare satisfacţie pe care mi-a putut-o oferi munca mea. Ce a schimbat PRO la moldoveni? În centrul atenţiei a ajuns omul simplu şi nu funcţionarul, iar viaţa lui, problemele cu care se confruntă, au contat mai mult decît orice altceva. Telespectatorul nostru ştie unde să ceară ajutor atunci cînd toate uşile i se închid, iar PRO TV i-a fost mereu alături. Simpatiile şi antipatiile mele rămîn în afara firmei. Pentru mine este important să îmi fac meseria corect şi liber, deşi, în ultimii ani, mediul în care ne-am aflat ne-a mutilat, mai mult sau mai puţin, pe fiecare... Nu-i nimic, ne reinventăm, ridicăm capul şi mergem înainte...”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Ador aceasta femee
Andrian   -  
07 August 2010, 10:55
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău