VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Liviu Burlea & Sorin Bucătaru. Un sandwich din ketchup şi frişca
Mai 2005, Nr. 13

Liviu Burlea & Sorin Bucătaru. Un sandwich din ketchup şi frişca

Comentează   |   Cuprins

Imaginea şi sunetul sunt două elemente de bază ale televiziunii.Ce pot face împreună un regizor şi un compozitor? Nimic mai simplu decât să-ţi prezinte Muzica stilului tău într-o imagine cu personalitate. Sorin Bucătaru şi Liviu Burlec sunt oamenii cu funcţii de răspundere şi de decizie din cadrul instituţiei Muz TV Chişinău - un post cu un format inedit pentru piaţa mediatică moldovenească.

LIVIU BURLEA
VÂRSTA -24 ani
STUDII - Academia Naţională de Muzică din Paris (vioară). Cat walk music maker pentru grupul LVMH (Paris)
FUNCŢIA ACTUALĂ - director general MuzTV Chişinău.

SORIN BUCĂTARU
VÂRSTA -34 ani
STUDII - Academia de Teatru şi Film Bucureşti (regie film şi tv) CARIERĂ - ProTV Bucureşti (producător-regizor), Catalan TV (director artistic), Pervâi Canal v Moldove (producător general) EuroTV (director de programe)
FUNCŢIA ACTUALĂ - producător MuzTV Chişinău

Ce înseamnă Muz TV?

L.B. Muz TV Chişinău este un conglomerat de idei, care până la urmă se transformă într-un produs, adică capătă imaginea unui regizor şi sonorizarea unui compozitor.

S.B. Muz TV Chişinău este un pahar de apă proaspătă pe masa bogată a consumatorului de TV, care suferă uneori de "aciditate mărită" din cauza valului de ştiri politice, economice, sociale etc. Existenţa acestui pahar cu apă este vitală, deoarece el ajută spectatorul să "digere" mai uşor realităţile şi să nu sufere de indigestie.

L.B. Ne bucură faptul că acest pahar este sorbit cu lăcomie de audienţă, deşi cu mai puţin de un an în urmă el era doar degustat.

S.B. Publicul cere "pâine şi circ", noi încercăm să-i oferim cel puţin un circ de calitate.

Ce este televiziunea?

L.B. Lumea tuturor miracolelor. S.B. "Visele au un tărâm unde îşi îmbracă haina şi acest tărâm se numeşte televiziune". Ghilimelele sunt pentru patetism.

Ce s-a schimbat în viaţa voastră de când aţi venit la Muz TV?

L.B. S-a schimbat modul de viaţă, deja nu mai trăiesc acasă, ci la Muz TV.

S.B. Sorin Bucătaru a fost nevoit să revină la obiceiul de a avea un telefon mobil în buzunar.

Ce hobby-uri aveţi?

L.B. Pe motanul meu îl cheamă Hobby! Glumesc! îmi place să ies la natură şi să mă ocup cu tot ce e legat de sporturile extreme, parapanta, paraşuta, bungee jumping-ul etc.

S.B. Sfaturi extreme şi de asemenea salturi fără paraşută, ciclism fără pedale, bungee jumping fără banjo (instrument muzical)!

Ce ar însemna sloganul "Muz TV -Muzica stilului tău"?

L.B. Muz TV reprezintă muzica, stilul reprezintă imaginea, înseamnă ca e vorba de muzica imaginii tale.

S.B. Stilul e o trimitere la personalitate, urmărim un contact cât mai direct cu telespectatorul, vrem să contribuim la personalizarea lui, să-l individualizăm, să-1 ajutăm să-şi j formeze propriul stil.

De unde porneşte Muz Tv şi ce ţeluri are?

S.B. De la producători, regizori, operatori, prezentatori, reporteri, de la o echipă care face totul. A conceptualiza fără oameni e imposibil, într-o televiziune echipamentul performant fără oameni rămâne doar fiare vechi. De aici porneşte Muz TV Chişinău, de la echipă. La capitolul obiective nu vom intra în amănunte, dar vă promitem multe surprize extrem de plăcute.

L.B. În televiziune, ca şi în muzică, există partitură, dirijorii care stau în faţă şi dau intrarea. Fără o organizare perfectă televiziunea nu poate exista.

Prin ce se deosebeşte Muz TV de alte posturi de televiziune?

S.B. Are un auditoriu specific care dictează un format mai deosebit. Reţetele care se aplică în "bucătăria" Muz TV Chişinău conţin o gamă variată de "ingrediente" care pot fi jonglate. Muz TV Chişinău este singurul post de televiziune care îşi permite să prepare un sandwich din maioneză, ketchup şi frişca.

Cum contribuie Muz TV la promovarea vedetelor autohtone?

L.B. Muzicienii au început să vină la noi de peste tot, vor să-şi plaseze videoclipuri, să fie promovaţi. Cei care şi-au plasat deja clipurile la postul nostru au observat că Muz TV Chişinău nu e un post de azi pe mâine, avem un randament al nostru. în plus, suntem promotorii flexibilităţii în grilă, lucru care nu şi-1 pot permite alte posturi tv.

S.B. Unul din aspectele importante pentru Muz TV Chişinău este anume promovarea muzicii şi a interpreţilor autohtoni, încercăm să oferim tot sprijinul atât celor consacraţi pe piaţă, cât şi novicilor. Muz TV Chişinău are un şir de contracte cu interpreţi din Moldova, noi fiind promotorii oficiali ai acţiunilor ce ţin de valorificarea imaginii şi creaţiei interpreţilor respectivi.

Ce trebuie sa faci ca să ajungi la Muz TV?

L.B. Să ai insistenţă...

S.B. ...ambiţie...

L.B. ...şi dorinţă

S.B. ...şi imaginaţie.

Care este starea muzicii autohtone?

L.B. în filmele science fiction existau aparate de teleportare în trecut. Aşa e şi cu muzica autohtonă, se află în acelaşi timp şi în trecut şi în prezent, adică nu este nici statică, dar nu e nici mobilă, asta e părerea mea de compozitor.

Cum aţi ajuns la Muz TV?

S.B. Sunt un mare fan al rubricilor "mica publicitate" şi "Utile".

L.B. Sorin, ca de obicei, glumeşte, adevărul e că m-au convertit doi amici, El şi Inesa Stratulat. Astfel s-au pus bazele unei noi echipe. Ştiam că va fi greu, dar că vom reuşi.

Cum se situează Muz-TVpe piaţa mediatică?

S.B. Nu vreau să ne batem cu pumnii în piept, dar cifrele şi sticla vorbesc de la sine.

L.B. TNS Gallup Media în colaborare cu CBS-AXA au efectuat un studiu asupra audienţei media şi, aşa cum a spus şi colegul meu, cifrele vorbesc de la sine.

Ce schimbări aţi adus la Muz TV?

L.B. Nu putem vorbi de schimbări radicale, deoarece acestea sunt privite critic, dar întodeauna este loc şi pentru mai bine. Faptul că nu ne oprim din lucru este un adevăr.

S.B. Venim cu producţii proprii - Vip persona, Personaj, Pro news, am pus la punct un mecanism de producţie a proiectelor autohtone, am repus în discuţie modalitatea de a crea un videoclip autohton, pentru că Muz TV Chişinău nu se mulţumeşte doar cu retranslarea videoclipurilor muzicale, Muz TV Chişinău încearcă să modeleze şi să confere o mentalitate nouă, încercăm să fim ceva mai mult decât un satelit ce gravitează în jurul axei fratelui mai mare de la Moscova.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău