VIP Magazin
15 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Liga Gentilomilor (Partea I)
Mai 2010, Nr. 73

Liga Gentilomilor (Partea I)

Comentează   |   Cuprins

Aceşti bărbaţi au parte de atenţia şi admiraţia mai multor femei din simplul motiv că sunt persoane publice şi apar frecvent în mass-media. Ne place cum arată, cum gândesc şi cum vorbesc, ca nişte gentilomi veritabili. Am ales câţiva dintre ei şi i-am supus unui „test” ca să aflăm mai multe despre atitudinea lor faţă de femeile (cunoscute şi necunoscute) din viaţa lor. Ca să vă ţinem în suspans, vă prezentăm trei în actuala ediţie, iar alţi trei în ediţia următoare. (Text: Irina Tribusean. Foto: Florin Tăbârţă. Vestimentaţie: Hugo Boss.)

Oleg Efrim
34 de ani, avocat, viceministru al Justiţiei


>> Femeile sunt puternice prin definiţie. Puterea lor vine de la capacitatea de a da viaţă.
>> Ca să ne trăim viaţa împreună, femeia de lângă mine trebuie să fie un bun prieten.
>> Probabil, femeile sunt cele care au inventat regula că trebuie să ştie cum să-şi ţină bărbatul alături. Eu cred că e valabil în ambele sensuri.
>> Nu cunosc bărbaţi cărora le-ar plăcea să fie sâcâiţi de consoarte, indiferent de faptul ce spun ele.
>> Femeile sunt mai bune decât bărbaţii la vorbe.
>> Cine este femeia pe care nu o voi uita niciodată... mama - a mea şi a copilului meu.
>> Cred că există un singur tip de femei – femeia. Eu nu le clasific în frumoase, deştepte, perfecte, naturale, mai puţin atrăgătoare, „păpuşi” siliconate... Prefer o femeie naturală unei „păpuşi” siliconate. „Păpuşile” sunt pentru filme.
>> Nu voi fi foarte original, dacă voi spune că nu vreau să aleg între o femeie deşteaptă şi una frumoasă. Trebuie să conţină ambele calităţi.
>> Nu cred că expresia „Drumul către inima bărbatului trece prin stomacul lui” mai este valabilă astăzi, cel puţin în cazul meu. Altfel, trebuia sa fiu îndrăgostit de toate restaurantele bune.
>> Se spune că bărbatul nu suportă alături de sine o femeie mai deşteaptă decât el. Pe de altă parte, bărbatul poate suporta absolut orice. Deci, enunţ greşit.
>> Fără femei, lumea ar fi total diferită. Nu înţeleg doar pe cine vor învinui bărbaţii de toate relele din lume. Şi încă ceva: bărbaţii nu vor întârzia niciodată, doar că habar n-am cu cine s-ar întâlni.
>>  Cum ar fi lumea fără bărbaţi? Cine ar admira femeile în acest caz?
>> E puţin probabil ca Dumnezeu să fie femeie.  De altfel, asta explică de ce sunt femeile atât de frumoase, dragi, deştepte...
>> Bărbaţii înşeală femeile pentru că vor. Femeile înşeală bărbaţii din varii motive.
>> Cea mai bună calitate pe care am descoperit-o la o femeie, e capacitatea de a asculta, nu doar de a vorbi.
>> Femeia perfectă se ascunde, probabil, într-un muzeu, acolo fiind locul pentru tot ce e perfect.
>> Pentru a-şi face bărbatul fericit, femeia trebuie să se simtă ea fericită.
>> Se spune că rutina şi căsătoria ucid dragostea. Eu cred că atitudinea respectuoasă şi respectarea unui anumit grad de libertate şi intimitate pot asigura o căsnicie trainică şi pot menţine dragostea.
>> Femeia care se apropie cel mai mult de ideal pentru mine se numeşte Petra. Vă explic mai târziu de ce.
>> Femeia poate ierta de câte ori vrea, pentru că este puternică!

3 lucruri pe care femeile trebuie să le cunoască despre bărbaţi:
1. Bărbaţilor le pasă;
2. Bărbaţii preferă să nu fie iubiţi, decât să nu fie respectaţi;
3. Bărbaţilor le plac femeile care zâmbesc mult.


Radu Rebeja
36 de ani, fotbalist, vicepreşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal


>> Eu am găsit deja femeia împreună cu care vreau să-mi trăiesc toată viaţa. A contat nu doar frumuseţea sa exterioară, ci şi cea interioară, în special, bunătatea ei. Desigur, femeia mea pereche trebuie să fie deşteaptă, ca să avem despre ce vorbi.
>>  Se spune că femeia trebuie să ştie cum să-şi ţină bărbatul alături. Cred că asta este valabil pentru ambii parteneri ai relaţiei.
>> Astăzi, viaţa este foarte diversă, iar stereotipurile vechi, potrivit cărora femeia se ocupă de gospodărie, iar bărbatul munceşte, nu mai funcţionează. Şi femeile, şi bărbaţii au activităţi similare şi iau decizii importante. Probabil, totuşi, că femeia se descurcă mai uşor cu muncile casnice, deşi nu cred că trebuie să lăsăm totul pe seama ei. În familia noastră, soţia se ocupă de casă, iar eu mă implic atunci când este nevoie.
>> Cele mai importante femei din viaţa mea sunt mama şi soţia, care îmi sunt alături şi sper că aşa va fi încă mult timp de acum încolo!
>> Cred că sunt specialişti care au numărat tipurile de femei. Mie îmi este greu să le clasific, nici nu ştiu care ar fi criteriile. Pentru mine este foarte important ca femeia să fie bună, iar bunătatea vine din interior şi nu poate fi educată: ori este, ori nu este. Aşa că le voi clasifica în două categorii – bune şi mai puţin bune.
>> Primul lucru la care atrag atenţia, ca şi orice bărbat, este frumuseţea. Inteligenţa, însă, e la fel de importantă. Acum am alături o femeie frumoasă şi deşteaptă.
>> Femeia trebuie să poată găti. Nu cred că vreunui bărbat i-ar plăcea să se apuce de gătit în fiecare zi, când vine de la lucru. Nu e normal. Eu, venind acasă de la muncă, prefer mai întâi să mănânc, apoi să mă ocup de alte lucruri.
>> Un bărbat slab ar prefera să aibă alături o femeie şi mai slabă. Asta vine, probabil, din nesiguranţă. În cazul nostru, această regulă nu funcţionează. Noi, pur şi simpu, nu discutăm cine e mai puternic sau cine e mai deştept.
>> Dacă natura sau Dumnezeu a creat din start două sexe, două lumi opuse, care se atrag, deşi între ele pot exista numeroase conflicte, înseamnă că anume aşa trebuie să fie. Bărbaţii nu ar putea supravieţui fără femei, iar femeile fără bărbaţi.
 >> Atât bărbaţii, cât şi femeile îşi înşeală partenerul atunci când nu primesc de la el tot ce ar vrea. Atunci când nu se bucură de suficientă atenţie, dragoste, le caută în altă parte.
>> De ce are nevoie o femeie, ca să fie fericită? Cel mai important e să fie iubită. Dacă bărbatul o iubeşte cu adevărat, va face foarte multe pentru ea şi ea va avea tot ce-şi doreşte.
>> Calitatea cea mai importantă pe care am cunoscut-o la o femeie este bunătatea. Am descoperit această calitate la soţia mea, care pentru mine e perfectă. E frumoasă, bună, gingaşă.
>> Pentru a face fericit un bărbat, femeia trebuie doar să-l iubească. Celelalte vin de la sine.
>> Eu cu soţia mea ne-am întâlnit 10 ani, până am decis să ne căsătorim. Nu pot spune că s-au schimbat multe după nuntă. Schimbările s-au produs după naşterea băieţilor noştri. Atunci viaţa a devenit mai rapidă. Am auzit despre situaţii în care sentimentele dispar. Cred că nu  trebuie să admitem ca aşa ceva să se întâmple. Dragostea trebuie păstrată, protejată.
>> Ar fi mai corect să întrebăm o femeie de câte ori ar putea ierta. De fapt, să dea Domnul ca femeia să nu fie nevoită să ierte. 

3 lucruri pe care femeile trebuie să le cunoască despre bărbaţi:
1. Femeia trebuie să se priceapă la ceea cu ce se ocupă bărbatul ei;
2. Bărbatul are nevoie de libertate, iar femeia nu trebuie să i-o limiteze;
3. Totodată, femeia nu trebuie să-i ofere libertate totală.Radu Danii
34 ani, solist, Formaţia „VaRa”


>> Puterea unei femei constă în capacitatea ei de a depăşi mai uşor greutăţile vieţii. Ele ştiu mult mai bine să se mobilizeze, pentru a trece peste anumite situaţii neplăcute. Nu ştiu cum se explică acest lucru. Cred că, pur şi simplu, este în firea lor să fie mai rezistente decât bărbaţii la dificultăţile pe care viaţa ni le aruncă periodic în cale.
>> Femeia cu care aş vrea să rămân pentru toată viaţa trebuie să fie foarte înţeleaptă. Categoric. Nu vreau să dezvolt acest gând. Este clar că înţelepciunea e o mare virtute, poate chiar cea mai mare…
>> Femeia trebuie să ştie cum să-şi ţină bărbatul alături şi nu invers, pentru că bărbaţii sunt de departe mai slabi decât femeile şi toată viaţa au nevoie permanentă de a fi ghidaţi sau aprobaţi de o femeie, fie că este mama, prietena sau soţia. Nivelul de autoapreciere a bărbatului depinde, în mare măsură, de părerea femeii.
>> Un bărbat nu vrea să ştie câţi au fost până la el şi cum au fost. Nu cred că bărbatului îi place să fie comparat cu alţii, chiar şi atunci când este apreciat în contextul celorlalţi.
>> Femeile sunt mai bune decât bărbaţii la toate… cu mici excepţii.
>> Prima femeie din viaţa mea... Foarte drăguţă, senzuală, elevă la liceu. Întotdeauna îmi voi aduce aminte cu mare drag de cea cu care am simţit emoţiile provocate de primul sărut.
>> Prefer o femeie deşteaptă pentru că sunt convins că femeia deşteaptă e şi frumoasă, concomitent, şi naturală, pentru că tot ce e natural e mai sănătos, de obicei (râde).
>> „Drumul către inima bărbatului trece prin stomacul lui”. Nu ştiu dacă mai e valabil şi astăzi. Trăim alte vremuri acum şi, respectiv, femeile pot cuceri bărbaţii utilizând alte mijloace decât cele culinare. Cât despre mine, îmi place să mănânc gustos şi apreciez o femeie care ştie să-mi ofere o asemenea plăcere, deşi niciodată nu am pus cea mai mare miză pe asta.
>> Bărbatul nu suportă alături o femeie mai deşteaptă decât el. Acest lucru este mai degrabă un mit, decât un adevăr. Întotdeauna m-am simţit bine în mediul femeilor deştepte.
>> Fără femei, lumea ar fi gri şi foarte pustie, iar durata medie de viaţă a bărbaţilor s-ar reduce dramatic. Femeile s-ar descurca mai bine într-o lume fără bărbaţi, decât bărbaţii într-o lume fără femei.
>> Bărbaţii, prin natura lor, sunt poligami. Chiar dacă nu înşeală fizic femeia, în mintea lor există suficient loc pentru asta... Este un banc la tema asta, valabil pentru ambii. Întrebare: Care este definiţia fidelităţii? Răspuns: Lipsa ocaziilor favorabile (râde). Femeia, spre deosebire de bărbat, este într-adevăr monogamă, dar asta după ce îşi găseşte bărbatul potrivit.
>> Pentru a fi fericită, femeii îi trebuiesc, cu siguranţă, mai puţine decât bărbatului. Cred că nu are nevoie de mai mulţi bărbaţi, ci de unul, dar bun (cu toate funcţiile incluse)!
>> Calitatea cea mai bună pe care am găsit-o la o femeie este înţelepciunea, însoţită de un pronunţat simţ al umorului.
>> Femeia perfectă se ascunde în mintea bărbatului şi arată aşa cum şi-o doreşte el.
>> Pentru a face fericit un bărbat, femeia trebuie să-l înţeleagă.
>> O dată cu trecerea anilor, iubirea devine, probabil, mai căruntă, mai matură, ca şi vinul sau coniacul bun. Peste ani, voi putea spune mai multe la acest capitol.
>>Femeia poate ierta de multe ori, însă ar fi cea mai mare greşeală s-o testăm la acest capitol.

3 lucruri pe care femeile trebuie să le cunoască despre bărbaţi:
1. Bărbaţii sunt nişte animale de pradă, iar femeile sunt victimele lor preferate;
2. Bărbaţii sunt mult mai sensibili decât par la prima vedere şi asta-i face cele mai gingaşe şi tandre fiare de pe pământ (ideea lui Emil Loteanu şi Eugen Doga);
3. Odată „scufundat” într-o relaţie, bărbatul vrea totul sau nimic şi nu se mulţumeşte cu jumătăţile de măsură.

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Radu Danii – the best!
anonim   -  
24 Mai 2010, 13:57
Sus ↑
Radu Danii- impresionant, nu foarte des intilnesti barbati care recunosc ca, femeile sint mai puternice decit barbatii. Se vede ca stie ce vorbeste. Respect.
Vica   -  
01 Iunie 2010, 14:29
Sus ↑
Radu Danii este cel mai bun,si-mi pare bine ca te cunosc.
Liudmila   -  
12 Iunie 2010, 22:17
Sus ↑
Radu Danii - ce potzan!
Lina   -  
15 Iunie 2010, 15:40
Sus ↑
Bravo,Radutsu !!!!!!!!!!!!!!!
Gînduri destepte ca tine !!!!!!!!!!!!!!
Spiritual, inteligent... cele mai bune impresii...
Vorbesti frumos, întotdeauna am admirat persoanele care stiu sa se exprime !:)
Olgutsa Efros-Nichita   -  
18 Iunie 2010, 14:07
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+1°