VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Igor Boţan. Liderul de opinie al anului 2010
Februarie 2011, Nr. 81-82

Igor Boţan. Liderul de opinie al anului 2010

Comentează   |   Cuprins

50 de ani, Director executiv, Asociaţia pentru Democraţie Participativă „ADEPT” 

A fost mereu unul din cei mai competenţi şi mai echilibraţi analişti de la noi, iar în anul care se încheie s-a aflat pe prima linie a comentariului politic din Moldova, mai ales prin participarea, în calitate de co-prezentator, la emisiunea „Fabrica” de la Postul „Publika TV”.

Testează meseria grea şi rarisimă în Moldova, aceea de analist independent. Uneori îţi dă impresia că merge împotriva propriilor simpatii politice, nu se teme să pară unora antipatic. Este, probabil, singurul analist politic de la noi care se bucură de respectul atât al celor de la guvernare, cât şi al opoziţiei, al comuniştilor şi al liberalilor.

Temelia pe care îşi întemeiază demersul său este buna informare şi cunoaşterea în detaliu a subiectului. Vorbeşte întotdeauna în cunoştinţă de cauză, documentat, are o memorie excelentă. Cât despre subiectul său preferat, cel al alegerilor, probabil nu are concurenţi în Moldova.

În cadrul amintitei emisiuni „Fabrica” şi-a dezvăluit şi calităţi de moderator al dialogului, ştie să pună întrebări exacte şi incomode, să le amintească interlocutorilor aspecte pe care aceia sunt tentaţi de obicei să le uite. Să fii în formă seară de seară, să ai o deosebită responsabilitate pentru ceea ce afirmi, să-ţi tratezi toţi interlocutorii cu respect, dar şi cu multă exigenţă – sunt calităţi care nu se întâlnesc foarte des la aceeaşi persoană.  

Igor Boţan se simte la fel de degajat când discută cu preşedintele ţării, cu cel mai bogat om al ţării ori cu un simplu specialist în vreun domeniu oarecare.

Este în temă atunci când se discută despre alegeri, dar şi despre cultură, despre economie, despre relaţia cu instituţiile europene. Cunoaşte legislaţia şi toate documentele importante ale statului, a făcut lecturi temeinice din sociologi şi politologi de mare clasă din lume.

o altă calitate remarcabilă, ce îi este proprie, este excelenta capacitate de sinteză. După ce îi ascultă pe toţi interlocutorii, ştie să extragă esenţialul şi să formuleze concluzii la obiect. Nu ezită să le sugereze politicienilor soluţii pertinente pentru diferite situaţii de impas.

Toate acestea, asociate cu buna cunoaştere a limbilor străine şi cu o anume simplitate a felului de a fi, fac din Igor Boţan Liderul de opinie al anului. 

Cum a votat internetul (www.vipmagazin.md)

Igor Boţan - 39,5%
Vasile Botnaru - 29,3%
Constantin Tănase - 17,5%
Petru Bogatu - 13,7%

Proiect de
Sergiu Gavriliţă.
Coordonator:
Simion Ciochină, Irina Tribusean
Text: Constantin Cheianu. Marcel Toma. Rodica Trofimov
Foto: www.fotoroom.md, Vadim Jantâc

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

o personalitate admirabila
Arturius   -  
27 Ianuarie 2011, 16:21
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău