VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Gabriel Stati. Businessmanul anului 2010
Februarie 2011, Nr. 81-82

Gabriel Stati. Businessmanul anului 2010

Comentează   |   Cuprins

34 de ani, Preşedinte STATI HOLDING

Cine ar putea întrezări în acest tânăr modest şi retras, la prima vedere, cu o prezenţă meteorică în viaţa publică, pe cel mai bogat om al ţării? Ce magie stăpâneşte, încât ştie să conducă destinele a mii de oameni? Greu de spus. Este vorba de acea alchimie a personalităţii, care nu poate fi nici explicată, nici imitată. Ori o ai, ori nu o ai.

Şi dacă poate dirija mii de oameni, a fost firesc să presupună că s-ar putea descurca şi cu milioane. Adică, şi-a dorit să testeze gustul puterii şi în toamna trecută s-a lansat pe cont propriu în cursa pentru accederea în Parlamentul ţării.

Putea să vină pe listele oricărui partid dorea, toţi l-ar fi primit cu braţele deschise. El a preferat calea lui Robin Hood, adică să meargă de unul singur, considerând că aşa cum a reuşit în afaceri pe cont propriu, va reuşi şi în politică. Unii au zis că e un moft, alţii – că îşi caută protecţie. Nu mai este demult la vârsta mofturilor, iar de protecţie nu a avut nevoie niciodată. Pur şi simplu îi plac provocările şi experienţele noi, o calitate fără de care nu ar fi reuşit nimic în business.

Gabriel Stati face bani într-o ţară, pe ai cărei oameni nu îi înţelege întotdeauna. A crezut că i-a ghicit şi s-a lansat în această aventură. Şi a suferit unul din acele formidabile eşecuri, care te învaţă mai mult decât cele mai răsunătoare victorii. El a înţeles ceva. Şi fiţi siguri că, aidoma personajului lui Schwarzenegger, ar putea spune „I`ll be back!”

ână atunci, are destule ocupaţii. A atras importante investiţii în ţară, inclusiv în proiectul „orăşelul studenţesc”, intenţionând să-l construiască pe 24 de ha, în anul care vine. Are alte preocupări, dar, probabil, nu le mai cunoaşte nici un alt om din Moldova. Pentru că nu e uşor să fii „cel mai, cel mai” şi să mergi singur pe o potecă pe care nu mai păşeşte nimeni.

Dacă mulţi dintre noi mai credem că important este să ai bani, bani mulţi şi totul se rezolvă, el ne spune că nu e chiar aşa. Da, are bani mulţi. Foarte mulţi. Şi s-a convins că abia atunci când ai foarte mulţi bani încep problemele.

Gabriel Stati are tot şi nu are nevoie de nimic. Nici măcar de acest titlu de „Businessman al anului”.  Dar uneori chiar şi oamenii cei mai bogaţi din lume vor să ştie că sunt preţuiţi.  

Cum a votat internetul (www.vipmagazin.md)

Gabriel Stati - 59,8%
Ilan Shor - 19,3%
Alexandru Pincevschi - 13,6%
Vasile Chirică - 7,3%

Proiect de
Sergiu Gavriliţă.
Coordonator:
Simion Ciochină, Irina Tribusean
Text: Constantin Cheianu. Marcel Toma. Rodica Trofimov
Foto: www.fotoroom.md, Vadim Jantâc

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

E prea departe de lume ca sa poti s aspui ce calitati are. In ce priveste afacerile sale prospere e o simpla "стечение обстоятельств". Tare as vrea sa discut cu el sa-l intreb, s-a visat de tot timpul acolo unde a ajuns? Care erau visurile sale de la inceput.
Andi   -  
20 Ianuarie 2011, 09:08
Sus ↑
Spre parerea mea de rau, ii sunt atribuite "merite" care nu-i apartin...
False   -  
25 Februarie 2011, 23:36
Sus ↑
Respect ca a reusit sa faca asa avere, respect ca afirma ca are asa avere, dar totodata de ce nu o spune tuturor? de ce nu vine in fata tinerilor cu sugestii care l-au ajutat sa reuseasca? de ce nu scrie o carte despre ceea cum a reusit, s-o faca si altii?
Lipsa transparentei in RM e o probelma majora, si cind un jurnal ca VIP Magazin, nu-si ea angajamentul sa fie mai detaliat, ce putem astepta de la celelate institutii? Cream doar ca sa vindem, nu cream ceva calitativ.
Vorbe goale peste tot, ne fura toti si daca nu avem sume mari de bani, nu putem face nimic.

Nadejda   -  
29 Septembrie 2011, 10:27
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău