VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Frumuseţe fără vârstă
Mai 2014, Nr. 120

Frumuseţe fără vârstă

Comentează   |   Cuprins

Sunt mature, cu atitudine, cu trupuri de amazoane, priviri hipnotice şi puteri cameleonice. Şi pentru că se pot lăuda nu doar cu frumuseţe în exces, dar şi cu personalităţi puternice, aceste femei au fost mereu în atenţia mass-mediei şi în vizorul publicului, devenind între timp nişte modele demne de urmat pentru multe dintre noi. Le-am invitat cu bucurie pe paginile acestui proiect pentru a le admira, a le afla istoriile pline de înţelesuri şi a descoperi secretele frumuseţii fără bătrâneţe.


Cine?

Larisa Stati
55 de ani, artist plastic

Stilul meu de modă
Sunt adepta stilului vestimentar clasic, dar şi al celui care mă reprezintă. Cred că stilul clasic este sinonim cu eleganţa, cu simplitatea, chiar dacă uneori această simplitate e sofisticată. Nu-mi plac stilurile ţipătoare, cu multe artificii, cele care dezgolesc corpul femeii peste limita decenţei. Moda se schimbă mereu, stilul clasic rămâne însă întotdeauna actual. Când am posibilitate să mă rup de rutina cotidiană, ador să-mi creez o atmosferă plăcută, în intimitate. Aprind lumânări, ascult muzică relaxantă şi aşa reuşesc, cel puţin pentru moment, să uit de griji şi să-mi creez o stare de bine, de linişte.Sfatul meu
Orice femeie trebuie să emane afecţiune şi dragoste, să fie în armonie cu ea însăşi, să aibă o gândire pozitivă chiar şi în momentele de criză. Deşi femeia modernă este prinsă în rutina de zi cu zi, nu trebuie să uite că are nevoie de timp pe care să şi-l dedice numai ei şi felului cum arată.Model în materie de frumuseţe
Jacqueline Kennedy rămâne şi astăzi un reper în materie de stil vestimentar, al eleganţei şi al bunului-gust, fiind şi Prima Doamnă care a avut o contribuţie deosebită în cultură şi modă. Alte femei celebre care mă  inspiră prin stilul vestimentar sunt Catherine Deneuve, Monica Bellucci şi Madonna, care ne demonstrează că o femeie poate fi frumoasă, sexy şi elegantă la orice vârstă.Cine?
Aurelia Gîrbu
45 de ani, patroana magazinului „Ethiopia”

Stilul meu de modă
Stilul vestimentar pe care ni-l asumăm poate fi considerat o carte de vizită a fiecărei purtătoare. Tocmai din acest motiv, prefer stilul clasic-elegant, care se distinge prin simplitate, rafinament şi fineţe, şi mă caracterizează sută la sută. Ador nuanţele crem, bej şi roşu combinate cu materiale fine precum mătasea, dantela sau satinul, pentru că aceste elemente nu se vor demoda niciodată. Consider că o stare de spirit bună, un suflet sincer şi un mod de viaţă sănătos sunt cheia frumuseţii, căci adevărata frumuseţe înseamnă, de fapt, naturaleţe.

Sfatul meu
Nu uita să adaugi un strop de parfum ţinutei tale, să ai mereu o manichiură perfectă, un make-up natural şi o coafură deosebită. Aceste detalii mărunte vor avea un impact semnificativ asupra lookului tău.

Model în materie de frumuseţe
Aishwarya Rai, celebra actriţă de film indian, este considerată ca fiind una dintre cele mai populare şi influente vedete din India, adesea citată în mass-media ca „cea mai frumoasă femeie din întreaga lume”. Această divă de excepţie fascinează prin frumuseţea răpitoare, talent şi naturaleţe. Tocmai de asta a şi ajuns cea mai bine plătită actriţă de la Bollywood, dar şi cea mai fotografiată femeie din India.Cine?
Alla Vengher
43 de ani, femeie de afaceri

Stilul meu de modă
Prefer stilul casual-glam, ce  reprezintă combinarea hainelor de zi cu zi cu elemente strălucitoare. Casual este stilul modei de zi cu zi, lipsit de formalitate şi severitate, este stilul individualităţii şi al comodităţii. Acest stil festiv, dar nu de seară, este unul deschis şi senzual – rochii, fuste, volane, bijuterii, gentuţe, tocuri înalte, toate acestea completând o ţinută de acest gen. E stilul celui care arată frumos şi seducător, dar nu fălos. De aceea îmi place atât de mult, mai ales că şi profesia mea presupune să arăt bine în fiecare zi, căci deseori ziua de muncă poate să se încheie cu o prezentare sau o cină în restaurant. Combinaţia tendinţelor cu gustul propriu – asta şi înseamnă stilul personal, care mereu trebuie să fie inconfundabil.

Sfatul meu
Fiecare femeie este unică în felul său şi trebuie întâi de toate să se iubească şi să se aprecieze, nu să se fugărească după anumite standarde inventate şi să devină clona păpuşii Barbie. Tocmai de asta, pentru a ne păstra frumuseţea şi individualitatea, noi, femeile, trebuie să respectăm anumiţi paşi de frumuseţe. Să mergem la culcare până la ora 24. Să ne demachiem înainte de somn. Să nu mâncăm produse făinoase şi dulciuri înainte de culcare. Şi încă ceva – o femeie trebuie să iubească şi să fie iubită! Aceasta este principala reţetă a frumuseţii!

Model în materie de frumuseţe
Sophia Loren, renumita actriţă italiană, este femeia care merită toată admiraţia! Ea şi-a păstrat frumuseţea peste ani şi nu-şi ascunde vârsta, astfel încât cu mândrie îşi poartă anii trăiţi şi experienţa. Îmi place şi stilul Xeniei Sobciak. Are gusturi foarte bune şi un stil ales în mod ideal. Bluze cu croială de cămaşă, jachete lejere şi simple, dar şi rochii de designer foarte expresive, combinate cu măiestrie cu accesorii la modă, fapt ce îi face stilul discret, dar memorabil.Cine?
Galina Rotaru
55 de ani, proprietar „Vila DOR”, Bukovel, femeie de afaceri

Stilul meu de modă
Aleg hainele după gustul personal, cu o mică precizare – gustul reiese din ultimele achiziţii vestimentare din garderobă. Prefer casual chic şi clasic elegant, dar prioritate are totuşi stilul Coco Chanel. Şi pentru că sunt adepta marilor schimbări şi tendinţe, am încredere în multe lucruri inovatoare din industria frumuseţii care mi se propun la renumitele saloanele de frumuseţe din capitală. Însă în zilele în care nu am agenda încărcată cu evenimente, recurg la diverse măşti naturale homemade, pe care mi le fac singură. Cred că frumuseţea nu este doar ceea ce se vede, adică doar aparenţele. Adevărata frumuseţe este acea sclipire ce poate fi observată pe chipul şi în ochii omului.

Sfatul meu
O femeie trebuie să se iubească pe ea şi să-şi acorde o atenţie deosebită şi celor mai mici detalii, căci frumuseţea noastră se hrăneşte zilnic din ceea ce ne oferim. Tocmai de asta, putem recurge la diverse măşti şi proceduri de îngrijire realizate în condiţii casnice, care ne vor ajuta să ne creştem stima de sine şi, plus la toate, să nu  golim buzunarul. Cred că poţi arăta bine şi să te îmbraci cu gust fără mari sacrificii financiare, doar că în aceste cazuri ai nevoie de o imaginaţie bogată, de alegeri corecte şi de multă dispoziţie bună.

Model în materie de frumuseţe
Admir femeile frumoase şi îmbrăcate cu bun-gust, indiferent de vârstă. Tocmai din acest motiv am o simpatie aparte faţă de Coco Chanel şi Sophia Loren. Coco este un simbol pentru toate femeile puternice şi independente, iar Sophia este o femeie care demonstrează încă o dată că poţi arăta superb şi la 20, dar şi la 70.Cine?
Violeta Ivanov
47 de ani, deputat în Parlamentul RM

Stilul meu de modă
Ţinutele de zi cu zi se armonizează cu personalitatea mea, cu evenimentele la care particip, cu activităţile pe care le desfăşor, cu starea mea de spirit şi, nu în ultimul rând, adopt o anumită vestimentaţie ţinând cont de întâlnirile la care iau parte şi de persoanele cu care intru în contact. Mereu am avut propriul meu stil şi l-am personalizat în funcţie de ocazie, utilizând, desigur, în combinarea ţinutelor şi tendinţele mondene. Totuşi cel mai des abordez stilul clasic-oficial, reieşind din funcţia pe care o ocup, însă sunt foarte atentă la procurarea costumelor şi la detaliile originale. De asemenea, prefer şi stilul casual, pe care mi-l pot permite numai în weekend.

Sfatul meu
Cele mai importante standarde de frumuseţe pentru mine sunt inteligenţa,  disciplina şi atitudinea pozitivă faţă de sine. Consider că atât frumuseţea naturală, cât şi echilibrul interior poate fi menţinut printr-un mod sănătos de viaţă, o alimentaţie corectă, prin hidratarea organismului şi respectarea celor şapte ore de somn.

Model în materie de frumuseţe
Preţuiesc la Margaret Thatcher calitatea de a îmbina rafinamentul unei doamne cu un temperament ambiţios, calitate prin intermediul căreia a atins apogee profesionale, fiind un exemplu de femeie-lider, de conducător, prim-ministru pentru întreaga
societate. Pe lângă carisma unei personalităţi politice marcante ca Margaret Thatcher, nu poate fi trecută cu vederea nici frumuseţea şi inteligenţa actriţei italiene Sophia Loren.Cine?
Lucia Berdos
42 de ani, femeie de afaceri

Stilul meu de modă
Însuşi noţiunea de stil o separ de cuvântul modă. Moda este trecătoare, cum zicea cineva, iar stilul rămâne. Nu voi da prioritate unei ţinute în vogă, dar care nu îmi este comodă şi în care nu mă simt confortabil. Garderoba mea este formată mai mult din piese clasice, decât din cele la modă. Iubesc culorile, căci ele bucură ochiul şi îmi creează noi emoţii, iar pe lângă asta mai ador şi accesoriile care mă ajută să obţin imaginea perfectă. Probabil că vestimentaţia ne reflectă personalitatea şi „vorbeşte” deseori mai mult decât ar spune cuvintele.

Sfatul meu
O femeie nu poate fi pe deplin fericită dacă nu are o relaţie bună cu corpul ei şi dacă nu învaţă, în timp, să-i acorde atenţia necesară. A avea grijă de corpul tău presupune respect pentru ceilalţi, alimentaţia sănătoasă şi mişcarea zilnică împreună cu disciplina, tot timpul vor fi secretele unei siluete perfecte. Tocmai din acest motiv, uneori avem nevoie să schimbăm priorităţile şi oferim importanţă pasiunilor şi visurilor. Cu toţii avem nevoie de câteva momente de relaxare, de lecturi frumoase, de vacanţe şi de emoţii pozitive, pentru că adevăratele bucurii ale vieţii se află de cele mai multe ori în lucruri simple. Îngrijindu-ţi corpul, nu uita nici de suflet şi minte, căci şi ele au nevoie de grija ta. Iubeşte. Mulţumeşte. Iartă.

Model în materie de frumuseţe
Apreciez femeile frumoase, inteligente, armonioase, care au grijă nu doar de ele, dar şi de cei care le înconjoară, cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în această lume şi care vor să schimbe lucrurile spre bine. Regina Elizabeta II, Coco Chanel, Grace Kelly, Christy Turlington, Natalia Vodeanova sunt doar câteva dintre femeile model care trezesc inspiraţia şi care le încurajează pe femei să viseze, să muncească şi să-şi realizeze visurile. Cine?
Natalia Pânzaru
50 de ani, creatoarea brandului „Di Vero”

Stilul meu de modă
Îmi plac toate stilurile, dar stilul meu preferat este cel romantic. Îmbrac haine clasice şi sport doar în anumite cazuri. În garderoba mea pot fi găsite multe rochii de nuanţe pastelate, iar pentru unele evenimente mondene optez pentru culorile aprinse. Când îmi aleg o ţinută pentru un eveniment, întâi de toate o selectez pe cea care se potriveşte stilului evenimentului şi, desigur, o aleg pe cea din ultima colecţie „DiVero”. Consider că rochiile trebuie să pună în evidenţă atuurile femeii şi să corespundă ocaziei. Când îmbrac rochia potrivită, mă simt în ea încrezută şi confortabil. Tocmai din acest motiv, confortul este şi cel mai important criteriu de care ţin cont în alegerea ţinutei.

Sfatul meu
O viaţă activă, buna dispoziţie şi satisfacţia obţinută din activităţile desfăşurate ne va ajuta să ne păstrăm frumuseţea. Restul stă în puterile cosmetologilor şi stiliştilor.

Model în materie de frumuseţe
Sophia Loren este idolul meu în domeniul frumuseţii. Această personalitate feminină este într-atât de frumoasă, încât atunci când îi priveşti fotografiile, îţi aminteşti zicala din basme – „ia şi ultima suflare”. Privire de felină, pomeţi înalţi şi bine pronunţaţi, nasul sculptat, machiajul minuţios, coafură mereu aranjată şi un stil vestimentar elegant, care este mereu în vogă. Toate în ansamblu creează imaginea femeii siciliene perfecte. Chiar dacă toată viaţa a fost ocupată la muncă, aceasta a ştiut să-şi stabilească priorităţile în aşa fel încât familia să fie mereu pe locul întâi. 

(Concept: Sergiu Gavriliţă. Text: Daniela Caraiman. Foto: fotoroom.md, Ion Pleş Alexandru)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Lucia Berdos ,unicala!!!!
vlad   -  
29 Iulie 2014, 08:00
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău