VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Roman Rîbaliov. Vânătorul
Martie 2005, Nr. 11

Roman Rîbaliov. Vânătorul

Comentează   |   Cuprins

Cei care sunt pasionaţi de Internet şi, mai ales, de arta fotografiei, ştiu cine este NAMIRoS şi ce prezintă lucrările lui. Fotografi profesionişti şi iubitori de fotografie din Moldova, Rusia, Germania, Spania îi urmăresc în de-aproape lucrările. Roman Rîbaliov, căci despre el este vorba, lucrează de mai mulţi ani în publicitate, iar de când a absolvit Academia de Fotografie din Moscova încearcă să se facă cunoscut şi ca fotograf artistic la el acasă, în Chişinău.

Are lucrări interesante. Racursiul în care pune lumina, felul în care-şi alege modelele sau gândeşte imaginea te fac curios să afli ce-i cu acest Rîbaliov? De unde a apărut acest tânăr enigmatic, talentat şi atât de poet? La prima noastră discuţie, îşi face apariţia cu un album foto şi două discuri cu imagini: nu ştia că vizitasem site-ul www.photosight.ru unde i-am studiat cu interes domnişoara de tutun. In situaţia în care fotografii profesionişti din Chişinău pot fi număraţi pe degete, Roma chiar este un subiect bun de plasat sub "blitz-uri".

Este un programator nerealizat (a candidat la Universitatea din Nikolaev şi tocmai el a fost cel de-al 26-lea pe lista cu primii 25 de studenţi înmatriculaţi). Un an a încercat să facă bişniţă, după care a intrat la Politehnică şi a ieşit de acolo cu diploma de inginer de frigidere în buzunar. Nu 1-a sinchisit profesia, pentru că între timp a descoperit calculatorul. Şi-a adus aminte şi de prima sa dragoste - fotografia. Fiind elev, părinţii l-au înscris la cercul tinerilor fotografi, unde a deprins tehnicile cele mai primitive în ceea ce priveşte imaginea. Primele sale poze i-au "înveşnicit" pe ai casei. "Pe timpuri, fotografia de amator era foarte populară şi aproape toţi băieţii au practicat-o", îşi aduce aminte Roma. După ce a lucrat, timp de câţiva ani, la "Foto-bliţ" unde aflase cam totul despre imagine, a simţit că-i este strâmt în atelier. Ofertele l-au găsit imediat: avea cunoştinţe, gust, ochi format. Aniversarea a 30-a 1-a găsit fotograf profesionist la Studioul de design "New Wind".

Dorind să mai "crească" (este precum un burete care absoarbe tot ce e nou şi mai are nevoie de schimb de informaţii), a plecat să facă şcoală la Moscova, la renumita Academie de Fotografie, clasa lui VI. Peskariov, fiind unul dintre cei mai buni. Şcoala de la Moscova şi-a pus amprenta în tot ce face. Până la urmă, contează bunul gust şi viziunile personale. Citându-1 pe maestrul Peskariov - precum că "în arta fotografică e ca şi cu auzul muzical - îl ai ori nu-1 ai" - "ascultaţi şi Dvs. cât de bine "cântă" Roman Rîbaliov, în paginile care urmează.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău