VIP Magazin
21 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
Feyruz Isayev. Businessmanul anului 2012
Decembrie 2012, Nr. 103

Feyruz Isayev. Businessmanul anului 2012

Comentează   |   Cuprins

Director general LUKOIL-Moldova

Odiseea
S-a manifestat din postura conducătorului companiei cu pondere pe piaţa produselor petroliere, dar şi prin activităţi în alte domenii de business pe care le dezvoltă continuu. Este un om de afaceri respectat şi apreciat pentru rezultatele obţinute pe durata vieţii şi a carierei, indiferent dacă a făcut-o la Baku, Moscova sau Chişinău. A plecat de acasă la fel ca şi Odiseu, chiar dacă nu la război. A văzut multe locuri, mulţi oameni, peste tot a lăsat doar impresii bune şi fapte demne de laude. Inclusiv la noi, el fiind de ceva timp „al nostru” cu toate „actele în regulă”, cunoscut şi recunoscut în mediul de afaceri şi în viaţa publică.

Ce sentimente, emoţii şi evenimente aţi trăit în 2012?
Sub aspect personal, 2012 a fost umbrit de cel mai neplăcut moment din viaţa mea, pentru că anume în acest an mi-am pierdut mama. Am iubit-o… Eram cel mai răsfăţat copil al ei - cu siguranţă, acest an îmi va rămâne în memorie pentru toată viaţa. Restul e restul. A decurs aşa cum mi-am dorit să decurgă. În sensul afacerilor, anul a fost unul stabil, îl încheiem cu rezultatele înregistrate anul trecut, dar vorbim şi despre o creştere a indicilor pe unele segmente, cum ar fi volumul realizărilor, veniturile. Rezultatele mele au fost apreciate şi am fost decorat în acest an cu Ordinul de Onoare…

În ce măsură v-a reuşit să vă realizaţi obiectivele? Urmează altele?
Toate planurile pe care le-am făcut la nivel de afaceri la începutul acestui an au fost realizate. Anul pleacă, vine altul, cu noi obiective pe care le fixăm şi urmează să fie aprobate de subdiviziunile noastre. Inclusiv ce ţin de perfecţionarea calităţii serviciilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de securitate a staţiilor PECO. Noua staţie renovată, pe care o redeschidem în această lună pe str. Albişoara, confirmă o dată în plus tendinţa noastră continuă de a oferi servicii cât mai bune şi comode.


Aţi avut timp să vă gândiţi măcar o clipă la sfârşitul lumii?
Sunt optimist şi nici nu prea am avut mult timp să mă gândesc la asemenea lucruri. Deşi în limba azerbaidjană este un proverb care zice că dacă cu toată lumea se întâmplă o nenorocire sau cataclism, atunci e sărbătoare. Cu alte cuvinte, dacă plecăm cu toţii şi nu rămâne nimeni pe Pământ, o dăm pe Bairam.

Există vreun alt businessman despre care să ziceţi absolut sincer că merită să fie primul în nominalizarea „omul de afaceri al anului”?
Sunt foarte mulţi oameni care ar merita-o, de asta nu vreau să menţionez pe cineva anume. Fiecare om de afaceri care a obţinut careva rezultate merită să se afle pe această poziţie.

Când a fost momentul în care aţi simţit că sunteţi un om realizat?
Pe la 40 de ani, când aveam deja deputat, când eram conducătorul a două raioane (câte trei ani fiecare) în Azerbaidjan… Sunt un om împlinit. Cred că am realizat tot ceea ce urma să obţin în viaţă. Pot să zic că „Viaţa mi-a reuşit”, deşi mereu apare ceva nou, lucruri noi care trebuie duse până la capăt. Mai este şi viaţa copiilor de care suntem responsabili, calea pe care aceştia urmează s-o aleagă. Din păcate, în viaţă nu se întâmplă exact cum ne-o dorim, tinerii sunt independenţi şi greu de influenţat şi consideră că opţiunea aleasă de ei este corectă. Ca un tată, autoritar pe lângă toate, încerc să-i orientez să meargă pe calea pe care o consider corectă.

La aniversarea a 60-a aţi avut multă lume bună. Cele mai importante persoane din stat. Aţi adunat la aceeaşi masă oameni care nu prea se suportă…
Relaţiile mele cu oamenii nu ţin de funcţii. Mă străduiesc să fiu mereu onest, iar dacă la un asemenea eveniment au fost prezente persoanele despre care vorbiţi, asta înseamnă că eu fac totul aşa cum se cuvine. Important e să nu pui funcţia în capul locului atunci când vorbim de relaţiile dintre oameni.

„Odiseea”
Homer
Este una dintre cele mai vechi şi renumite opere literare din mitologia antică, prezentând peripeţiile regelui Odiseu (Ulise) şi ale însoţitorilor lui din Itaca pe drumul de întoarcere acasă, după războiul troian. În multe limbi termenul de „odisee“, inspirat de această epopee, desemnează o călătorie plină de peripeţii.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+13°