VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Echipa Glorinal. Vasile Chirică şi Natalia Chirică
Septembrie 2011, Nr. 89

Echipa Glorinal. Vasile Chirică şi Natalia Chirică

Comentează   |   Cuprins

De sărbătoarea profesională a constructorului, am tras cu ochiul care este cel mai tare din parcarea zidarilor, cine construieşte mult şi bine şi nu ne-a fost greu să ajungem în curtea companiei de construcţii GLORINAL. În cei 13 ani de activitate, compania este unul dintre lideri pe piaţa de profil şi face parte din topul celor mai buni angajatori din ţară.

Are în cont peste 3000 de apartamente şi un număr total de peste 50 de obiecte construite, inclusiv complexe locative, de menire social-culturale, spaţii comerciale, stadioane, sedii de ambasade, mănăstiri etc. Îmbinând calitatea serviciilor prestate, cele mai performante tehnologii şi idei arhitecturale moderne, operativitatea lucrărilor şi respectarea angajamentelor luate, GLORINAL a crescut în aceşti ani, şi-a creat un nume şi a obţinut încrederea clienţilor. Şi asta pornind de la firma de producţie şi comerţ „Natali” şi de la ideea lui Vasile Chirică de a încropi o afacere privată legată de ceea la ce se pricepe el cel mai bine, construcţiile. Lucrând în perspectivă şi având rezervate proiecte pentru ani buni înainte, eforturile depuse de companie au fost răsplătite cu titlul „Marca comercială a anului” deţinut mulţi ani la rând. Cum succesele şi realizările nu cad din pod şi nu sunt posibile fără de „factorul uman”, i-am remarcat pe cei cărora toate acestea li se datorează – conducătorilor, dar şi diriginţilor de şantiere care reprezintă forţa motrice a companiei. I-am întrebat ce şi cum gândesc, cum trăiesc şi construiesc şi… voila – echipa GLORINAL!

Vasile Chirică
56 de ani
Director general, compania
de construcţii GLORINAL


Sărbătoarea profesională l-a găsit fără momente euforice, în plină activitate, cu gândul la muncă, aşa cum îl cunoaşte toată lumea. Dânsul are în derulare câteva proiecte şi altele în perspectiva apropiată, cum ar fi complexul locativ din Valea Tandafirilor, cel din Calea Orheiului, complexul din str. Sadoveanu, dar şi casele de vacanţă în Vadul lui Vodă.  

Acum, la 13 ani de la fondare, GLORINAL reprezintă un pilon esenţial, un lider pe piaţa de profil, iar începutul a fost... ca la început. Vasile Chirică avea ideea acestui „pilon” încă de când plecase de la trustul MONOLIT STROI şi a început activitatea privată, prin 1991, doar că domeniul construcţiilor era pe brânci şi nu dădea semne de viaţă. Ulterior, când reapăruseră interesul pentru apartamentele nou-construite şi bani în stare să-l susţină, prin 1997, a adunat în jurul său o echipă, mică pe atunci, şi a purces la realizarea ideii, prin primul complex locativ din str. Zamfir Arbore, revoluţionar ca arhitectură în acea perioadă. Apoi a urmat „Colina Puşkin” şi multe altele, mai târziu. Creştea cererea, creştea şi oferta, au fost cooptaţi şi instruiţi specialişti calificaţi. Astfel, s-a ajuns la compania care, acum, populist vorbind, construieşte orice şi oriunde, de la sedii pentru ambasade, până la case pentru sinistraţi. Realizările acestei companii nu au rămas fără aprecieri – Ordinul „Gloria Muncii” şi „Ordinul Republicii” fiind distincţiile de stat cu care a fost menţionat Vasile Chirică. Apropo de primul ordin menţionat, denumirea companiei, compusă cu dicţionarul în mână, are la bază cuvântul „glorie”, iar după nume au venit şi realizări glorioase.

Vasile Chirică este o persoană deosebită cu pasiuni şi calităţi: îşi însoţeşte nepoţica la concertele vedetelor internaţionale în lume (Madonna, Shakira…). Merge în vacanţă la schiat, iarna… Face sport, frecventând sala de forţă de trei ori pe săptămână. Fire îndrăzneaţă, de un an încoace face cursuri de engleză chiar dacă nu e la prima tinereţe.

Natalia Chirică
37 de ani
Director comercial, compania
de construcţii GLORINAL


Specialitatea i-au ales-o părinţii, care au decis că este nevoie şi de un medic în familie, chiar dacă ea nu a visat niciodată la asta. S-a orientat, apoi, spre management, publicitate, relaţii cu clienţii, chestii de care are grijă şi acum, iar locul de muncă n-a fost greu de găsit – compania de construcţie al cărei director şi fondator este tatăl ei şi în care munceşte timp de zece ani. Pentru Natalia, 13 ani de GLORINAL înseamnă un nume obţinut prin muncă. Şi o continuă creştere, de la o companie mică cu 20 de angajaţi şi un singur şantier la lucrări în toată ţara şi intenţii reale de a trece hotarele ei. Cu un astfel de ritm şi cu multă muncă, deviza companiei („O casă pentru fiecare familie”) va deveni realitate. Pentru aceasta, GLORINAL vine în întâmpinarea clienţilor cu o varietate largă de oferte care se schimbă din an în an în funcţie de cerere: de la garsoniere, vile la sol, până la complexe sofisticate cu infrastructură proprie.

Paralel, a mai muncit pe un alt „şantier”, are propria familie şi creşte două fete care sunt pasionate mai mult de arte decât de cifre şi armătură, iar ea nu va insista să le dea casca şi mănuşile de constructor. S-ar putea ca muzica şi şantierul să aibă totuşi tangenţe – dacă fata mai mare, pusă serios pe cântat, va câştiga „Eurovisionul”, GLORINAL va fi „obligat” să construiască o sală destinată acestui eveniment. Mama şi fiica au făcut şi o înţelegere în acest context. Nataliei îi plac provocările, în special sporturile extreme, ea fiind o devoratoare de adrenalină în sens propriu. „Turul adrenalinei” este o obişnuinţă şi dacă schiază, o face de pe un munte abrupt, iar săritura cu paraşuta este şi ea în planurile apropiate, la fel ca şi cursurile de pilot pe care intenţionează să le urmeze. La câte înălţimi are pe şantierele de la GLORINAL, nici bungee jumping-ul nu este exclus, ba poate organizează şi un campionat naţional sau internaţional.  


Text: Marcel Toma.
Foto: Florin Tăbârţă

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău