VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Echipa Glorinal. Igor Gonţa, Sergiu Guja şi Veaceslav Borş
Septembrie 2011, Nr. 89

Echipa Glorinal. Igor Gonţa, Sergiu Guja şi Veaceslav Borş

Comentează   |   Cuprins

Igor Gonţa
34 de ani
Diriginte de şantier, lucrări specializate (apă, canalizare, gaz, încălzire)


Activează în cadrul companiei de aproape şase ani, dar o cunoştea cu mult timp înainte de a ajunge să muncească aici. În această perioadă a realizat destule, dar cea mai importantă şi dificilă sarcină a fost darea în folosinţă, în paralel, a două complexe locative, unul format din cinci case cu nouă nivele şi altul din patru case cu 16 nivele. Buna organizare a activităţii sectorului pe care îl conduce şi profesionalismul angajaţilor l-au ajutat să-şi îndeplinească obiectivul. Pe lângă edificiile date în folosinţă la GLORINAL, Igor mai bifează o realizare importantă în contul său: a reuşit să dezvolte sportul în cadrul companiei, aceasta având succese la diferite probe la nivel republican.  Echipa sa de volei, pe care a întemeiat-o acum trei ani şi care evoluează în campionatul Republicii Moldova, este un motiv aparte de mândrie. În plan personal, este mândru de familia sa, la care ţine enorm, de feciorul pe care îl creşte şi de casa pe care a construit-o.

Acei care i-au marcat viaţa au fost, fără îndoială, fraţii săi mai mari. Vroia să se facă fotbalist de mic, aşa că intenţiona să depună actele la Institutul Sportiv, dar cineva de acolo le-a zis că meseria de profesor de educaţie fizică nu e pentru el. Era anul 1994 şi fraţii l-au îndrumat la Universitatea Tehnică din Moldova, gest pentru care le este recunoscător tot timpul, fiindcă munceşte în domeniul care îi place.

Sergiu Guja
29 de ani
Diriginte de şantier (sectorul energetic)


De mic, vroia să se facă medic-chirurg – avea o atracţie pe care nu poate s-o explice acum, dar a studiat Energetica la Universitatea Tehnică din Moldova, a continuat masteratul, un an în câmpul muncii, după care, în 2006, a dat curs ofertei companiei GLORINAL, care avea nevoie de cadre în sectorul „energetic”. Compania l-a întâmpinat călduros chiar din pragul secţiei de cadre, unde a şi încheiat un „cincinal”, perioadă în care a crescut odată cu fiecare clădire dată în folosinţă. Şi nu au fost puţine realizările cu care se mândreşte, dar cele mai importante sunt încă înainte. Doreşte să avanseze în special în domeniul său concret, să crească în utilizarea tehnologiilor şi materialelor performante de standarde internaţionale, pentru că la GLORINAL ştacheta e mereu ridicată. Aici întotdeauna are în faţă sarcini complicate, cărora le face faţă de fiecare dată. Unul dintre cele mai dificile proiecte a fost construcţia de case pentru sinistraţii din Cotul Morii, unde o zi de muncă i se părea un an, dar la final s-a simţit împlinit şi absolut pregătit în aspect profesional.

Sergiu construieşte nu doar la GLORINAL – şi-a întemeiat o familie, se gândeşte şi la urmaşi, dar şi la „cuibul” său – moldovenii au asta în sânge, iar modelele de peste hotare cu zeci de ani staţi în chirie nu prind la noi. Casa trebuie construită neapărat aici, în Moldova. Fire dinamică, îi plac călătoriile, dar, chiar dacă merge undeva „în afară” şi rămâne fascinat de cele văzute, la sigur se întoarce, pentru că nicăieri nu e mai bine ca acasă.

Veaceslav Borş
34 de ani
Diriginte de şantier, sector finisări


„La început a fost cuvântul… Apoi a apărut compania GLORINAL, apoi şi eu în ea…” – într-o asemenea manieră originală vorbeşte Veaceslav Borş despre povestea unei companii de succes şi contribuţia sa la ea. Muncind la GLORINAL nu chiar de la început, ci „abia” de cinci ani, îi place foarte mult ceea ce face în cadrul acestei companii, cu care se mândreşte şi la care ţine enorm pentru că acolo are ocazia să muncească alături de oameni selecţi, profesionişti, dar şi de conducătorul companiei, Vasile Chirică, în special – „cel care îşi inspiră angajaţii nu doar prin planurile sale îndrăzneţe, dar şi prin chemarea la luptă, ca un veritabil conducător de oşti”. Sunt spusele dlui Borş, iar noi îl credem pe cuvânt.

Vorbeşte laudativ despre realizările GLORINAL-ului, la care a contribuit şi el şi cu care se mândreşte – inclusiv cel mai mare complex locativ, cel din Valea Trandafirilor, dar şi Mănăstirea Curchi… şi multe altele. Cheia succesului companiei GLORINAL o explică prin calitatea construcţiilor, datorată tehnologiilor avansate aplicate, operativitatea efectuării lucrărilor şi managementului eficient, toate astea contribuind la întâietatea pe care o deţine compania pe piaţa construcţiilor din Republica Moldova. GLORINAL este locul în care mulţi oameni au şansa de a-şi realiza visul, cum a fost şi în cazul lui Veaceslav Borş – cel de a munci în domeniul construcţiilor. Chiar şi fiica sa, Paula, în vârstă de şapte ani, dacă desenează o clădire, sus pe ea scrie, neapărat, GLORINAL!  

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău