VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Dumitru Diacov. Politicianul  şi fetele lui
Octombrie 2005, Nr. 18

Dumitru Diacov. Politicianul şi fetele lui

Comentează   |   Cuprins

Peste cinci ani de la apariţia Nataliei, fiica care l-a învăţat cum să fie un tată perfect, Dumitru Diacov era foarte sigur că sărbătorile de iarnă îi vor bate la uşă şi cu un moştenitor. Când să se întâmple minunea, femeia de la maternitate însă i-a spus foarte clar şi scurt: „Fată”. Lui Dumitru Diacov îi sări inima din piept: „Ia mai uitaţi-vă o dată în listă”, - i-a recomandat femeii viitorul speaker, care de nouă luni se tot visa încontinuu socru mare. „Omule, eu în 28 de ani de muncă nu am greşit niciodată”.

Aici Diacov, pe atunci ziarist la TV Moldova, s-a răsucit în călcâie, şi-a aprins o ţigară, a râs în sinea sa de faptul cum se vedea, conform datinelor moldoveneşti, ierarhic superior socrului mic, şi în două ore s-a conformat celor regizate de soartă. Pentru un băiat nu i-au mai ajuns bani, zice el. Iar Olesea, blondă şi cu ochi verzi, a avut grijă să-i fure cele mai frumoase trăsături.
Fiind ziarist, şi-a făcut un hobby din a-şi poza fetele la tot pasul. Un perete din biroul său este plin cu imaginile lor din copilărie, în alb-negru. Ele, în schimb, la şedinţa foto pentru „VIP magazin”, au avut grijă să-i aleagă cămăşile şi mocasinii. Dl politician s-a subordonat cu o satisfacţie necamuflată sugestiilor lor în materie de stil.

Pentru Natalia, sora ei a fost întotdeauna etalonul perfecţiunii feminine, iar pentru Olesea – invers. Sunt şi acum, ca şi în copilărie, cele mai bune prietene. Prima, leoaică focoasă şi ambiţioasă, deşteaptă şi calculată, cealaltă – un capricorn mândru, calm si delicat. Întotdeauna au vrut să se fi născut una în zodia celeilalte.

Dumitru Diacov nu le-a impus fiicelor la ce şcoli să meargă, nu le-a controlat notele din caiete, nu le-a găsit locuri de muncă bine plătite. „Nu am făcut nimic special pentru ele. Din păcate, poate. De fapt, ele şi-au ales singure biografiile, specialităţile, soţii.” Natalia a făcut ASE-ul la Bucureşti, iar Olesea - ceva mai aproape de tata, politologie. Ambele vorbesc liber engleza, Olesea – şi germana. În privinţa soţilor, au căutat ca aceştia să semene măcar 10 la sută cu tatăl lor, să fie, ca şi el, inteligenţi, perseverenţi şi cu sufletul deschis. Natalia i-a dăruit doi nepoţi minunaţi – pe Naila-Raluca şi pe Nichita-Luca. Olesea se mai gândeşte.
Deocamdată, Natalia şi Olesea Diacov nu sunt foarte deschise să-şi imprime sentimentele şi emoţiile pe banda dictafonului nostru. Tot ce au putut face, a fost să-i ţină companie dlui Diacov pe copertă şi să ne spună ce aţi citit în rândurile de mai sus. Locul tatălui lor în politică le-a făcut să sufere în anumite momente pe care nu ar vrea să le retrăiască din nou. Acum, ni s-a deschis politicianul Dumitru Diacov. A pus toate cărţile pe masă. Sau aproape toate. Întoarceţi pagina.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Buna,

Diacov Numele meu este Mark, eu sunt din Brazilia.
Diacov'm de familie care au venit din Moldova, am documente vechi care arata ca doresc sa arate dl. Dumitru Diacov el are prieteni
Marcos Diacov   -  
15 Septembrie 2011, 19:36
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău