VIP Magazin
15 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Dragoş Galbur. Rebelul anului 2012
 Descarcă
Decembrie 2012, Nr. 103

Dragoş Galbur. Rebelul anului 2012

Comentează   |   Cuprins

Blogger, medic

Chemarea Străbunilor
Adeptul unirii cu Patria mumă, adică România, se manifestă în cel mai curajos şi categoric mod. Se pune în poară cu oricare îi stă în cale, ia atitudine şi vizavi de alte aspecte ale vieţii sociale. Cea mai recentă ispravă a sa este o revistă online de umor, sarcasm, ironie şi perle de-ale „celebrităţilor” din spaţiul dintre Prut şi Nistru. Cu denumirea „Moldoveni Celebri“, pagina de pe Facebook.com a adunat peste 700 de fani într-o singură zi. Recunoscut pentru pasiunea sa faţă de tot ce înseamnă naţional, tradiţie, valori, exact pe dos faţă de tendinţele generaţiei din care face parte. Ar fi fost de neiertat dacă nu l-am fi „aranjat” într-un rol de dac, să simtă măcar pe durata unei şedinţe foto chemarea străbunilor.

A fost ok în 2012?
Mi-e trist să mă despart de anul 2012, pentru că-i anul Dragonului, anul meu după horoscop. Pot să zic că a trecut prea repede anul ăsta! A fost unul dintre cei mai zbuciumaţi ani, mai ales că mă aflu la un fel de cotitură nouă în viaţă, la fel ca şi întreaga Moldovă.

Ai meritat un „10” pe linie?
Mereu există loc de mai bine. Perfecţiune nu există, deci, oricât de bine, în viziunea mea, am realizat anumite lucruri pe parcursul acestui an, simt că aş fi putut face mult mai multe. Note nu pot să-mi acord singur, să mă aprecieze alţii, dacă merit. Pentru anul viitor, mi-au rămas încă şi mai multe lucruri să fac, atât pe plan personal, cât şi în general, pe plan social. Asta în caz că nu vine sfârşitul lumii acum în decembrie.

Dacă cititorii te văd acum în faţă, înseamnă că sfârşitul n-a venit. A fost vreo secundă în care să crezi că 2012 poate fi ultimul?
În general, sunt un om superstiţios şi sceptic. De altfel, realizez că din punct de vedere ştiinţific, orice început are un sfârşit inevitabil. Aşa că – da, cred într-un sfârşit al lumii, dar totodată nu cred că anume acuma va fi. Mai am prea multe de făcut, n-ar fi corect din partea lui Dumnezeu să apese butonul STOP acum.

Este vreun ins mai rebel ca tine în ţara asta?
Anul ăsta, toţi „rebelii” din Moldova au fost cam pasivi, dar, lăsând modestia la o parte, nu cred că cineva în afară de mine s-a manisfestat într-o măsură oarecare pe un spectru de activitate atât de vast.

Care va fi ziua în care vei spune că eşti un om împlinit?
Nu ştiu care va fi ziua aceea, dar ştiu că va fi clipa dinaintea morţii. Atunci, de obicei, faci într-o secundă o recapitulare a vieţii şi vezi dacă ţi-a reuşit sau nu. Eu vreau să schimb multe lucruri în ţara asta, în lumea asta, în societatea noastră, în mintea mea, vreau să am mulţi copii, foarte mulţi, care să reuşească şi ei în viaţă. Aşa că, atunci când îmi va veni ceasul şi întrebarea „Viaţa mi-a reuşit?”, răspunsul „Normal că da!” mult să nu aştepte.

Până ajungi tu acolo, ia fă repejor o recapitulare la ce-ai mai dres în acest anişor…
Pe Facebook, două pagini – „Basarabia de după independenţă (www.basarabia91.net) şi “Moldoveni Celebri”. Ambele în total având peste 7 mii de abonaţi. Dacă prima este o revistă cultural educativă despre Basarabia, limba română, istorie, etc, atunci a doua e o revistă de umor, sarcasm şi ironie, prin care aduc în evidenţă perlele, comentariile şi prostiile spuse de unii politicieni, cântăreţi sau simpli cetăţeni ai Republicii Moldova. „Moldoveni Celebri” a reprezentat un succes din start, în doar 2 săptămâni peste 3500 de oameni s-au abonat la pagină şi abonarea continuă. În fine, aceste două proiecte online, pe lângă blogul personal www.galbur.md, sunt mai mult un hobby, un fel de a-mi petrece şi eu util timpul liber, unde mai vezi că ador să râd, ador umorul, e vital pentru mine.

„Chemarea străbunilor”
Jack London
Jack London poate fi considerat prozatorul american cel mai tradus şi, implicit, cel mai cunoscut în Europa, iar ,,Chemarea străbunilor” îşi are sursa de inspiraţie în viaţa animalelor. Eroul din acest roman este câinele Buck, un câine care poartă în vene sângele strămoşilor săi nordici.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
=Crainicul Unionist=   -  
22 Septembrie 2013, 04:54
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău