VIP Magazin
16 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
Dorin Recean. Oficialul anului 2012
 Descarcă
Decembrie 2012, Nr. 103

Dorin Recean. Oficialul anului 2012

Comentează   |   Cuprins

Ministrul Afacerilor Interne

Adio, Arme
Menirea lui este să aducă schimbarea în MAI, să-i coboare pe poliţişti mai aproape de popor şi să-i pună în serviciul acestuia. Şi să dea jos milităria din pod. Postul în care se află de mai puţin de un an este de altă natură comparativ cu activitatea profesională anterioară a dlui Recean. Dacă ţinem cont de faptul că Dorin Recean este şi primul ministru civil de interne, denumirea cărţii lui Ernest Hemingway este tocmai la ţanc în cazul lui şi al reformelor pe care şi le doreşte.

Se pare că 2012 a fost unul deosebit pentru Dvs…
Categoric un an al schimbărilor, atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu. A fost anul deciziilor, anul echipei.

Mulţi au fost interesaţi să vadă ce poate face din start un ministru de interne fără epoleţi. Aţi dezamăgit scepticii?
Am reuşit să induc o nouă viteză reformei MAI şi poliţiei. Integrarea poliţistului în societate, patrularea rutieră, lupta cu crima organizată au o nouă dinamică. Legea poliţiei a fost definitivată, aprobată de Guvern şi Parlament. Am elaborat noua structură a MAI, a Poliţiei, a Poliţiei de Frontieră. Partenerii de dezvoltare cresc esenţial efortul de susţinere a proiectelor de dotare tehnică şi de instruire în toate subdiviziunile MAI. Şi cel mai important: am reuşit să aduc oameni profesionişti în poziţii-cheie în cadrul ministerului şi al subdiviziunilor. Totuşi, mai este mult de lucru, iar în anul viitor, aceste reuşite trebuie să producă rezultat pentru societate, pentru cetăţean.

S-a tot vorbit atâta de sfârşit...
Anul 2012 într-adevăr ar trebui să marcheze un sfârşit: sfârşitul categoric al trecutului sovietic – în acest an am obţinut explicit perspectiva europeană. Îmi doresc să păşim siguri şi mândri în Europa. Avem tot suportul UE în acest sens şi e foarte important să lucrăm cu toţii disciplinat ca să transformăm Moldova. În acest sens, transformarea poliţiei dintr-un serviciu în interesul statului într-un serviciu în folosul cetăţeanului, orientat spre drepturile şi libertăţile omului, este o prioritate pentru mine şi pentru echipă. Astfel, 2012 este un an de început.

Ce emoţii vă oferă titlul „Oficialul anului” în versiunea „VIP magazin”?
Funcţia de ministru nu este un piedestal şi nu o văd ca pe un rezultat al unei competiţii. Este un angajament prin care îţi asumi conştientizat obiective ambiţioase. Mă bucur mult şi sunt onorat că echipa din care fac parte a avut încredere în mine.

Care sunt condiţiile unui un om împlinit? Le întruniţi?
La orice etapă din viaţă am în faţă obiective de realizat. Viaţa e un proces continuu de provocări, reuşite şi învăţare continuă. Avem ce învăţa din orice experienţă, de la cei din jur, de la mediul în continuă schimbare. La orice etapă trebuie să avem toate motivele să ştim că viaţa ne-a reuşit. Despre mine concret, am o familie iubitoare, o echipă de încredere, prieteni valoroşi şi o provocare excepţională de a reforma MAI-ul.

„Adio, arme”
Ernest Hemingway
Un roman cu tentă autobiografică, scris de deţinătorul Premiului Nobel în 1929. Prezintă o poveste de dragoste care se desfăşoară în timpul campaniilor militare în Italia în perioada Primului Război Mondial.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+1°