VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Dorin Chirtoacă. Oficialul anului 2011
 Descarcă
Decembrie 2011, Nr. 92

Dorin Chirtoacă. Oficialul anului 2011

Comentează   |   Cuprins

Dorin Chirtoacă se află deja la al doilea mandat. Victoria pe care a obţinut-o în alegeri o consideră o schimbare nu numai a Chişinăului, ci şi a întregii ţări.

Staţia de epurare, troleibuzele noi, dar şi scandalul în legătură cu drumurile sau cu corupţia i-au adus o popularitate foarte mare. Probabil că acesta este şi unul dintre motivele pentru care, până în ziua de azi, inima primarului este liberă.

„Chişinăul, comparativ cu alte oraşe, nu este murdar”

>> Orice s-ar întâmpla în chişinău, de vină e chirtoacă. totul începe în transportul public sau pe drum. Când vom avea drumuri bune, când vor fi reparate drumurile în suburbiile care v-au votat activ şi când vom avea transport public de calitate? Pentru suburbii avem alocate 10 mln. de lei pentru reparaţii de drumuri. Ceea ce este mult mai mult decât anul trecut. Mai întâi trebuie să reparăm străzile principale, să nu ne pomenim că avem străzi secundare bune, iar străzile principale să fie în aceeaşi stare, nefiind reparate de circa 30-40 de ani. Dacă e să ne referim la transportul public, pot să afirm că nu putem înlocui la moment maxi-taxiurile. Ele, cu timpul, vor trece în rute de autobuz. Aşa cum a fost cazul rutei 122 sau 28. La moment, locuitorii capitalei au o alternativă, troleibuzele noi.

>> Credeţi că menţinerea la guvernare a aie se datorează locuitorilor mun. Chişinău care au votat pentru Dorin Chirtoacă? Nu-i vorba că se datorează. Întotdeauna Chişinăul a însemnat tendinţa. Ceea ce se întâmplă astăzi în Chişinău a însemnat ziua de mâine a locuitorilor din republică. Alianţele stranii formate între partide la nivel local au arătat alte intenţii.

>> Anul acesta toţi laudă iluminatul de sărbătoare, dar mai avem şi mulţi copaci împodobiţi cu sacoşe de plastic prin Chişinău. Cum veţi rezolva această problemă? Chişinăul, comparativ cu alte oraşe, nu este un oraş murdar, dar în acelaşi timp nu prea ne pasă de curăţenie. În momentul în care oamenii aruncă gunoi peste geam, îl aruncă acolo unde sunt frunze sau aruncă deşeuri din construcţie în containere, nu prea avem ce face. Mai că m-aş apuca să facem o expoziţie, de jumătate de an, în copaci pentru ca oamenii să înţeleagă mai bine. Primăria nu poate amenda pentru astfel de acţiuni. În Occident s-a cam renunţat la plastic, ar trebui să renunţăm şi noi.

>> De ce nu încercaţi să obţineţi posibilitatea de a încasa amenzi de la locuitorii municipiului atâta timp cât e aie la putere? Am încercat, dar nu a mers. Vom începe din nou. Am rugat viceprimarii să înceapă lucrul în această direcţie.

>> Cste exemplară acţiunea primarului din Vilnius... Acela a fost un spot publicitar. Şi eu am mers şi am ridicat o gheretă, deşi nu aveam niciun drept. Am mai făcut nişte lucruri pentru care am primit pedepse. Metodele trebuie totuşi să fie legale. Ghereta ridicată a fost reamplasată conform unei hotărâri judecătoreşti pe baza unei copii, din nimic.

>>  Când vom avea mai multe parcări şi nu vom asista la parcări neregulamentare chiar în faţa primăriei? Noi avem un proiect de regulament care trebuie să treacă prin consiliu cu privire la ridicarea maşinilor parcate ilegal. În acelaşi timp, peste 2000 de locuri de parcări au fost create şi vom continua acolo unde avem spaţiu. Dar trebuie să înţelegem că nicăieri în lume nu sunt destule locuri de parcare în centru. Pentru a ajunge în centrul oraşului, îţi laşi maşina undeva mai departe. La noi, dacă ai putea intra cu maşina în magazin, ai face-o şi pe asta.

>> Aveţi o echipă de fete atât de puternică în Partidul Liberal. Majoritatea necăsătorite. Când se căsătoreşte Dorin Chirtoacă? Nu numai în PL sunt fete frumoase, dar şi în primărie, şi în guvern, şi în alte partide. Dacă o fi să fie şi membră de partid, şi colegă de idei... dar nu asta este determinant. Important e să apară scânteia, să existe o apropiere firească între bărbat şi femeie, de unde se naşte dragostea şi apoi apare respectul şi încrederea, apoi se întemeiază o familie. Deşi sunt familii unde soţul şi soţia au viziuni diferite.

>> Încă nu a apărut o astfel de persoană în viaţa lui Dorin Chirtoacă? Nu pot răspunde la această întrebare.

Foto: Dragoş Cojocaru

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Salut tuturor!!!
in privinta domnului Chirtoaca chiar nu am avut niciodata ceva rau de spus.Credca la moment e cel mai responsabil si cea mai buna fata a Chisinaului si a intregii tari.Nu promite atitea dupa cite face iar noi oamenii ar trebui sa intelegem cit e de greu sa conduci un oras cu atitea probleme si cu atitea oameni nemultumiti......imi pare rau ca uneori este atit de criticat insa ma bucur caci cu toate astea el continua sa demonstreza ca isi face meseria cu cap..........
Dati sa-i intindem o mina de ajutor,dati sa-l sustinem in ceea ce face si sa nu mai privim lucrurile chiar atit de rau pentru ca intradevar el e cel care ne determina pe noi,el e oglinda noastra..........
TATIANA   -  
18 Ianuarie 2012, 14:11
Sus ↑
Mi-a plăcut întrebarea și răspunsul cu numărul șase! În special ultima propoziție din răspuns!
Anișoara   -  
18 Ianuarie 2012, 17:21
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău