VIP Magazin
30 Septembrie 2020
Print
Print
Print
Print
Dorin Chirtoacă. Oficialul anului 2010
 Descarcă
Februarie 2011, Nr. 81-82

Dorin Chirtoacă. Oficialul anului 2010

Comentează   |   Cuprins

32 de ani, Primarul general al Mun. Chişinău, vicepreşedinte PL

În acest ultim an de mandat, primarul capitalei Dorin Chirtoacă şi-a pus în valoare mai mult ca în oricare din precedenţii trei ani postura de gospodar. Dacă a scăpat de comuniştii lui Voronin care îi arestau bradul şi îi bruiau acţiunile, a putut, în sfârşit, să se dedice în totalitate nevoilor urbei. A scăpat oraşul de o năpastă care îl bântuia de trei decenii - mirosul neplăcut datorat staţiei de epurare a apei. Ceea ce nu au reuşit vreo cinci predecesori de-ai săi la cârma Chişinăului, a izbutit el, cel mai tânăr primar de capitală din Europa.

A doua mare ispravă este legată de reparaţia drumurilor capitalei, care înainte de căderea gerurilor luase o amploare rar întâlnită la Chişinău. Iar până la vară primarul ne promite că vom călători în troleibuze noi şi că ne vom scălda în lacul de la Valea Morilor. Dacă toate acestea se vor întâmpla, chiar nu vedem ce îi va împiedică pe chişinăuieni să-i mai ofere un mandat la alegerile locale din 2011.

Dar preocuparea pentru managementul capitalei nu l-a împiedicat pe Dorin Chirtoacă să fie în continuare în epicentrul politicului. A arătat cu degetul cine l-ar fi omorât pe Valeriu Boboc în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, s-a implicat activ în campania electorală pentru scrutinul parlamentar de la 28 noiembrie. Rezultatele sub aşteptări ale Partidului Liberal i-a determinat pe mulţi să revină la ideea de acum un an, şi anume aceea că Dorin Chirtoacă ar trebui să-l înlocuiască la şefia partidului pe unchiul său Mihai Ghimpu.

Dorin Chirtoacă întruchipează noul tip de politician moldovean - instruit, modern, patriot. După patru ani de mandat de primar, care au reprezentat mai degrabă un fel de tatonare a terenului şi de cunoaştere a tuturor realităţilor, decât o activitate plenară, Dorin Chirtoacă pare să fie mult mai pregătit pentru a se dedica unui domeniu, pe care, în 2007, când a ocupat postul, îl cunoştea la modul mai mult teoretic.

Cum a votat internetul (www.vipmagazin.md)

Dorin Chirtoacă - 45,3%
Natalia Gherman  - 29,6%
Alexandru Tănase - 20,3%
Victor Osipov - 4,8%

Proiect de
Sergiu Gavriliţă.
Coordonator:
Simion Ciochină, Irina Tribusean
Text: Constantin Cheianu. Marcel Toma. Rodica Trofimov
Foto: www.fotoroom.md, Vadim Jantâc

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

hahahahah Bilionaru nostru
Billionar   -  
04 Februarie 2011, 01:42
Sus ↑
mie imi place de Dorică!:)
me   -  
29 Martie 2011, 03:12
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău