VIP Magazin
25 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Dorian Berdos. Businessmanul anului 2011
 Descarcă
Decembrie 2011, Nr. 92

Dorian Berdos. Businessmanul anului 2011

Comentează   |   Cuprins

Anul acesta, reţeaua de farmacii „Felicia” şi-a reconfirmat poziţia de lider pe piaţa farmaceutică de la noi, figurând şi în topul celor mai recunoscute branduri naţionale. Succesul pentru Dorian Berdos, directorul Companiei „Felicia”, este, se pare, echivalent sănătos cu multă muncă, ca să nu zicem dedicaţie sau abnegaţie.

Nu-i place să arunce vorbe în vânt - esenţa şi ideea sunt pilonii invincibili ai afacerii sale. În 2011 a iniţiat mai multe proiecte importante, printre care „Felicia Optic Center”, unul dintre cele mai moderne şi frumoase saloane de optică din Chişinău şi revista de sănătate, frumuseţe şi un mod sănătos de viaţă „Felicia”.

„Important e să fii sincer cu tine însuşi”

>> de ce calitate a caracterului dvs. a trebuit să daţi dovadă mai mult în 2011? Cred că am „exploatat” aceleaşi calităţi dintotdeauna de a fi şi de a munci – disciplină, perseverenţă, optimism. În ultimul timp am înţeles că încordarea trebuie alternată cu relaxarea, căci o stare de încordare continuă nu este nici pe aproape una productivă.

>> cum a fost în general anul 2011 pentru compania „Felicia”? Un an bun şi eficient. Am consolidat echipa de manageri, am încheiat contracte noi cu mulţi furnizori. Astfel, am lărgit asortimentul de medicamente şi în special al produselor din gama cosmetică. „Felicia” a devenit reprezentant oficial şi distribuitor exclusiv al multor branduri internaţionale. Am lansat concepte valoroase de educare şi consiliere a clienţilor noştri prin lansarea revistei „Felicia”, care promovează modul sănătos de viaţă, o premieră pentru businessul farmaceutic naţional.

>> într-o perioadă de criză, aţi deschis „felicia optic center”. A fost vorba de o provocare pe timp de recesiune sau de o nouă exprimare în afaceri? „Felicia Optic Center” este un proiect la care am lucrat mult timp înainte de recesiune. Este un proiect bine gândit, iar apariţia lui este una absolut necesară şi inovativă, aşa cum a fost la timpul său farmacia. Este un nou concept de abordare, prezentare şi deservire în domeniul opticii.

>> care a fost cel mai bine vândut medicament în moldova în acest an?  Cred că vă aşteptaţi să vă răspund „Viagra”, care se pare că e cea mai reuşită invenţie din ultimii ani. De fapt, pe primele poziţii, în funcţie şi de sezon, mereu s-au situat preparatele imunostimulatoare, vitaminele şi contraceptivele, ceea ce ne arată că tendinţele sunt totuşi spre un mod sănătos de viaţă.

>> ştim că faceţi jogging aproape în fiecare zi. moldovenii iubesc sportul sau îl practică mai mult pentru fiţe? Chiar dacă unii îl practică pentru fiţe, oricum e un lucru salutabil, pentru că în timpul sportului organismul elimină acelaşi fel de hormoni ca şi în timpul stresului. Până la urmă, intenţiile şi cauzele frecventării sălii de sport pot fi diferite, rezultatul va fi acelaşi – o generaţie mai sănătoasă. Pentru mine, plimbatul cu pas intens are dublu sens: pe lângă efectul sănătos al unei plimbări la aer curat, este şi un remediu meditativ. Singurul lucru ce lipseşte sunt condiţiile adecvate şi insuficienţa mai multor trasee prin parcuri, lucru cu care se poate mândri orice oraş european. Mi-aş dori să contribui în acest aspect, este o nouă temă de gândire. 

>> în ultimul timp, se pare, fiecare al doilea om se ocupă de politică, pentru că, dacă nu tu te ocupi de ea, se va ocupa ea de tine. cum comentaţi această „regulă” a timpurilor noastre? Părerea mea rămâne neschimbată: nu pot face ceva pe jumătate. Sunt de felul meu perfecţionist şi prefer să mă dedau lucrului totalmente. Iar în politică, în sensul utilităţii sociale, voi încerca să găsesc alte modalităţi de manifestare. De fapt, care ar fi sensul dacă am năvăli cu toţii în politică, cine va lucra atunci în toate celelalte sectoare? E mult mai important să te ocupi cu ceea ce îţi reuşeşte cel mai bine. Aşa vom avea şi politicieni profesionişti, şi oameni de afaceri buni, şi specialişti adevăraţi în toate domeniile. Important e să fii sincer cu tine însuţi.

>> în ce alt domeniu de afacere v-ar plăcea să vă manifestaţi? Aş putea să spun că deja încerc. E vorba de noul proiect la care lucrez de câţiva ani – un hotel modern. Un nou domeniu pentru mine, foarte interesant.

>> ce remediu personal aveţi împotriva durerilor de cap? Personal, iau un citramon, uneori două. De obicei, îmi trece repede.

Foto: Dragoş Cojocaru
Locaţie: Parcul Dendrariu din capitală

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

eh...numai bussinesmani
sandaa   -  
14 Ianuarie 2012, 14:22
Sus ↑
respect
igor   -  
15 Ianuarie 2012, 02:15
Sus ↑
"sandaa"- ehh,numai invidie.
Anna   -  
17 Ianuarie 2012, 00:44
Sus ↑
EHH NUMAI CU LAUDA DAR TREBUE SA AIBA GRIJA SI DE RAMURA DE JOS
laura   -  
05 Februarie 2012, 14:51
Sus ↑
Da ramura de jos cind o sa invete sa mai aiba si singura grija de ea.Respect mult pentru Dorian si mult succes inainte.
fritss   -  
22 Februarie 2012, 10:17
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău