VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Dibo. filozoful de la „Fabrica de staruri”
Aprilie 2009, Nr. 60

Dibo. filozoful de la „Fabrica de staruri”

Comentează   |   Cuprins

Pentru el, finala „Fabricii de staruri” nu a fost un vis în sine. Pentru că există şi alte visuri în viaţa lui. Cel mai mult, Dima Botnaru (Dibo) şi-a dorit să capete experienţă şi ca lumea să afle cine este Dibo şi ce vrea el să spună. Asta ne-a demonstrat-o şi la „Fabrica de staruri” – că are atitudine faţă de tot ce i se întîmplă. Şi atunci cînd îl calci pe nervi, şi atunci cînd iubeşte, se îndrăgosteşte sau îşi pune bereta lui Che Guevara.

DiBo, îmi pari aşa, un pic obosit şi plictisit...
Da, un pic obosit şi plictisit. N-am reuşit să mă relaxez. Aş vrea să mă încui în casă, să dorm sau dacă să ies undeva, să fie un loc cu nu prea multă lume. Faptul că am participat la „Fabrica de staruri” nu înseamnă că trebuie să fiu permanent în public.

Ce lecţie ţi-a dat „Fabrica de staruri”?
Coregrafie, solfegiu, toate pe care le-am avut. Iar în ceea ce priveşte relaţiile cu oamenii, le-am „învăţat” şi pînă la proiect. Probabil, „Fabrica” mi-a confirmat un lucru – în orice situaţie, trebuie să rămîi tu însuţi.

Ce ai făcut cînd ai ajuns acasă?
După finală, mi-am luat un taxi spre casă. Pe drum, ne-a oprit un poliţist. Ne-a întrebat de unde venim. „Cine-i acolo, Alexandru?”, a întrebat poliţistul. Auzind cine-i în spate, a mai întrebat o dată: „Dibo, da unde-i Alexandru?”... Am ajuns acasă, am inclus televizorul, care era mai mult ca fundal, vroiam să aud nişte sunete, şi m-am culcat.

De ce ţi-a fost dor cel mai tare?
De modul meu de viaţă pe care îl duceam înainte de proiect. Îmi place să stau în linişte sau la calculator, ascultînd muzică nouă sau scriind versuri. Sau meditînd filozofic, gîndindu-mă la viaţă.

Din ce îţi cîştigi banii?
Lucrez împreună cu părinţii.

Ai reuşit să-ţi faci nişte planuri de viitor?
Îmi doresc să lansez primul album. Aş vrea să încerc să scriu şi muzică. Colaborările cu alţi compozitori mi se par mai dificile, pentru că nu întotdeauna pot să coincidă stările de spirit sau gîndurile.

Tu ai făcut vreo şcoală de muzică?
La şcoală am fost într-o clasă cu profil muzical, pînă într-a cincea. Dar am de gînd să fac studii mai serioase în domeniu.

Ce au zis părinţii despre evoluţia ta la „Fabrica de staruri”?
Sînt satisfăcuţi de ceea ce s-a întîmplat, ei s-au încărcat cu mai multă energie decît mine. Eu am lăsat-o pe toată la „Fabrica de staruri”, am rămas fără emoţii şi simt un mare gol în suflet. Sincer, nu mă şochează faptul că sînt oameni care îşi doresc un autograf de la mine – acest lucru nu mă face nici vesel şi nici trist.

Dar asta ţi se va întîmpla de azi înainte...
Eu n-am reuşit să arăt tot ce pot în acest Proiect. Am venit în hip-hop nu pentru a cînta gîndurile şi sentimentele altora. Am ce spune şi-mi place ceea ce fac. Vreau să-mi creez propriii mei admiratori - dacă ei mă vor înţelege, înseamnă că vor fi susţinători adevăraţi şi nu se vor uita la chipul meu sau la faptul cît de bine dansez pe scenă.

Ai mulţi prieteni?
Ştiu că un om nu poate avea mulţi prieteni. Aşa îmi pare mie, prietenia trebuie să fie ca o concluzie spre sfîrşitul vieţii.

OPINII:

Sergiu Musteaţă, producător muzical:
Pentru mine, acest proiect a fost o provocare şi un examen, în acelaşi timp, de aplicare a cunoştinţelor mele. Toţi cei şase finalişti au şanse reale a se lansa în show-business. Dar, fiecare are capul şi calea sa. În general, toţi cei care au participat la proiect au talent muzical, din păcate mai au de învăţat la capitolul personalitate.

Valeriu Vdovicenco, profesor de canto:
Cea mai mare lecţie pe care au învăţat-o tinerii noştri e să poată cînta pe scenă, live, în faţa publicului. Acest lucru nu se învaţă nicăieri, în nici un manual de teorie muzicală. Pot să spun că s-au schimbat şi au crescut cu toţii. Şi chiar dacă mulţi dintre ei nu au o pregătire muzicală, au potenţial. Şi fiecare dintre ei îşi poate face o carieră în acest domeniu.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

textul de mai sus ma condus la ideea ca intradevar esti tu insuti
iulia   -  
16 Ianuarie 2010, 17:17
Sus ↑
DIBO ESTE CEL MAI BRRRRAVOO DIN TOTI CONCURSANTII.Cel mai serios si cel mai bravo
rutza   -  
01 Martie 2010, 19:00
Sus ↑
BRAVO,Dibo,cel mai tare din fabrica L-AM VOTAT SI MI-AM DORIT SA CISTIGE,ORICUM E UN INVINGATOR.El poate ajunge mare vedeta,are nevoie de un sponsor bun,IN Moldova asa oameni e greu de gasit SUPER
vriky   -  
03 Martie 2010, 12:52
Sus ↑
un BRAVO mare de tot pentru Dibo ....imi place cum gindeste ..si era cu mult mai bine daca era sa cistige el ......este inka un in viata muzicii pentru Moldov ...lam sustinut in timpul proectului ...si il sustin incontinuare
nata   -  
03 Martie 2010, 20:53
Sus ↑
Dibo,eu te ador!Unde esti,ca sa imi dai un autograf???
:)
Fan nr 1   -  
10 Aprilie 2010, 13:24
Sus ↑
Dibo sa stii ca ai admiratorii tai esti bun,...faci treaba buna simi plac tote piesele tale,,,succese mari in viitor nu te lasa,....BRAVOOOOOOOOOO!!!!
Boss   -  
30 Aprilie 2010, 11:49
Sus ↑
DIBO esti cel mai realist cintaret, imi place ca spui ceia ce e defapt real, traesti in lumea reala si nu ascunzi necazurile intregii lumi, pentru asta te apreciez mult si iti doresc mult succes si sa stii ca iti ascult foarte des piesele tale si iti pot spune ca ma regasesc in ele. BRAVO...
lilika   -  
09 Iulie 2010, 11:19
Sus ↑
Mersi pentru cuvintele de indrumare )) simt ca nu sunt singur ) suntem deja multsi ))
www.dibo.md
DiBo   -  
20 August 2010, 14:38
Sus ↑
bravo stilistului care la imbracat :) mult depinde
lumka   -  
30 Noiembrie 2010, 18:59
Sus ↑
Dibo,imi place cum gindeshti,imi place ca eshti real...ascult toate melodiile tale shi-mi revad viatza ce o traiesc.... imi place atit de mult cum eshti..! Itzi doresc succese in continuare!!
Svetic   -  
07 Martie 2012, 00:47
Sus ↑
si acum nu se mai aude nimic despre Dibo.
Pacat!!!
Aurica   -  
13 Februarie 2014, 13:53
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău