VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Destinații de vară: Castelul Mimi
August 2016, Nr. 142-143

Destinații de vară: Castelul Mimi

Comentează   |   Cuprins

Castelul Mimi este o destinaţie de interes internaţional unică în Republica Moldova. Edificiul se pregătește pentru a doua viaţă. În 2016, pas cu pas, element cu element, el se va deschide publicului.

Localizare:

Se află în comuna Bulboaca, raionul Anenii Noi, la 35 de km distanţă de Chișinău, în direcţia Tiraspol.

Capacitate / Facilităţi:

La originea Castelului Mimi stă o personalitate măreaţă a timpurilor – Constantin Mimi – ultimul guvernator al Basarabiei. E un vinificator care şi-a dedicat viaţa viţei-de-vie şi vinificaţiei, care a fondat primul castel de vin din ţară şi a dezvoltat una dintre cele mai vestite podgorii. Ţarul Nicolae al II-ea sau regele Carol al II-lea au fost printre oaspeţii marcanţi care au făcut popasuri la castelul boierului Constantin Mimi.

Din 2011 a început restaurarea edificiului, proces care este pe ultima sută de metri. În momentul de faţă, vizitatorii au parte de excursii și degustări ale celor mai selecte licori marca Mimi.

Castelul Mimi are un restaurant „Bufniţa Albă”, cu capacitatea de 80 de persoane, unde veţi savura bucate deosebite în mijlocul istoriei; două săli de degustaţie, cu capacitatea de 18 persoane fiecare, și sala de evenimente, cu pereţi de sticlă, pentru 300 de persoane. Barul „Wine Party Room”, cu o capacitate de 70 de persoane, va fi și el deschis până la sfârșitul verii. Castelul este adaptat necesităţilor odihnei de familie și va pune la dispoziţia vizitatorilor două piscine în aer liber: una pentru adulţi – de 25 m x 12 m, și una pentru copii – de 3 m x 3 m. Trei terase de vară, un havuz în centrul Mimi Square și multe, multe evenimente vor fi ca un magnet pentru toţi doritorii să se salveze de oraș, căldură și rutină. Toamna, în cadrul castelului, va fi inaugurat un hotel cu posibilitate de cazare în 15 apartamente, cu acces la un bazin închis, Wine SPA, saună și baie turcească. În plus, tot din toamnă, turiștii vor putea să se cazeze în șapte căsuţe de hotel al căror interior e în stil modern cu motive tradiţionale. Tot atunci vor fi deschise spaţiile muzeale din incintă, inclusiv o expoziţie dedicată lui Constantin Mimi și alta dedicată covorului tradiţional moldovenesc.

Bucătărie:

Castelul Mimi se mândrește cu o varietate mare de bucate tradiţionale moldovenești, dar și cu bucate europene pregătite din ingrediente naturale și combinate cu cele mai fine vinuri.

Publicul-ţintă:

Turiști sau băștinași care au ca scop să evadeze din rutina și căldura orașului, dar și cei care doresc să ajungă în mijlocul istoriei Moldovei de altădată.

 

Adresa: str. Dacia 1, s. Bulboaca

r. Anenii Noi, Republica Moldova

Telefoane de contact: mob: +373 062001893

tel: +373 265 47 248 e-mail: info@castelmimi.md 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău