VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
CINEMATECA MD. „Breakfast at Tiffany’s”
Martie 2010, Nr. 71

CINEMATECA MD. „Breakfast at Tiffany’s”

Comentează   |   Cuprins

Un nou film la Cinemateca MD – „Breakfast at Tiffany’s”, unul dintre cele mai cunoscute filme ale actriţei Audrey Hepburn şi o ecranizare de succes a bestseller-ului cu acelaşi nume, scris de Truman Capote. În rolul lui Holly Golightly – Lucia Berdos, patroana Salonului „Cristis”.

Lucia Berdos despre Audrey Hepburn:
Chiar dacă ne despart 50 de ani de la apariţia pe ecrane a filmului, imaginea lui Audrey Hepburn din „Breakfast at Tiffany’s” nu s-a estompat cîtuşi de puţin. Părul prins în coc, rochia neagră şic, şiragul de perle, elegantul portsigaret şi zîmbetul ei de copil în care este ascuns misterul întregului Univers... Audrey Hepburn nu degeaba a fost şi este un style icon, iar în „Breakfast at Tiffany’s” este ca niciodată de frumoasă şi fermecătoare. Scena din film, unde Audrey stă în faţa vestitului magazin de bijuterii Tiffany’s din Manhattan este una memorabilă. Sau cînd îşi caută pisica în New York pe o ploaie torenţială... Este una dintre actriţele mele preferate, iar „Breakfast” este un film clasic al anilor ’60 şi una dintre încîntătoarele poveşti de dragoste ale Hollywood-ului, pe care o recomand din suflet pentru vizionare.

Breakfast at Tiffany’s
1961, comedie romantică
Regie: Blake Edwards
În roluri: Audrey Hepburn, George Peppard

În acest film, Audrey Hepburn face unul dintre rolurile antologice din cinematografia mondială. Şi nici o actriţă a acelor vremuri nu ar fi putut egala şarmul şi frumuseţea zveltă a lui Audrey (deşi, autorul romanului, Capote, şi-a dorit ca rolul principal să-i revină lui Marilyn Monroe). Filmul a cîştigat 2 premii „Oscar” – pentru muzică (Henry Mancini) şi cel mai bun cîntec („Moon River”). O icoană de stil şi model de frumuseţe, Audrey Hepburn a fost muza multor oameni de creaţie, printre care Givenchy. Celebra rochie neagră „Givenchy” din film a fost licitată acum cîţiva ani contra fabuloasei sume de 800.000 de dolari.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Далеко нашим до голивудских див...очень далеко!!!!
Лара   -  
20 Aprilie 2010, 13:16
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău