VIP Magazin
15 Decembrie 2018
Print
Print
Print
Print
CINEMATECA MD. AVATAR-ii Moldovei
Mai 2010, Nr. 73

CINEMATECA MD. AVATAR-ii Moldovei

Comentează   |   Cuprins

Cel mai grandios şi vândut proiect cinema al anului, filmul lui James Cameron, AVATAR, a provocat mari valuri, a tulburat numeroase minţi şi nici pe noi nu ne-a lăsat în pace. Cum ar fi pe Pandora? ne-am întrebat… Mai mult, după un exerciţiu de imaginaţie, am încercat să dibuim cam cum ar arăta clasa noastră politică odată trimisă într-un desant pe Pandora, de la guvernare până la opoziţie, de la fostul până la actualul Preşedinte.

Să ne închipuim cum ar încăleca Mihai Ghimpu simpaticul zmeu cu nume sensibil de Turuk din postura de Turuk Makto - mare şef, adică. Realizăm această comparaţie imaginară pentru că, în mare, şi ţara noastră este un fel de Pandora pentru restul lumii. Iar ca „delegaţia oficială a Republicii Moldova” să fie primită mai bine pe acolo, l-am inclus în aceasta şi pe cel mai popular moldovean de pe globul pământesc – Dan Bălan. Cine ştie, poate că „Chica Bomb”-ul său a străbătut galactici şi a ajuns şi pe Pandora?..

* Acest proiect are un caracter umoristic fără nici o conotaţie politică. În cazul în care încercaţi să-l raportaţi la viaţa social-politică reală a Republicii Moldova şi să-l interpretaţi în diferite contexte şi subtexte, adresaţi-vă medicului sau farmacistului!

* Orice reproducţie fără acordul redacţiei „VIP magazin” este interzisă.


AVATAR
2009, film epic ştiinţifico-fantastic
Regie: James Cameron
În roluri: Sam Worthington, Sigourney Weaver, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Stephen Lang, C.C.H Pounder, Wes Studi.

Cel mai răsunător proiect cinematografic al anului trecut, scris şi regizat de regizorul american James Cameron . Acţiunea filmului se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul stelar Alpha Centauri, unde oamenii şi-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un preţios minereu ce se găseşte pe satelitul natural, în timp ce populaţia aborigenă Na’vi reuşeşte să reziste expansiunii coloniştilor, care le ameninţă existenţa lor precum şi a ecosistemului pandorian. Jake Sully, interpretat de Sam Worthington, un fost infanterist marin paralizat de la brâu în jos, este soluţia de urgenţă utilizată pentru a-l înlocui pe fratele geamăn ucis, un om de ştiinţă antrenat pentru a deveni avatar. După tei luni de aflare în tribul Omaticaya, acesta se apropie de prinţesa Neytiri şi începe să prefere stilul acestora de viaţă. El trece de partea băştinaşilor în confruntarea directă cu foştii săi camarazi din colonie fiind considerat trădător. Războiul este câştigat de Jack care devine liderul Omaticaya. Filmul se termină cu scena în care conştiinţa lui Jake este permanent transplantată în avatarul Na’vi de către „Arborele vieţii”.

(Proiect de Sergiu Gavriliţă, Marcel Toma, Simion Ciochină)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

I se potriveste de minune noul looc dnei Greceanîi
anna   -  
27 Mai 2010, 19:29
Sus ↑
NU-mi place,e strasnic.....
PARERE   -  
28 Mai 2010, 00:39
Sus ↑
cit de mult se potriveste la PCRM,HA HA HA
vika   -  
28 Mai 2010, 08:04
Sus ↑
Cricean ii cea mai sexy :D
alex   -  
30 Mai 2010, 12:24
Sus ↑
super da nu intleg de ce dan balan este pe acolo ati spus clasa politica
tatiana   -  
06 Iunie 2010, 11:10
Sus ↑
ce de frumus ii sade lui ginpu in pwelia lui avataru e super.
@@@@@@@@@@@@@@   -  
13 Iunie 2010, 16:38
Sus ↑
super..dar cum credeti c-ar fi filmul daca ar recita unul dintr ei?? s-ar schimba sfirsitul
naty   -  
21 Iunie 2010, 15:48
Sus ↑
sunt super totzi mai ales PCRM le sta de minune..
miki   -  
22 August 2011, 19:00
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+1°