VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
CINEMATECA MD. „Amelie”
Aprilie 2010, Nr. 72

CINEMATECA MD. „Amelie”

Comentează   |   Cuprins

Vă prezentăm un film francezo-german, apreciat de întreaga lume – „Amelie” (denumire originală „Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain”). Cea mai bună manevră a regizorului a fost distribuirea în rolul principal a lui Audrey Tautou, care, cu ochii ei mari, inocenţi, radiază bunătate şi bună dispoziţie, dar, revelează totodată, în zâmbetul şiret, o anumită maliţiozitate, necesară pentru ca personajul să nu devină unul fad. În rolul lui Amelie – Lilia Ojovan (Lilu), prezentatoare MUZ TV Moldova.

Amelie Ojovan:
În primele momente ale filmului am râs, apoi, împreună cu personajul Amelie, am trecut printr-un tumult de emoţii. „Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain” este un film ce oferă un exemplu despre cât de extraordinare ne sunt propriile vieţi şi micile detalii care adeseori le trecem cu vederea. O lecţie despre cum se poate trăi frumos, dincolo de traumele şi greutăţile trecutului ce se pierd undeva în plăcerea de a trăi în prezent.

În timpul studenţiei de la Timişoara, eram mereu numită franţuzoaica, iar acum câteva săptămâni, la o petrecere în pijamale, Oxana Iuteş, după ce s-a uitat lung la mine mi-a zis: „Uite cu cine semeni tu! Cu Amelie!”.

Audrey e franţuzoaică, ceea ce e sinonim cu şarm, stil... cum să nu-ţi placă? Am mai văzut-o pe Tautou jucând în „O logodnă foarte lungă”, „Codul lui Da Vinci”, iar în ultima ei ecranizare,  „Coco avant Chanel” e absolut admirabilă.

AMELIE
2001, comedie
Regie: Jean-Pierre Jeunet
În roluri: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz

Emoţiile lui Amelie trec dramatic dintr-o extremă în alta şi Tautou îşi ajustează interpretarea cu atâta naturaleţe, încât nu putem decât să ne ţinem după ea. Filmul a fost nominalizat la Oscar drept cel mai bun film străin, scenariu, regie artistică, imagine şi sunet, dar a câştigat 4 premii Cesar, 2 – BAFTA şi premiu pentru cel mai bun film european.

Coafură şi machiaj: Ecaterina MOSCOVSCHI şi Tatiana MORARU, salonul „Cristis”.
Foto: Florin Tăbîrţă.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Sunteti bravo !!!!!
Nadia   -  
30 Aprilie 2010, 10:55
Sus ↑
"Cea mai buna manevra a regizorului a fost distribuirea in rolul principal a lui Audrey Tautou", discutabil!

Chiar daca este pur o chestie de gust, si chiar daca prestatia lui Tautou a fost intr-adevar exceptionala in film, sa faci asa comentarii absolute imi pare riscant si mai ales ignorant cu privire la ceilalti factori care au facut din film un succes comercial si critic: coloana sonora a lui Yann Tiersen (o opera de arta), scenariul insipirat al tandemului Jeunat/Laurant (numai monologul introductiv cat face), regizarea lui Jeunet care denota un spirit de geniu.

Inteleg ca fraza e luata din context in masura in care articolul vorbeste efectiv despre eroina principala, dar m-a deranjat superlativul. Inafara de asta, articolul a fost foarte agreabil, la fel ca si filmuletul.

Sper ca nu am suparat pe nimeni.
Lo   -  
30 Aprilie 2010, 13:04
Sus ↑
Asemănare foarte reuşită!
dacă era nevoie de notă..:D..puneam la sigur "10" .
Alina Moscalu   -  
06 Mai 2010, 12:16
Sus ↑
Asemanarea exista, desi poza e foarte retusata, mult prea retusata chiar
Mira   -  
17 Mai 2010, 23:08
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău