VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Bal mascat. Nicu Ţărnă / Che Guevara
Decembrie 2008, Nr. 56

Bal mascat. Nicu Ţărnă / Che Guevara

Comentează   |   Cuprins

 Che Guevara - revoluţionarul cubanez, care cred că a fost eliminat de Fidel Castro pentru că îi făcea concurenţă şi-i fura din popularitate. Nu cred că Che Guevara a vrut o Cubă pe care o vedem astăzi. Rămîne idealul schimbării şi aspiraţiei la libertate.

 Astăzi, avem nevoie de un Che Guevara
, care să ne călăuzească şi care să ne ajute să începem a gîndi altfel. Din păcate, cred? că nu-l avem, dar nu disperăm...

 Cuba înseamnă soare, mare, femei mulatre, trabucuri, box, Fidel Castro şi Che Guevara, chiar dacă cel din urmă simboliza schimbarea în toată America Latină.

 Să fii fidel unei cauze e foarte îndrăzneţ. Nu cred că mai există fanatici sau fideli unei cauze. Totul este mult mai comercial şi populist - de a-ţi ridica ratingul sau de a-ţi promova anumite concepţii, eventual, de a cîştiga nişte alegeri. Adevăratul fidel e modest şi răbdător, ca şi tot poporul nostru de mii de ani încoace.

 Fidelitatea nu există, dacă e vorba de o relaţie dintre un bărbat şi o femeie. Există minciuni frumoase, minciuni ridicate la adevăr. De fapt, jumătate din tot ce este adevăr, e minciună.

 Mihaela Rădulescu sau Andreea Marin... Andreea. E mai sexy, mai frumoasă. E tipul meu de femeie, chiar dacă am cunoscut şi femei care seamănă cu Mihaela Rădulescu.

 În anul lui Ion Druţă îl joc pe Petru I în piesa lui Druţă „Maria Cantemir – ultima dragoste a lui Petru cel Mare”. E un proiect mare şi frumos, cu multă lume talentată, în regia lui Sandu Vasilache.  

 Glamour - patos cu păr la c.r.  În Chişinău nu există glamour, pentru că, din cauza unor „glamuri”, alţi „glamuri” lucrează la stroicile adevăraţilor glamuri. În general, nu-mi place noţiunea de „glamour”. Hai să adăugăm atunci şi ideea de „bourjois”... Cel mai popular fenomen de la noi este „omul şi borseta”. Borseta îl înnobilează pe om. După borsetă, cunoşti omul... Ha-ha-ha!!!... Omul se vede după borsetă... Ha-ha-ha!!!... Trebuie arse toate. Da, dar atunci unde o să poarte lumea răsărita şi cheile de la garaj?

 Regulile sînt pentru cei care le scriu.
Frază răsuflată, dar, din păcate, adevărată. Chiar nu ştiu ce să spun.

 Cred în Dumnezeu, iar toate chestiile de mistică, vrăjitorie, ghicit, horoscop - le urmăresc cu plăcere în subiectele de filme şi programele televizate.

 În anii ’80 aşteptam cu nerăbdare revelionul, pentru că era pe masă salata olivie, şubă, măsline, portocale, mandarine, bătute din carne, ciocolate pticie moloko. Atunci mă gîndeam că o să treacă anii, Revelioanele o să fie precedate de un Crăciun normal, în marea familie românească. Dar am ajuns în 2008 să tolerăm jubilee comsomoliste la nivel de stat, cu un „crăciun” şi un „an nou pe vechi”, post-reve(o)li(u)onist(ţionar). Nu ştiu, nu prea mai am poftă de sărbători de iarnă, cu moş gerilă şi albă-ca-zăpada, fără colindători şi colinde.

 Ceva nou despre „Gândul mâţei”
... Facem albumul numărul 3, care se va numi „GrandoMania”. Iarăşi ne jucăm cu literele „G” şi „M”, care le vedem undeva providenţiale nu numai pentru noi, dar şi pentru soarta mini-ţărişoarei noastre.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău