VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Anișoara Loghin alege Mazda 2
Iunie 2015, Nr. 131

Anișoara Loghin alege Mazda 2

Comentează   |   Cuprins

Noua Mazda 2 este dovada „de fier” a faptului că esenţele tari se ţin în sticluţe mici. Plină de energie, personalitate şi vitalitate, designul inovator KODO – Sufletul Mişcării îi oferă individualitate şi atrage privirile celor din jur. Sensibilă la orice reacţie şi uşor de condus atât în oraş, cât şi în afara lui, această sportivă super-mini oferă combinaţia perfectă între economia de combustibil şi performanţă, precum şi un nivel înalt de tehnologie şi conectivitate avansată la interior (Text: Daniela Caraiman. Foto: Vadim Jantîc. Loc: Buffalo Steak House).

 Plină de personalitate şi culoare, noua Mazda2 a fost proiectată pentru a întoarce capete şi a cuceri inimi. Liniile cursive ale caroseriei aerodinamice şi musculoase sugerează putere şi energie care abia aşteaptă să fie descătuşate.

Designul noii Mazda2 este inspirat de limbajul Kodo, astfel că, pe lângă grila frontală specifică gamei, care se prelungeşte spre faruri, modelul are un aspect atletic şi oferă o senzaţie dinamică, inclusiv când staţionează.

Interiorul este o combinaţie între ergonomie, spaţiu şi tehnologie. Şoferul şi pasagerul din faţă au la dispoziţie mai mult spaţiu în laterale, iar pasagerii din spate au mai mult loc pentru picioare şi în dreptul genunchilor. Tot la capitolul spaţiu punctează şi portbagajul, cu un volum de 280 de litri, cel mai mare din echiparea vreunei generaţii Mazda2.

Interiorul maşinii nu este doar elegant şi sportiv, ci şi confortabil prin îmbunătăţirea ergonomiei scaunelor şi a volanului. Este, de asemenea, important să poţi schimba vitezele lin şi precis. De aceea, maneta schimbătorului de viteze este scurtă şi poziționată ergonomic.

Cele mai importante noutăţi sunt head-up display-ul, disponibil în funcţie de nivelul de echipare, care poate afişa date precum viteza sau direcţiile de navigare şi ecranul color tactil de 7 inchi, dispus în partea superioară a consolei mediane, care poate fi controlat şi vocal sau prin centrul de comandă (HMI) cu buton rotativ dispus între cele două scaune din faţă.

 Mulţumită integrării sistemului MZD Connect, pasagerii noii Mazda2 vor putea să-şi conecteze la autovehicul orice smartphone cu sistem de operare iOS sau Android prin bluetooth sau portul USB. Odată conectat la telefon, sistemul oferă funcţii de acces în reţelele sociale, de navigaţie, de identificare a destinaţiilor de interes în proximitate şi de a accesa conţinut multimedia din platforma de cloud Aha.

 Toate motorizările respectă standardele Euro 6. Sub capota noii Mazda2 se află în premieră absolută noua motorizare diesel SKYACTIV-D de 1,5 l şi 105 CP. Aceasta se face remarcată prin silențiozitate, este mai economică cu 19% şi oferă cu 10% mai multă putere spre deosebire de motorizarea anterioară diesel de 1,6 l. Consumul este de doar 3,4 l/100 km, iar nivelul emisiilor se situează la 89 g/km.

 Caroseria a fost și ea modificată, iar acum e compusă în proporţie de 65% din oţeluri cu limită înaltă de elasticitate şi rezistenţă la rupere. Noua Mazda2 prezintă suspensii mai uşoare şi mai ferme, care asigură o ținută de drum entuziasmantă și un nivel de confort apreciabil, fiind și silențioase

 Mazda2 este primul model din Europa al companiei echipat cu sistemul Blind Spot Monitoring (BSM), care monitorizează spatele şi lateralele maşinii până la 45, respectiv 7 m. Totodată, sistemul poate fi folosit şi la deplasarea cu spatele.

 Anișoara Loghin, prezentatoare PRO TV:

Noua Mazda 2 are o energie sportivă. Puterea sa incredibilă, asociată cu stil, utilitate și confort, îți oferă o experiență unică în timp ce te afli la volanul acesteia. Este o mașină cu adevărat performantă. Pur și simplu, vrei să o conduci.

 

 

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău