VIP Magazin
22 Octombrie 2018
Print
Print
Print
Print
Angela Gonţa. Faţa TV a anului 2012
Decembrie 2012, Nr. 103

Angela Gonţa. Faţa TV a anului 2012

Comentează   |   Cuprins

Prezentatoare PRO TV CHIŞINĂU

Alice în Ţara Minunilor
Acum 13 ani, a păşit, la fel ca Alice din povestea lui Lewis Carroll, dincolo de hotarele realităţii, a descoperit frumoasa lume a televiziunii, o adevărată ţară a minunilor, deosebită şi sclipitoare, şi categoric altfel. Cea care i-a adus succese, realizări, satisfacţii, recunoştinţa publicului şi notorietate. Cine nu şi-ar dori să păşească într-o asemenea ţară a minunilor, pe care, odată intrând, nu vrei s-o mai părăseşti niciodată? Cum este însă aceasta în realitate, pe cât de minunate sunt „minunile” de acolo şi cât costă acest basm, ne spune chiar prima sursă – Alice. Adică, sorry, Angela.

Hai să-l bârfim pe 2012…
A fost un an bun. Ştiu ca sună banal, dar dacă toţi cei dragi mie sunt sănătoşi, altfel nu poate fi. Micile detalii, incidente şi accidente, care în timpul anului mi-au dat bătăi de cap, mi-au făcut anul mai colorat. Nu sunt genul de om care de ziua sa de naştere să plângă în pernă pentru că a mai trecut un an. Dimpotrivă, sunt fericită că am ajuns aici.

Ce ţi-a reuşit azi şi ce ai lăsat pe mâine?

Am renunţat la wishlisturile lungi. Scriu multe acolo şi nu prea reuşesc să le fac pe toate. Aşa că anul acesta o să scriu doar trei dorinţe. Una este să călătoresc mai mult, pe celelalte două încă nu le divulg. Dacă se vor împlini, poate veţi afla despre ele.

Ai numerotat ştirile apocaliptice pe care le-ai citit în anul 2012?

În momentul în care am fost anunţată că după 13 ani nu voi mai face muncă pe teren, adică nu voi mai fi reporter, primul gând care mi-a venit în cap a fost: „Ce se întâmplă, vine sfârşitul lumii?”. Apoi ştirile despre 21 decembrie 2012 au început să curgă gârlă, iar eu, fără să vreau, am făcut aceastăasociere. Dacă ar fi să vorbesc serios însă, acest subiect mă lasă rece.

Cum stăm cu modestia? Te consideri cea mai bună în această nominalizare?

Sunt aproape convinsă că cele câteva sute de voturi care fac diferenţa în topurile realizate de reviste se datorează în mare parte şi conţinutului ştirilor. Altfel spus,  oamenii aleg nu doar prezentatorii bine machiaţi, frumos îmbrăcaţi şi cu un prompter în faţă, ci şi ştirile citite de acest prezentator. Iată de ce sunt convinsă că prezenţa mea în fruntea topului se datorează echipei şi ştirilor PRO TV, care de mai bine de 13 ani nu plătesc tribut niciunui partid politic. Dacă o să spun că prezentatoarele PRO TV sunt cele mai bune, o să vă mire?

Ce mai urmează să faci pentru a exclama uşurat „Viaţa mi-a reuşit!”?

Mie îmi place viaţa pe care o am acum, iar exclamaţia „Viata mi-a reuşit!” pot s-o spun aproape în fiecare zi. Ce va fi la anul sau peste zece, voi vedea. La moment sunt mulţumită.


Cum te simţi în această lume minunată, în lumea televiziunii. Prin ce ademeneşte, prin ce cucereşte, ce îţi oferă?

Când lucram la radio, şi eu credeam că televiziunea este o lume fascinantă. Dincolo de sticlă însă, lucrurile nu sunt chiar de poveste, iar în spatele fotografiilor retuşate şi al luminii bune, te poţi trezi la un moment dat că totul nu este nimic mai mult decât o iluzie. Este o lume pe cât de frumoasă, pe atât de crudă, dacă dispari de pe sticlă, ai toate şansele să te pierzi şi să fii uitat. De asta eu am muncit foarte mult pentru a ajunge aici. Am început de la zero şi, alături de mulţi colegi de-ai mei, am lucrat mult peste program, sacrificând enorm din timpul meu liber pentru a realiza tot ceea ce mi-am propus. Apariţiile la televizor nu-ţi garantează succesul. Prin muncă se clădeşte o carieră frumoasă.

„Alice în Ţara Minunilor”
Lewis Carroll
Poveste publicată de scriitorul englez Charles Lutwidge Dodgson în 1865, cu titlul „Alice in Wonderland” („Alice în ţara Minunilor”), sub pseudonimul Lewis Carroll, având un succes fulminant, autorul devenind brusc celebru.

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău
+16°