VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Angela Gonţa: Acum zece ani îmi făceam meseria mai uşor!
August 2009, Nr. 64-65

Angela Gonţa: Acum zece ani îmi făceam meseria mai uşor!

Comentează   |   Cuprins

Prima mea amintire despre Angela este o studentă la anul I la  Jurnalism, care se  destăinuia că i-ar place să prezinte ştirile PRO TV, aşa ca Andreea Esca. Sincer, atunci mi se părea prea mare visul ei, prea imposibil, pentru că dl Cătălin Giosan încă nu vorbea de PRO TV Chişinău şi încă nu începuse să adune echipa. A conspirat sau nu universul la visul Angelei, sau a ştiut ea cu exactitate ce vrea? Nu ştiu. Cert e că Angela a juns să fie imaginea ştirilor PRO TV Chişinău.   (r.c.)

>> „E adevărat că mă vedeam încă de la 17 ani la PRO TV pentru că îmi plăcea ce vedeam la televizor. Nu cred că e vorba de curaj, poate inconştienţă... Cînd s-a deschis staţia locală şi la Chişinău, am alergat fără să ezit o clipă şi mi-am depus dosarul în speranţa că voi fi angajată.  Acum 10 ani, PRO TV era pentru mine o televiziune inovatoare cu aer de Occident. Un post care aducea ceva nou, o altă viziune, un stil de viaţă dacă vreţi, ceva extrem de molipsitor. Pe mine  m-a cucerit.

>> Nu o să vin cu nimic nou dacă o să spun că televiziunea trebuie să fie obiectivă şi nepărtinitoare. Cu siguranţă însă respectul faţă de meseria de ziarist şi faţă de cei care ne privesc seară de seară sînt ingrediente care fac o televiziune să devină credibilă.

>> Mă miră că acum zece ani îmi făceam meseria mai uşor decît acum. Oamenii şi funcţionarii aveau curajul să vorbească. Cu timpul lucrurile s-au schimbat. Noi, jurnaliştii, nu mai avem acces acolo, nu avem voie să intrăm cu camera de luat vederi, iar funcţionarii evită să spună lucrurilor pe nume fără să-şi ceară voie de la superiori. Or, un funcţionar public este obligat să dea raportul în faţa cetăţeanului simplu, iar noi, ziariştii, nu facem altceva decît să-i oferim această şansă. Din păcate, puţini înţeleg acest lucru. Dacă aleg să se ascundă după microfon, e opţiunea lor. În ultimă instanţă, nu fac altceva decît să-şi facă o defavoare şi să pună într-o lumină proastă propria imagine, dar şi pe cea a instituţiei pentru care activează.  Ceea ce pot spune sigur şi după 10 ani, e că locul meu e la ştiri. Mă simt confortabil unde sînt şi fac ce fac cu plăcere şi dăruire. Cînd voi simţi că vreau altceva, o să mă gîndesc. Nu îmi e frică de un nou început.”

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău