VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Angela Gonţa. Faţa tv a anului 2010
 Descarcă
Februarie 2011, Nr. 81-82

Angela Gonţa. Faţa tv a anului 2010

Comentează   |   Cuprins

32 de ani, Reporter-prezentator PRO TV CHIŞINĂU

Anul 2010 a adus pe piaţa mediatică din Republica Moldova un aflux de televiziuni, emisiuni şi feţe noi. Toate acestea au indus un benefic plus de concurenţă şi competitivitate, ameninţând cumva poziţia şi prestigiul televiziunilor şi feţelor consacrate.

La capătul unui an care a constituit, de fapt, un fel de test şi pentru debutanţi, şi pentru cei afirmaţi putem spune cu toată certitudinea că „veteranii” au învins. Ne referim înainte de toate la Angela Gonţa, imaginea postului PRO TV Chişinău, cea care cu 11 ani în urmă a ocupat un loc aparte în sufletele şi minţile telespectatorilor noştri, şi de atunci vedem că nu cedează cu încăpăţânare nimănui poziţia de lider.

A învins un stil inconfundabil de a face şi de a transmite ştiri, care poate fi definit prin trei cuvinte: corectitudine, naturaleţe, participare. Angela Gonţa nu este ca şi celelalte colege ale sale - doar o „cititoare de ştiri”, fie că acestea sunt citite mai expresiv, mai şters, mai „ca la Bucureşti”, ori mai „ca la Chişinău”. Pentru ea ştirile sunt ceva care îi angajează personalitatea şi fiinţa. O ştire transmisă de toate televiziunile, în gura Angelei Gonţa va suna foarte personal, în ea ai încredere, pentru că pe ea „o doare”.

Toate această trăire se datorează faptului că ea însăşi este cea care merge pe teren, face ştiri, se confruntă cu viaţa, cu politicienii. Trebuie să câştigi „complimentul” de „impertinentă”, venit de la unul din proaspeţii noştri politicieni, ca să apari în faţa telespectatorului mai încărcată, mai conştientă, mai responsabilă. Nu mai cunoaştem alte prezentatoare de ştiri care s-ar despărţi de fotoliul călduţ şi de prompter.  

Cândva, cineva, vrând să definească maniera cântăreţei Alla Pugaciova, a spus că ea nu cântă doar, arta ei este un adevărat Teatru.
Într-un fel şi Angela Gonţa nu rosteşte pur şi simplu frazele, ci le trăieşte. Cu discreţie, fără ostentaţie, dar astfel ca să simţi că tot ce spune o priveşte şi o doare.

Şi tot ca o manifestare de teatru, dar de data aceasta unul vesel, trebuie privite şi schimburile de replici savuroase cu Nicu Timofti, colegul de la sport, imagini care au făcut recorduri de audienţă pe Internet.

Cum a votat internetul (www.vipmagazin.md)

Angela Gonţa - 38,2%
Aurelia Vasilica - 37,8%
Vera Terentiev - 20,2%
Natalia Morari - 10,2%

Proiect de
Sergiu Gavriliţă.
Coordonator:
Simion Ciochină, Irina Tribusean
Text: Constantin Cheianu. Marcel Toma. Rodica Trofimov
Foto: www.fotoroom.md, Vadim Jantâc

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

ce draguta
fj   -  
21 Ianuarie 2011, 10:59
Sus ↑
to fj: o vrei?
ion   -  
21 Ianuarie 2011, 12:34
Sus ↑
Nu cred ca e normal sa scrie, Angela Gonta "nu este doar o cititoare de stiri" cred ca toti prezenttorii sunt mai bravo ca oricind... si nu numai Angela is the best... asa sunt moldovenii, pentru a arata pe cineve, arunca in gunoi pe altii...
Da, Angela este bravo... dar asta nu inseamna ca numai ea face stiri....
Linda83   -  
21 Ianuarie 2011, 13:54
Sus ↑
VIP asha o lauda pe Gonta, de parca Andreea Esca sau alti prezentatori de renume de la Moscova sunt doar simpli "cititori de prompter" ... offffff

telespectator   -  
21 Ianuarie 2011, 14:30
Sus ↑
o adevarat doamna....e o mare placere sa o asculti atunci cind prezinta stirile....bravo
natalia   -  
21 Ianuarie 2011, 15:08
Sus ↑
nu sint deacord, nu are infatisarea dulce,...
lioni   -  
21 Ianuarie 2011, 21:56
Sus ↑
Da Angela este bravo, o stimez pentru simplitatea ei, nu are fitze fata.
Dana   -  
21 Ianuarie 2011, 22:19
Sus ↑
Sa nu uitam de Aurelia Vasilica, care nu este cu nimic mai jos decit Gonta... nu trebuie de aruncat in gunoi .... oare altii care lucreaza cu ei toti citesc de pe ecran, doar Gonta nu citeste.... nu imi place cum ati scris, Linda83 , ai dreptate!!! Mai ginditi cind faceti si scrieti ceva.....
lina   -  
22 Ianuarie 2011, 03:49
Sus ↑
Bravo, este o profesionista....!!!Sper si eu sa ajung cind va la capacitatile si faima ei....!!!
Liliana   -  
22 Ianuarie 2011, 17:37
Sus ↑
autorii textului si in special cei doi barbati, Cheianu si Toma sunt probabil admiratori ascunsi ai Angelei sau o mina spala pe alta!! Angela este profesionist, nu se pune in discutie. apare un DAR in decursul anilor!!!! oameni buni, oare chiar numai pe ea o publicati si pe o coperta si pe alta si intr-o revista si in alta. sunteti ridicoli! avem si alte prezentatoare la fel de inteligente si la fel de modeste. mai descoperiti si alte femei care merita idolatrizate! dl Cheianu din pacate nu stie cum poate fi o femeie senzuala si seducatoare :), naturala si credibila, si din pacate subiectivismul este vizibil.....
Ioana   -  
23 Ianuarie 2011, 00:06
Sus ↑
Sigur ca Angelica are ceva in plus... dar pe mine ma intereseaza daca fata este casatorita si daca nu, ce planuri are in acest sens ...
sergiu   -  
23 Ianuarie 2011, 10:43
Sus ↑
da Angela este intradevar o prezentatoare excelenta
daniel   -  
23 Ianuarie 2011, 20:41
Sus ↑
Este o placere cind privesc stirile prezentate de Angela Gonta,este credibila intotdeauna.
Elena   -  
25 Ianuarie 2011, 18:22
Sus ↑
O asculta "cu placere" doar acei care sunt cam certati cu limba romana. Daca o asculti mai bine, te cam crucesti ca auzi asemenea perle la televizor: dezacord gramatical intre subiect si predicat, cum ar fi "15 persoane au fost prinsi..." sau "resedinta de stat a presedintelui interimar Mihai Ghimpu", sa nu mai vorbim de acordul art. al, a,ai ale cu cuvantul determinat. Am adus cateva exemple, ca sa nu ziceti ca am ceva cu ea. Desi, probabil, comentariul meu se va duce in eter.
mary b   -  
25 Ianuarie 2011, 21:35
Sus ↑
ANGELA GONTA... ESTE O DOAMNA IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI, O PREZENTA SUPERBA, O PREZENTATOARE THE BEST FROM THE BEST!!!!!
IRIS   -  
26 Ianuarie 2011, 19:34
Sus ↑
D-ra Elena daca asa de bine stai cu liba romana, spune-ne si noua cum este corect, pronuntarea cuvintelor din "" Multumesc anticipat>
pasa   -  
14 Februarie 2011, 13:40
Sus ↑
SUPER PREZENTATOARE, si acum sa fim seriosi, cine nu mai scapa cite-o perla ,si nu cred ca este un lucru de condamnat sau de aratat cu degetul, va trebui sa mai treaca o lunga perioada de timp pina cind vom poseda si noi limba romana corect. asa ca MULT SUCCES SI SANATATE.
naty cahul   -  
26 Februarie 2011, 16:48
Sus ↑
haide-ti sa fim seriosi, cu totii spunem cite o perla fara sa vrem, dar avantajul nostru este ca pe noi nimeni nu ne inregistreaza, si nu cred ca este un lucru de condamnat sau de aratat cu degetul.BAFTA MULTA ANGELA,esti cea mai simpatica prezentatoare.
natalia CAHUL   -  
26 Februarie 2011, 17:41
Sus ↑
Seamana cu o domnisoara din scoala mea cea mai modesta desteapta si frumoasa. Bravo.
Galina Nicolaescu   -  
23 Martie 2011, 07:14
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău