VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Altfel de portrete cu Valeria Duca (I)
Septembrie 2015, Nr. 134

Altfel de portrete cu Valeria Duca (I)

Comentează   |   Cuprins

Cuvintele, de multe ori, nu sunt de ajuns ca să redea întocmai intensitatea emoțiilor, frumusețea faptelor sau a oamenilor din jurul nostru. Și atunci când verbul pălește în fața lor, omul, dintr-un simț estetic format încă de la naștere, caută alte forme de cunoaștere a lumii, apelând la artă. Din același imbold estetic, lansăm proiectul „Un altfel de portret”, prin care vrem să arătăm cât de armonios coexistă două dimensiuni ale comunicării aparent incompatibile: jurnalismul și pictura. Ideea îi aparține pictoriței Valeria Duca. La cei 20 de ani ai săi, ea știe deja că acolo unde penița zgârie, penelul dezmiardă.

De mai bine de două luni, interviurile inedite realizate de Valeria pentru revista online Rasputin.md exprimă curiozitatatea, dar și pasiunea acestei tinere de a cunoaște personalități în toată splendoarea și complexitatea lor. Iar curiozitatea ei i-a molipsit și continuă să îi molipsească și pe alții, dovada fiind multele vizualizări ale acestui proiect pe Rasputin.md.

În timp ce Valeria își descoase intervievații, personalitățile acestora prind o nouă viață pe foaia unde creionul, bucata de pastel sau chiar și pixul mânuite de ea parcă ar lucra singure... Ridurile cu povești, ochii ce trădează visuri și gânduri îndepărtate... niciun detaliu ca acestea nu îi scapă moldovencei școlite la universitatea absolvită de prințul William. Poate doar mirarea celor care nu înțeleg cum o copilă abia la început de cale a surprins ceva mai mult decât un jurnalist cu acte în regulă. Numai că o carieră în jurnalism, cu siguranță, nu este un scop pentru Valeria. Contează doar pasiunea, jocul și experiența creatoare de a doza cuvintele și pigmenții așa încât emoția să rămână intactă, la fel ca și eroii acestei ediții: Cătălin Josan, Rodica Ciorănică, Sanda Diviricean și Eugen Gorean.

(Text: Svetlana Tataru)

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon


* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău