VIP Magazin
Print
Print
Print
Print
Alexandru Pincevschi. Trecutul a fost bun cu mine
Iunie 2006, Nr. 26

Alexandru Pincevschi. Trecutul a fost bun cu mine

Comentează   |   Cuprins

Acest om nu necesită prezentări. Se identifică cu businessul moldovenesc transparent, cu reuşita, cu vizibilitatea, cu munca, cu multă muncă. În ultimul deceniu a construit  ceea  ce unii nu reuşesc nici să viseze că ar putea face  în jumătate de secol. Uneori am impresia că am vrea să ne contamineze de  acest virus al visului trăit, al nesomnului, al fricii de eşec, al fericirii care nu durează mult (doar până la următorul vis), al riscului, dar şi al împlinirii. Ca să putem şi noi spune zâmbind, la 50 de ani – “trecutul a fost bun cu mine”.

Dle Pincevschi, cum este viaţa la 50 de ani?

Interesantă. Analizez trecutul şi constat că a fost bun cu mine – am nimerit în anii de perestroică, când ţara a devenit independentă, am participat la procesele economice, am avut o poziţie clară tot timpul. Am creat holdingul “Elita-5”, sute de locuri de muncă, zeci de edificii solide, o familie. Viaţa e frumoasă şi mă bucură.  Ştiţi, cât ar părea de straniu, mă surprind gândindu-mă tot mai mult la viitor. Simt că şi viitorul va fi unul bun.

Vă sperie fuga anilor?

Nu pot să spun că mă chinuie prea des gândul că ceva nu am reuşit. Puţinele reproşuri de acest gen sunt doar nişte constatări care uneori nu-mi dau pace. La urma urmei, fiecare are o limită, nu avem puteri pentru tot ce vrem.

Care realizare din cariera dvs. o consideraţi cea mai importantă?

Crearea holdingului Elita-5. Are mai mult de 10 ani. Şi echipa care e independentă şi îmi oferă siguranţa că pot lăsa afacerile pe mâini bune dacă plec pentru un timp.

Şi din viaţa privată?

Familia. Feciorul Eduard. La 9 iunie împlineşte 20 de ani. Faptul că e alături e şi o bucurie, dar şi o problemă pentru mine. Este mai categoric, ne ciocnim, scânteiem, ardem, credem diferit, de multe ori mă enervez, dar îl sun peste jumătate de oră şi-mi cer iertare.


Banii aduc fericirea?

Banii, aşa cum aduc fericirea, tot aşa aduc şi nefericirea. Cu cât mai mult câştigi, cu atât mai mult vrei să cheltui, dar şi să lucrezi mai mult. Pentru mine, banii sunt un instrument cu care pot construi ceva şi trăi bine.

Această jumătate de secol, v-a fost de ajuns ca să înţelegeţi ce este fericirea?

Cred că da. Deşi pentru fiecare, e diferit. Cel flămând e fericit dacă are o bucată de pâine, cel care reuşeşte ceva, vrea să reuşească şi mai mult. Eu mă bucur când vin la serviciu şi mă bucur când mă întorc acasă, şi mă întâlnesc în prag soţia, feciorul şi câinele meu. E o fericire când merg să fac sport şi mă simt mai bine după asta, când merg la odihnă şi mă prinde dorul să vin acasă.  

Cât durează starea de fericire?

Cu părere de rău, nu foarte mult. Am multe griji şi momentele de fericire pot fi spulberate de emoţii rele, de veşti proaste.

Ce lecţii de neuitat v-a dat viaţa?

Viaţa ne dă în fiecare zi câte o lecţie. La 19 ani m-a lăsat fără tată, mi-a dat de înţeles că nu e nimeni care să mă ajute şi m-a învăţat că trebuie să fiu muncitor ca să reuşeşc. E cea mai importantă lecţie.

Care sunt senzaţiile care nu se uită niciodată în viaţă?

Sunt multe. Când devii tată. Prima maşină (Un Jiguli seria şase care mi-a slujit mulţi ani, chiar dacă eram deja în afaceri şi puteam să-mi permit un automobil  străin. Preferam să investesc banii.) Prima dragoste (Eram destul de tânăr. Dragostea e un sentiment care nu se uită şi trebuie să fii mereu îndrăgostit de cineva, de ceva). Prima afacere (Când am dat în folosinţă prima benzinărie. Era la Anenii Noi, în 1995, înainte de o noapte de nesomn în care mă gândeam – uite, am reuşit, de mâine o să am ceva. Pe urmă, cu fiecare afacere nouă, tot nu poţi dormi, dar emoţiile sunt mai şterse.)

Aveţi vreun vis nerealizat încă?

Am foarte multe vise, idei. Dar sunt conştient că nu le voi reuşi pe toate. În timp, unele din ele nu mi se vor mai părea interesante, iar altele vor fi realizate de alţii.

Dacă aţi fi scriitor sau ziarist şi ar trebui să scrieţi cartea vieţii dvs., despre ce ar fi ea?

Chiar mă chinuie acest gând. Am stat la începutul businessului moldovenesc, am trecut prin crize economice şi aş avea ce spune. Când voi avea timp, mă voi aşeza să scriu.
Neapărat.

Rodica Ciorănică

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

sunt o veche partenera de afaceri a Domnului Pincevski din Romania , m-ar bucura mult daca ati putea sa-mi dati un telefon la care sa il pot contacta sau sa-i transmiteti numarul meu de telefon 0722392238 sau 0246252193 .
Va multumesc,
Ana COSTIN
Ana Costin   -  
14 Noiembrie 2012, 22:35
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău