VIP Magazin
19 Februarie 2020
Print
Print
Print
Print
Alexandru Machedon. Managerul anului 2011
Decembrie 2011, Nr. 92

Alexandru Machedon. Managerul anului 2011

Comentează   |   Cuprins

La început a fost visul şi ideea. Şi pasiunea pentru tot ce ţine de calculatoare şi  informatică. Visul ca Internetul şi StarNet să fie prezente în fiecare casă.

StarNet a ajuns printre liderii  pieţei de tehnologii informaţionale şi comunicaţii electronice din Moldova promovând valorile: bucuria clienţilor, inovaţia, onestitatea, hărnicia şi optimismul. A adus schimbarea în Moldova şi vrea s-o ducă până la capăt. Directorul-fondator al companiei „StarNet”, Alexandru Machedon, vrea să ducă inovaţia până la fiecare prag, prin ideile şi viziunile lui şi ale echipei sale.

„Am cucerit Chişinăul. Urmează toată ţara”

>> De cât timp a fost nevoie pentru a pune afacerea pe picioare? Ce ar reprezenta aceste „picioare”? StarNet nu este doar o „afacere” pusă pe picioare, ci un vis realizat, cel de a inova şi a schimba în bine serviciile de care au nevoie toţi oamenii în acest secol al tehnologiei. Trebuia să facem ceva calitativ şi de real folos oamenilor. Nu ne gândeam la bani şi afacere. Temelia StarNet au pus-o prietenii, rudele şi entuziaştii care au avut încrederea că vom reuşi. La început la StarNet lucrau trei oameni care au crezut în idee, decişi să meargă „până la capăt”. Acum suntem peste 500.

>> Care au fost realizările companiei în acest an, noutăţile cu care aţi venit în faţa consumatorului? Compania este un mare laborator de idei. Colegii mei vin în fiecare zi şi spun cum le-ar plăcea să fie un serviciu, ce ar trebui să conţină şi cum să arate. Aşa am decis că vrem să avem televiziune de o altă generaţie şi am lansat StarNet Television. Oamenii ne-au spus că vor să fie conectaţi la Internet permanent şi am lansat reţeaua metropolitană Wi-Fi. Recent am demarat o adevărată revoluţie multimedia: am lansat pachetul Constructor TV, care permite clienţilor să-şi construiască propria televiziune şi Youtube TV, care oferă acces la cea mai mare bibliotecă de conţinut video din lume, direct pe ecranul televizorului. Şi inovaţiile nu se opresc aici. Simt o mândrie aparte pentru cel mai ambiţios proiect demarat în acest an – extinderea naţională şi „acoperirea” a 14 oraşe din Moldova cu fibră optică.

>> Ce notă i-ai oferi lui 2011? Pentru noi fiecare an e de nota 10 – îl trăim cu maximă intensitate. Anul 2011 a fost unul plin de transformări la StarNet. Am crescut ca număr de angajaţi, număr de clienţi, procese, activităţi. De aceea, am simţit că trebuie sa ne reorganizăm.  Acum, la sfârşit de an, sunt încrezător că am făcut schimbarea potrivită şi ne aşteaptă un an şi mai bogat.

>> Dictatură sau democraţie? Nu vreau ca oamenii din StarNet să lucreze în stres, ci să fie deschişi, mintea să le fie plină cu idei şi inovaţii, pentru ca împreună să reuşim să construim o companie puternică.  Apreciez şi valorizez competenţele profesionale ale tuturor colegilor mei din echipă, tocmai de aceea am conceput o structură democratică în companie, care să permită să adunăm părerile tuturor înainte de a lua decizii importante cu privire la acţiunile strategice, operaţionale, financiare, marketing produse şi servicii etc.
 
>> Cum stăm cu respectarea regulilor de joc de pe piaţă? Fiecare business din Moldova trebuie să-şi asume responsabilitatea de a oferi servicii de calitate pentru ca toată lumea să fie fericită. Vreau să spun că responsabilitatea trebuie să fie o regulă de joc. Sunt companii în sectorul TIC care au mai mulţi bani decât noi şi, iniţial, nu ne luau în serios, acum însă ţin cont de noi şi ne invită să ne spunem părerea şi poziţia pe care o adoptăm.

Avantajul meu în faţa concurenţei e că în multe companii, managerii sunt angajaţi în această poziţie. Eu sunt şi director, şi proprietar. Ei fac totul pentru a îndeplini planurile de afaceri şi a aduce bani acţionarilor, pe când eu lucrez împreună cu o echipă alături de care vreau să fac lucruri frumoase pentru companie şi această ţară.

>> Numele Alexandru Machedon la ce te obligă? Vreun gând să mergi pe calea împăratului Alexandru I?... Alexandru a fost un mare strateg, îmi propun să realizez măcar jumătate din ce a făcut el aici, în Moldova. În fiecare zi suntem tot mai aproape de acest vis, cucerim piaţa şi simţim bucuria fiecărui client – e misiunea companiei. Aceasta nu vizează doar Internetul – se referă la orice serviciu inedit. Or, consumatorii au nevoie de soluţii pentru diverse necesităţi. Vrem să investim în tot ce e modern şi încă nu au ajuns în Moldova, ne bucurăm de parteneriate cu companii de peste hotare pentru a implementa ideile de acolo, pentru că există multe lucruri interesante care la noi încă nu sunt.

>> Planul de cucerire? Anual, avem creşteri de 20-30 la sută, am depăşit 61 la sută din piaţa de profil a capitalei, rezultat pentru care ne-ar invidia oricine. Şi, dacă am cucerit Chişinăul, acum urmează toată ţara.

Foto: www.jantic.md

Sus ↑

 Comentarii: CommentsTitleIcon

Admir oamenii care au avut curaj si au schimbat lucrurile, au razbatut prin tot ceea ce inseamna incurcaturile legale si economice ale acestei tari si acum sunt ceea ce sunt.

Respect pentru munca si idei!
Mirela   -  
20 Ianuarie 2012, 14:37
Sus ↑
Mult respect pentru ambitia lui si puterea pe care o detine in fata problemelor
Tatiana Alexandrov   -  
07 Martie 2012, 19:02
Sus ↑

* Nu sunt admise comentariile ce conţin cuvinte indecente şi atacuri la persoană.


code
Meteo
Curs valutar
Horoscop
Chişinău